Αναγνώστρια για παιδική χαρά – παιδιά και φύλακα που χρειάζεται…

3
4446

Πριν λίγο καιρό είχα στείλει στην ιδια ηλεκτρονική εφημερίδα, την AegeaNews τη ντροπή που ένιωθα σαν γονιός και σαν πολίτης του νησιού για την απουσία των παιδικών χαρών που είναι σημαντική για την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Η δημοτική αρχή έφτιαξε τις παιδικές χαρές και έρχομαι να ρωτήσω (με καμία πολιτική θέση στο λόγο μου), τα παιδιά μας τι κάνουν για να συνεχίζουν να έχουν παιδικές χαρές;;; Πετάνε παντού σκουπίδια και χαλάνε τις κούνιες ;

Εχτές πήγα πρώτη φορά τα παιδιά μου στην παιδική χαρά. Η χαρά τους τεράστια.. είδα εναν πολύ ωραίο χώρο που δεν με νοιάζει ποια δημοτική αρχή τον έφτιαξε γιατί ούτε τους ψηφίζω κ επίσης ξέρω ότι παρακαλούσαμε τόσα χρόνια για αυτήν την εικόνα , παρόλα αυτά οφείλω να ομολογήσω ότι τον φτιάξανε αρκετά καλά , είδα αυτόν τον χώρο λοιπόν γεμάτο παιδιά που χάλαγαν τις κούνιες κ πέταγαν σκουπίδια.

Ενω τους είπα με ωραίο τρόπο , » παιδιά , γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να κρατήσουμε την παιδική χαρά καθαρή και να μην την χαλάμε , είναι για όλους » , με αγριοκοιταξαν κ συνέχιζαν τα ίδια.

Λοιπόν, να κατηγορουμε μόνο το κράτος κ την δημοτική αρχή , ας μαζέψουμε τα παιδιά μας και ας τους μάθουμε τρόπους. Δεν τα κάνουμε για να μεγαλώσουν στον αυτόματο. Τα παιδιά θέλουν όρια και προσπάθεια να μεγαλώσουν σωστά .

Και κάτι ακόμα , ας δώσει η δημοτική αρχή ένα κομμάτι ψωμί σε έναν άνθρωπο που ίσως δεν μπορεί για λόγους υγείας να εργαστεί κάπου άλλου αλλά σαν φύλακας θα μπορούσε. Εδώ τα δίνετε σε ρουσφέτια. Έτσι κ ένας άνθρωπος θα έχει δουλειά και τα παιδιά θα έχουν » μπαμπούλα » .

Αφού δεν μπορούν να εκπαιδευτούν τα παιδιά να σέβονται τη δημόσια κ ιδιωτικη περιουσία με άλλο τρόπο είτε από την οικογένεια η’ το σχολειο…δυστυχώς χρειαζόμαστε φύλακα- μπαμπούλα .

Αναγνώστρια

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γι’αυτό λοιπόν είχα γράψει στο άρθρο σας τότε ότι δεν πρέπει να φτιάξουν τίποτα γιατί χωρίς φύλακα σε δύο βάρδιες δεν γίνεται τίποτα , επίσης τα «αγγελούδια» σε κάθε γειτονιά είναι γνωστά , περιμένετε και θα δείτε πως θα είναι η πρόσφατα ανακαινισμένη Θεόφραστου τέλος του καλοκαιριού……

  2. Οι βανδαλισμοί είναι ο μόνος τρόπος να ξεσπάσουν τα ρωμιόπαιδα αφού τα περισσότερα δεν έχουν άλλα ερεθίσματα. Και οι «γονείς» τους φροντίζουν καλά για αυτό. Στα κράτη με τριτοκοσμική νοοτροπία έτσι είναι.

  3. TSIRKO.λογω εκλογων επισκευαζουν τις παιδικες χαρες.μονο θαααααααααααααααααα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ