Βασίλης Χαδούλης: Δεν χρειαζόμαστε την Απλή Αναλογική αλλά την απλή λογική

24
729

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, είναι φως-φανάρι κομμένο και ραμμένο για να βοηθήσει τα φιλικά προς την κυβέρνηση σχήματα να κατεβάσουν συνδυασμούς αλλά κυρίως να τα καταστήσει ρυθμιστές.

Αυτά τα έχουμε λίγο-πολύ συνηθίσει στην Ελλάδα. Όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια κάνουν.

Στην Κω όμως το ζήτημα δεν είναι η απλή αναλογική αλλά η απλή λογική.

Από την απλή λογική πάσχουμε.

Γιατί όταν χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση και έχουμε κάποιους στο δημοτικό συμβούλιο που αρνούνται και τη συνεργασία και τη συνεννόηση, τότε η απλή λογική πάει περίπατο.

Γιατί όταν χρειάζεται ενότητα αλλά σε θέματα όπως το μεταναστευτικό υπάρχουν άνθρωποι στο δημοτικό συμβούλιο που πρακτορεύουν και βάζουν πλάτη για τα hot spot, η ενότητα υπονομεύεται από μέσα.

Γιατί όταν ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αποκαταστήσει τις ζημιές από τους σεισμούς στα σχολεία, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Γιατί αν δεν αναλάμβανε ο Δήμος και αν δεν είχε λεφτά να διαθέσει ο Δήμος, τα έργα στα σχολεία δεν θα είχαν ξεκινήσει. Τα σχολεία θα έμεναν ερειπωμένα και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Όπως δεν έχει γίνει τίποτα με το λιμάνι και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αντί όμως να στηρίξουν όλοι, αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, οι ίδιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι) έκαναν ότι μπορούσαν για να μην αρχίσουν τα έργα ή για να τα καθυστερήσουν. Και αφού απέτυχαν, άρχισαν μετά να λένε ότι τα σχολεία έπρεπε να είναι έτοιμα από τον Απρίλιο.

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η Κως. Κάποιους όμως τους ενδιαφέρει το κόμμα τους και όχι η Κως.

Να γιατί στην Κω αυτό που χρειάζεται δεν είναι η απλή αναλογική αλλά η απλή λογική.

Η απλή λογική που λέει ότι για θέματα όπως το μεταναστευτικό πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν αποθήκη και φυλακή ανθρώπων.

Η απλή λογική που λέει ότι για θέματα όπως η αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, όλοι θα έπρεπε να στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δήμου. Γιατί αν δεν έδινε 3 εκατομμύρια ευρώ ο Δήμος Κω, ποιος θα τα έφτιαχνε; Η κεντρική εξουσία; 10 μήνες έχουν περάσει και δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα έργα στο λιμάνι και πάλι ο Δήμος είναι αυτός που αναλαμβάνει πρωτοβουλία.

Απλή λογική σημαίνει ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση. Σημαίνει όμως να τα εννοείς όλα αυτά.

Και όταν σε καλεί ο Δήμαρχος για συνεργασία ή ενημέρωση πρέπει να πηγαίνεις και όχι να πετροβολάς.

Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά το νησί μας.

Βασίλης Χαδούλης

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κω

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα ίδια και τα ίδια μασ πριξατε ……..
    Βασίλη αυτό δέν είναι απλή λογική αλλά ένα τσουκάλι που έβαλες μέσα ότι εσύ νομίζεις και έφτιαξες μια σούπα την ίδια!!!!
    Άντε και καλή μας όρεξη.

  2. Ρε παιδιά ήμαρτον.Θα μας κάνει ανάλυση της απλής αναλογικής ο κάθε δημοτικός σύμβουλος; Ήμαρτον..Κρίμα τίς φωνές Κυρίτση το 1997-1981 για απλή αναλογική….Τώρα μας την λέει ο κάθε Χαδούλης..Ήμαρτον ξανά..Περιμένω με αγωνία την επιστημονική ανάλυση του Άγγελου….

    • Ο κυριος Χαδουλης ειναι έμμισθος προεδρος τοπικης κοινοτητας Κω.Πραγματικα λυπαμαι να πληρωνει ο δημος της Κω,δηλαδη εμεις, ανθρώπους που ειναι εξαφανισμενοι.Ο κυριος Χαδουλης που ηταν στο προσφυγικό; Που ηταν στον καταστροφικό σεισμό; Που ήταν οταν μιλαγαμε για την στέγαση των παιδιων στα σχολεία; Απών!!! Οπως και ο πολυλογάς αναπληρωτής του!Που ηταν ο εξαφανιζόταν η ολατεια του Κως; Πως αναπληρωσε τις 120 θεσεις που χάθηκαν; Τελικά τι εχει προσφέρει; Έχει τιμήσει στο ελαχιστο τον μισθό του; Εκτος αν νομίζουν πως με χυδαιότητες και φθηνές δικαιολογίες θα διοικήσουν ξανα το δημο της Κω.Κυριε Κιαρη αναφέρομαι σε εκλεγμένους και παρακαλω να μην σβειστούν τα ονόματα,δεν τους συκοφαντώ απλα τους κρίνω.

  3. Βρε που ηταν το παλικαράκι;;; Κυριε Χαδουλη ενα έγγραφο εχουμε ζητήσει απο το.2017 και ακομη μα απαντήσετε.Μας εχετε κανει μπαλακι σε κοινοτικο που δεν συνεδριαζει ποτε και σε επιτροπη ποιοτητας ζωης…
    Προεκλογικά μας.φιλουσατε τα χερια οικογενειακώς τώρα ειστε εξαφανισμενος.

  4. Ανάλυση απο τον καθε ειδικό.
    Βασίλη έβγα και δες τι συμβαινει στην πόλη γιατι μαλλον εισαι στα χαμενα.

  5. Απλή λογική ή απλή αναλογική δεν μας νοιάζει τη μας λέτε. Σταματήστε την καραμέλα αυτή κουραστήκαμε να σας ακούμε. Διαλύσατε το Νησί εσείς και ο Δήμαρχος σας. Αρκετά. Τωρα όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας εσείς είσαστε οι πρώτοι που δεν την θέλετε αλλά προτιμάτε το αποφασίζουμε και Διατάζουμε. Τώρα όσο για το hot spot που αναφέρεις σου κάνω την απλή ερώτηση Που είσασταν όταν τρώγαμε ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ;;;;;. Θα σου πω εγώ, οι μισοί λείπατε ταξίδι και οι άλλοι μισοί πίνατε καφεδάκι και γελούσατε βλέποντάς μας.

  6. Η τοπική κοινοτητα της Κω εχει μαγικές ικανότητες.Ποτε ήρθαν πότε θα φυγουν κανείς δεν κατάλαβε τιποτε.

  7. Η απλη λογική λέει πως έπρεπε να παραιτηθείτε 10 φορες!
    Απλά εξαφανισμένοι όλοι σε μια πολη που απο στολιδι κατάντησε….σκουπιδι.

  8. Τι να πείς τώρα…
    δω δεν μπορει να διοικησει την πόλη μας κανει μαθηματα απλης αναλογικης! υπομονή να φύγουν να δουμε μι ασπρη μέρα

  9. Σε συμπαθώ σαν χαρακτήρα αλλά….πρέπει να σκεφτείς τι θα κανείς μετά την θητεία σου το τέλος της οποίας πλησιάζει. Προστάτεψε τον εαυτό σου τώρα γιατί αυτοί που έπρεπε να σε προστατέψουν τότε δεν το έκαναν …. για ψηφοθηρικούς λόγους. Δυστυχώς δεν μπόρεσες σαν πρόεδρος να κανείς κάτι για την πόλη και δικαιως πλέον είσαι έρμαιο στον κάθε σχολιαστη. Συγνώμη αν είμαι σκληρός μαζί σου. Είσαι πολύ καλό παιδί γι αυτό πρόσεχε!

  10. Ποια ηταν η θεση τους όταν η πολη ηταν μπαχαλο;;;; μια και μοναδικη προταση!!! SEKIOYRITI

  11. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. 2018: αρνητικό ρεκόρ όλων των ετών σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον xρουσούζη που μπλέξαμε!

  12. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΝ. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΗΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΘΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΕΤΕ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΗ Χ..ΣΩ……….

  13. Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να μου απαντησετε που θα βαζαμε τους πρόσφυγες αν δεν είχε φτιαχτεί το hot spot. Μήπως στους δρόμους και στα αρχαία δίχως τουαλέτα. Έτσι κοντεψατε να διαλυσετε το νησί μας και να το αφήσετε ανοχυρωτο στις διαθέσεις του Ερντογάν. Γι αυτό και άλλα πολλά καιρός να πάτε σπίτι σας

  14. Ποσο ψεκασμενος εισαι?Μιλας για δημαρχο η για…υπ.εξωτερικων,υπ.μεταναστευσης,υπ.ναυτιλιας,υπ.μεταφορων,υπ.εσωτερικων?Για αλλο λογο ψηφιζουμε δημαρχο και για τους λογους που αναφερεις εχουμε την τρομερη κυβερνηση Συριζανελ.Αυτους ψηφισες ετσι?Σου φταιει ο δημαρχος?Καλα κρασια.Υπαρχει ακομα και πιο κατω,

  15. τρεχάτε βρε να ξεβρωμίσετε από τη μπόχα των φρεατίων το κέντρο και αφήστε τις βλακίες. Ρεζίλι . Απραξία σε όλα.

  16. Κύριε Χαδούλη συγχαρητήρια για την πολύτιμη παρέμβασή σας!!! Έχετε απόλυτο δίκιο.. Το νομοσχέδιο έρχεται να στερήσει από τις εμπνευσμένες διοικήσεις δήμων σαν και του δικού σας την απλή λογική! Αυτήν που διαθέταν σε υπερθετικό βαθμό και έλυναν αυτοστιγμεί όπως εσείς, όλα τα προβλήματα των πολιτών!!! Ξέρω, το παρακάνω λίγο, αλλά εσείς αρχίσατε πρώτος τις κοτσάνες!!! Φυσικά και η καθιέρωση της (ο θεός να την κάνει) απλής αναλογικής εξυπηρετεί κρυφούς σκοπούς! Κρύβετε όμως πως και η διατήρηση της ενισχυμένης εξυπηρετεί διαφορετικούς επίσης κρυφούς σκοπούς. Και για νάχουμε καλό ερώτημα: είδατε πουθενά η ενισχυμένη αναλογική να εμποδίζει τον κατήφορο της διοίκησης είτε σε κρατικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο;

  17. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΒΡΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Η ΙΩΑΝΝΑ;
    ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ!
    ΣΩΣΤΗ!
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ