ΒΙΝΤΕΟ: Υπερψηφίστηκε η απόφαση για νομική υποστήριξη των 2 συνδημοτών μας από τον Δήμο Κω για τα επεισόδια έξω από το Hot Spot («Νενέκοι», «απόντες» & «ακροδεξιοί»)

19
1989

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω μεταξύ των οποίων (θέμα 11) η λήψη απόφασης επί του αιτήματος δημοτών για την νομική τους υποστήριξη από τον Δήμο Κω. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης).

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα που υπερψήφισε την πρόταση (μαζί με τον Σ. Πη), τόνισε ότι οι δύο συμπολίτες μας (Βερούτας και Λαδικός) που συνελήφθησαν τότε και οδηγούνται τώρα στα δικαστήρια, είναι γνωστοί για το ήθος και τον χαρακτήρα τους και είναι ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν ‘εγκλημάτησαν’. Επαναλαμβάνοντας το εύλογο ερώτημα του κ. Κανταρζή, για ποιο λόγο συνελήφθησαν μόνο αυτοί οι δύο, ενώ στην διαδήλωση έξω από το Hot spot ήταν τόσος κόσμος.

H I. Ρούφα επέμεινε ότι η δημοτική αρχή αν και είχε «υπό την αιγίδα της» και την ανάληψη ευθύνης διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων,  εκείνες τις μέρες ήταν απούσα. Σε ότι αφορά τη στάση της παράταξής της, ανέφερε ότι συνειδητά απουσίαζε,  μιας και ήταν ξεκάθαρες οι ευρωπαϊκές οδηγίες για την δημιουργία hot spot και για το πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, αλλά και η διαφωνία της με «ακροδεξιές-κανιβαλικές λογικές’ που εκδηλώθηκαν σε μια μερίδα κόσμου, που επηρέαζε και τους υπόλοιπους (ανέφερε παράδειγμα συγγενικού της παιδιού, όπως το διαπίστωσε στο λόγο του).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κω, όπως και ο εισηγητής αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, ο αντιδήμαρχος Θ. Μουζουράκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, τόνισαν ότι ήταν παρόντες και δίπλα στους συμπολίτες μας στο δίκαιο αγώνα τους. Μάλιστα κατηγόρησαν το Όραμα ότι δεν εμφανίστηκε πουθενά τότε.

Ο Γ. Κυρίτσης στην ομιλία του τόνισε ότι «δεν δέχεται ‘νενέκους’ στο δημοτικό συμβούλιο» (υπενθυμίζοντας την τραγική κατάληξή του από τον Κολοκοτρώνη * Δημήτριος Νενέκος)

Ο Δήμαρχος Κω υπεραμύνθηκε ακόμα του δίκαιου αγώνα του Κωακού λαού (παρόμοια συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο δεν έκανε και ούτε πρόκειται να κάνει κανένας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά) κατά του Hot spot λέγοντας ότι θα παραμείνει » δίπλα στους Πυλιώτες μέχρι να κλείσει αυτή η δομή». Αντέτεινε ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο λαός της Κω να χαρακτηρίζεται «ακροδεξιός», τη στιγμή που ο ίδιος έβλεπε συνδημότες μας να φέρνουν τρόφιμα και ρούχα κάτω από το Δημαρχείο στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους και ότι το hot spot επελέγη να γίνει στην Κω για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους…

Θύμισε επίσης το βίντεο με τους Ράδιο-Αρβύλα για τα τότε επεισόδια με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να χτυπάνε ακόμα και τα «παπάκια» ή τα ΙΧ που έβρισκαν μπροστά τους… και το πόσο εύκολα μπορεί η αστυνομία «να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί», όποιους θέλει.

Ο Αρ. Παυλίδης και ο Γ. Ζερβός (οι οποίοι και καταψήφισαν) τόνισαν ότι η δημοτική αρχή υποπίπτει σε νομικό σφάλμα μιας και δεν γίνεται νομικοί του δήμου να υπερασπίζονται φυσικά πρόσωπα και όχι τον δήμο. Με αυτή την λογική τόνισαν αύριο θα έρθουν κι άλλοι συμπολίτες μας για παρόμοιες περιπτώσεις να ζητάνε από τον δήμο νομική υποστήριξη.

Ο Γ. Ζερβός (υπενθυμίζοντας ότι ως παράταξη καταδίκασαν αμέσως το «ξύλο» από τα ΜΑΤ) έκανε λόγο για «γελοίο του πράγματος» ή για ανάληψη ευθύνης για την εξέγερση του κόσμου τότε από τη δημοτική αρχή, οπότε δικαιώνονται όσοι την κατηγορούσαν τότε για «στημένα συμβάντα», όπως είπε.

Και η Κ. Μακρή η οποία  καταψήφισε το θέμα,  τόνισε επίσης την αντίθεσή της στη βίαιη καταστολή συγκεντρώσεων του κόσμου,  επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη διαφωνία της παράταξής της με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο μεταναστευτικό και στις κινητοποιήσεις του κόσμου για το hot spot.

Αν θέλετε να παράσχετε νομική υποστήριξη γιατί δεν το κάνετε και στους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ οι οποίοι είναι και δημοτικοί υπάλληλοι; Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, καταλήγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η δημ. αρχή θέλει να ζητήσει «συγνώμη» από ένα κόσμο που υιοθέτησε τις αντιλήψεις της για το θέμα όμως αργότερα που «της τράβηξαν το αυτί» άλλαξε θέση…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (το εν λόγω θέμα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν το τέλος του βίντεο)

 

 

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ο δήμαρχος κακώς πρότεινε την νόμιμη στήριξη του δήμου για τους δύο πολίτες,επειδή αυτός τα προκάλεσε όλα..το σωστότερο βέβαια ήταν να τα πλήρωσει Σπ την τσέπη του!!!?η ρούφα όμως γιατί?

  1. ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ.

  2. Σαν δεν ντρεπεστε…..Προκειται για μια ηλιθια αποφαση ΑΝΤΑΞΙΑ ομως του επιπεδου σας….Ακου να πληρωσει ο Δημος, δηλαδη το συνολο των δημοτων της Κω, ΙΔΙΩΤΕΣ που ….παρασυρθηκαν απο τον δημαρχο σε παρανομες πραξεις και δικαζονται !!!! Επιπεδο …..καφενειου του χωριου τους…Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

  3. Το αστείο αν και πολυ σοβαρο κυριε Κιαρη ηταν αλλο!
    Ο αντιδημαρχος τουρισμου πέρυσι να ψηφίζει την αυξηση των δημοτικων τελών και σημερα να ζητάει επιστροφή 22 χιλιάδωνν ευρω πίσω.
    Συνγχαρητηρια.

  4. Τις μαγκιές και τους τσαμπουκαδες των πολιτών τις πληρωνει ο δημος δηλαδη.Και αυτο ειναι δημοκρατικκη σταση; Η λακμαμια που σας δερνει ειναι.Αφησατε τους προσφυγες στο λιμανι δεν δωσατε λύση κατασταφηκαν ολες οι μικρες επιχειρήσεις και οταν η λυση βρεθηκε απο την κυβέρνηση εσεις βαλατε τους Πυλιωτες για να κανουν τους καμποσους.Δυστυχώς ΜΑΓΚΙΑ ειναι να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και οχι να πατακαλας ως τζαπα μαγκας τους πολιτες του νησιού για τα δικαστικα εξοδα.Μπραβο στην τοποθετηση της Κ.Μακρη για τους εργαζομενους του ΔΗΡΑΣ οι οποιοι και τα δικαστικα τα πληρωνουν οι ιδιοι.

  5. Η κρατικη τρομοκρατία και αυθαιρεσία να μην βρει για ακομη μιά φορά εφαρμογή!

  6. είμαι εργαζόμενος του ΔΗΡΑΣ και ο Δήμαρχος μας έχει οδηγήσει στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας. Έχουμε κερδίσει όλα τα δικαστήρια και τους υποχρεώνει να μας πληρώσουν τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα. Επειδή όμως έρχονται κι άλλα δικαστήρια πότε να φέρουμε κ. Δήμαρχε το αίτημα να μας παρέχει ο Δήμος νομική υποστήριξη εναντίον σας. Σε εσάς ή στον Πρόεδρο δημοτικου συμβουλίου να πάμε το αίτημα

  7. ειναι πονηρος ραδιουργος ο απερχομενος.μονο η πολιτικη καριερα η καρεκλα τον ενδιαφερει

    μεγαλος ΝΕΝΕΚΟΣ.

  8. ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.

  9. Μπραβο στη ρουφα για το κουραγιο της. η γυναικα αυτή ειναι η μονη που ενημερωνει για τα καμωματα τους.

    • Και αυτή μαζί με τον Κυρίτση ψήφισε να πληρώσει ο Κωακός λαός τα δικαστικά έξοδα δυο κολλητών….τους….Γλύψιμο στην ακροδεξιά….Κι αυτοί ρε παιδί μου οι πολίτες πήραν το ρίσκο,έκαναν ότι έκαναν με τα ΜΑΤ και τώρα σαν κοτούλες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους κλαψουρίζουν σαν γυναικούλες-συγνώμη απ’τις γυναίκες….

      • Εσένα »κουράγιο φίλε» από που σου προέκυψε ότι ψήφισε η Ρούφα τα δικαστικά έξοδα για τους πολίτες ; Μήπως είσαι πολλά κιλά βλακάκος ή βρίσκεσαι σε μόνιμη νιρβάνα ;

  10. Γιατι να πληρώσουμε για τους ψευτονταήδες τα χρυσαύγουλα?που σαν γνωστές κότες μετά τις φάπες βάλανε τα γυναικόπαιδα μπροστά οι ξεφτίλες.

  11. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

  12. Γιατί…. Μηδενί συμφοράν ονειδίσης κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ