Τέλος του 2023, αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το «Αζίλο»

4
5748

Τέλος του 2023, αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το «Αζίλο»

Στα 950.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

 

Επιτέλους, επιλέχθηκε ο εργολάβος για την απομάκρυνση του καρκινογόνου αμιάντου από το παλιό Οινοποιείο!!!

 

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες (ηλεκτρομηχανολογικά και οι οικονομοτεχνικά της μελέτης), συμπληρώνοντας τη στατική μελέτη η οποία συντάχθηκε από εξωτερικό συνεργάτη και παραδόθηκε στο δήμο τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη του 2023.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, περί τις 600.000 ευρώ, στην πορεία αποδείχθηκε πως δεν επαρκούσε. Με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο,  προστέθηκαν άλλες 350.000 ευρώ, ήτοι, συνολικά 950.000 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σ», αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό και την ανάδειξη μειοδότη εργολάβου. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται σε 4 μήνες, ενώ η όλη διαγωνιστική διαδικασία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, διαρκεί από 4 έως 6 μήνες. Συνολικά, δηλαδή, εάν υποθέσουμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία ξεκινήσει εντός του Απριλίου, το σχολείο αναμένεται να παραδοθεί – καλώς εχόντων των πραγμάτων – μετά από 8 έως 10 μήνες, που σημαίνει, τέλος της φετινής χρονιάς με αρχές της επόμενης.

Να αναφέρουμε ότι, εάν κριθεί με βάση τη νομοθεσία πως το έργο ανήκει στην κατηγορία του κατεπείγοντος, πράγμα δύσκολο όπως εκτιμούν οι γνωρίζοντες, τότε δύναται ο δήμος να επιλέξει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που σημαίνει ότι συμπτύσσεται ο χρόνος της υπογραφής της σύμβασης και φτάνει τους 2 μήνες.

 

Υπόθεση Οινοποιείο

 

Η απομάκρυνση του καρκινογόνου αμιάντου από το παλιό Οινοποιείο, μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας… Ολημερίς το χτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν…

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Σ», ο χώρος εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται τη νύχτα ποικιλοτρόπως (!!!), ενώ την ημέρα λειτουργεί ως… παιδική χαρά. Σημειώναμε δε πως, μέσα σε αυτόν τον άκρως επικίνδυνο χώρο, τόσο από άποψη ύπαρξης του καρκινογόνου αμιάντου όσο και των «παγίδων» (ετοιμόρροποι τοίχοι και ξύλα, διάσπαρτα καρφιά, γυαλιά κ.λ.π.) παίζουν παιδάκια με άμεσο τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και γενικότερα της υγείας τους, μιας και τα αποτελέσματα εισπνοής του αμιάντου θα φανούν μετά από μερικά χρόνια τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και τους κατοίκους της περιοχής…

Σύμφωνα με τα τελευταία «νέα», έχει επιλεγεί ο εργολάβος και η σύμβαση θα υπογραφεί άμεσα. Το δε έργο της απομάκρυνσης, θα διαρκέσει 3-4 μήνες!!!

Ίδωμεν.

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τά κτήρια τής ΄΄ανωτέρας΄΄ καί δεη πότε καί από ποιούς φτιάχθηκαν; επίσης τό συντριβάνι; κάποιος γνώστης μπορεί νά μέ διαφωτίση;

  2. Ειναι πολλα τα λεφτα Αρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    Ολοι οι προυπολοισμοι ανεβαινουν ανηφορα ουτε ορειβατες να ηταν
    Αν ηταν βεβαια δικα σας χρηματα και οχι δικα μας ουτε λογος για αυξησεις περαν των 5000 ευρω ανα εργο!!!
    Ετσι για τον παππα που μας παιζατε οτι θα ηταν ετοιμο το σχολειο τον περσυνο Δεκεμβριο και με τις φωτογραφιες περιγελο !!!
    ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΣΤΟ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΟΙΚΤΡΑ
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ