Εκρηκτική η πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα Κω

2
11803


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό έθιμο με τη ρίψη βαρελότων και εκρηκτικών έξω από τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κω, μετά το σταμάτημα του εθίμου που γινόταν στην πλατεία Ελευθερίας Κω.
Το έθιμο αυτό καθιερώθηκε από τον Αντώνη Θαλασσινό και τους κατοίκους της περιοχής πέριξ της πλ. Διαγόρα από το 1972 και επαναλαμβάνεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα κάθε Μεγάλο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, χτυπώντας τις καμπάνες στο γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Παντελεήμονα Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι κρίμα να ζούμε σε μία εποχή που ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και το ονομάζει έθιμο. Όπου η αστυνομία συμμετέχει σε μία παράνομη πράξη! Όπου οι πολιτικοί μας νομιμοποιούν την παρανομία με την παρουσία τους προς άγρα ψήφων και που μία μερίδα κόσμου παρακολουθεί και εκπαιδεύει τα παιδιά του σε κάτι που έχει στοιχίσει από δάχτυλα μέχρι ζωές στη χώρα μας. Κρίμα και σε όλους τους υπόλοιπους που θα κληθούν να πληρώσουν την άσφαλτο που χαλιέται κάθε φορά.. Όλα τα λεφτά το καρέ που κροτίδα σκάει μες στον αρχαιολογικό χώρο απλά προς επιβεβαίωση του μηδενικού σεβασμού. Παρακαλώ μην ξεχάσετε να με σταυρώσετε στα σχόλιά σας επιβεβαιώνοντας πόσο υποκριτική είναι η πίστη που νομίζετε ότι έχετε και πόση σχέση έχει με την αληθινή πίστη…

  2. Τι όμορφη η σημερινή μέρα… αν και έχω έρθει πολλές φορές για Πάσχα στο όμορφο αυτό νησί το έθιμο αυτό με την πρώτη Ανάσταση το ανακάλυψα φέτος μέσο φίλων. Εκρηκτική πρώτη Ανάσταση και μετά τσιπουράκι στου κυρίου Αντώνη με όλα τα υπέροχα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα φτιαγμένα από τα πιο χαμογελαστά κορίτσια. Θα μου μείνει αξέχαστη η σημερινή μέρα. Καλό Πάσχα και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ