Ν. Μυλωνάς: Το ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ 2017 στο νησί μας

11
1534

ΘΕΜΑ: το ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ 2017 στο νησί μας

  1. Με την ευκαιρία γιορτής του ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ ας ευχηθούμε στους συμπατριώτες μας, στους επισκέπτες, στους εργαζόμενους και τους περαστικούς, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες μουσουλμάνους του νησιού μας, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
  2. Αυτές τις γιορτινές μέρες του ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ για τους Μουσουλμάνους, στις συζητήσεις και στην σκέψη των συμπατριωτών μας πρωτίστως, αλλά και των επισκεπτών μουσουλμάνων αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις τους είναι τα ερωτηματικά για το τι θα γίνει με τα ιστορικά μουσουλμανικά τεμένη της πόλης μας (τζαμί Λότζας, πλατείας Ελευθερίας, οδού Ηφαίστου) που έπαθαν σοβαρές ζημίες από τον σεισμό της 21-7-2017.

—Θα μπορέσει η Ελληνική Πολιτεία στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να συμβάλει στην αποκατάσταση τους;

—Είναι δυνατό να αξιοποιηθεί η παγκόσμια μουσουλμανική αλληλεγγύη;

—Μήπως επικρατήσουν οι παλιές αντιλήψεις της αντιπαράθεσης Χριστιανών-Οθωμανών για να ξεχαστούν και να αφανιστούν ενοχλητικά αρχιτεκτονικά οθωμανικά στοιχεία της πόλης μας;

Η ανθρωπότητα δεν έχει ξεφορτωθεί τις …προπατορικές αμαρτίες της, αλλά η ζωή έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή εξέλιξη κοινής αναγνώρισης και σεβασμού πολιτιστικών αξιών και των ιστορικών αποθεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο! Πέρα από θρησκείες, ιδεολογίες, ιστορικές αντιθέσεις και εθνικιστικές αναφορές. Επικρατεί η λογική της ιστορικής τοπικής κληρονομιάς, του πολιτιστικού πλούτου και η … τουριστική αξιοποίηση του! Το πρόβλημα της αποκατάστασης των μνημείων της πόλης μας είναι το οικονομικό και όλοι μας μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε. Ακόμη και ο λόγος μας έχει την σημασία του!

Εξ άλλου ο ίδιος ο σεισμός δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και το ΝΤΕΦΤΕΡΝΤΑΡ ΤΖΑΜΙ!

Να ευχηθούμε την γρήγορη αποκατάσταση όλων των ιστορικών μνημείων και κτηρίων της Δημόσιας περιουσίας που κτύπησε ο Εγκέλαδος στον τόπο μας.

  1. Λίγα γνωστά λόγια για την μουσουλμανική γιορτή ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ: Είναι η μνήμη της απόφασης του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του Ισμαήλ κατά το Ισλάμ (τον Ισαάκ κατά την Βίβλο). Η γιορτή δείχνει ότι ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός μοιράζονται κάτι περισσότερο από ορισμένες κρίσιμες αφηγήσεις: ανάγουν και οι τρεις την αρχή τους στο ίδιο πρόσωπο τον Αβραάμ!

—Περί τον 17ο αιώνα στα μέρη της Χαναάν ο Αβραάμ που θεωρείται ο πρώτος μονοθεϊστής, απέδιδε στον Θεό την γενική ονομασία el (ας μην το πάνε κάποιοι στο Ελ- και δώσουν ελληνική υπηκοότητα στο Θεό!). Οι κοινές αφηγήσεις των μεσοποτάμιων πολιτισμών, των Εβραϊκών και Ελληνικών, μιλούν για αυτή την κοινή καταγωγή.

—Το βιβλίο ‘’Εβραϊκοί μύθοι’’ Εκδόσεις Ύψιλον, Ρόμπερτ Γκρειβσ-Ραφαέλ Παται, μας πληροφορηθεί ότι η θυσία των πρωτότοκων γιων ήταν συνηθισμένη στην Παλαιστίνη και την τελούσαν οι Μωαβίτες, Αραμαίοι και Εβραίοι. Ο Σολομών εισήγαγε στην Ιερουσαλήμ την λατρεία των Μελχώδ και Χαμώς στους οποίους προσέφεραν ολοκαύτωμα παιδιά στην κοιλάδα Ταφέδ την ονομαζόμενη Γεεννά. Η επιχειρηθείσα θυσία του Αβραάμ έχει παράλληλο Ελληνικό αφήγημα στον Καδμειο μύθο του Αθάμαντα και του Φρίξου.)

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα κακόμοιρα τα ζωντανά τι φταίνε και βασανίζονται έτσι?Οι θυσίες των κριαριών μετά 2000 χρόνια ..

    έπρεπε να γίνεται ‘πολιτισμένα’,γιατί βάφουν,στολίζουν και τυραννούν έτσι πλάσματα που έχουν φτιαχτεί απ τον ίδιο Δημιουργό για να μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη ;;….θα μπορούσε η ‘θυσία’ να εξελιχθεί και να ναρκώνονται τα προς βρώσιν ζώα…Είναι το χειρότερο αμάρτημα και συμβαίνει και στην Ορθοδοξία με τις γενοκτονίες αμνών του γάλακτος.Όνειδος….

  2. Έτσι όπως φαίνεται η εικόνα,εγώ εύχομαι ...να μας συγχωρέσει κάποια μέρα το σύμβολο (θύμα) των ευχών!!!!

    Μια εικόνα -χίλιες λέξεις.

  3. μύλο τα έκανες και τ’άλεσες μέσα στο μυαλό σου και τα ξεφουρνίζεις στα μούτρα μας. Καμαρώστε δημοτικό σύμβουλο που έχουμε ρε συμπατριώτες…..Πόσο σου πάνε τα …κόκκινα καλέ….

  4. Παρόμοια θρησκευτική πλάνη με τη δική μας.Πρώτα ευλογεί ο Χότζας το κριάρι και μετά ακονίζεται η λεπίδα.

    Όπως και τα δικά μας…Παραδόσεις και θρύλοι που κρατάνε απ την Αρχαιότητα,όπως περίπου με την Θυσία της Ιφιγένειας,έτσι και με τον Αβραάμ που πήγε να θυσιάσει τον πρωτότοκο γιο του και στη Θέση του ο Θεός έβαλε ένα κριάρι.Κατά τ άλλα να είναι παρθένα η σύζυγος,να κάνει όσο πιο πολλά παιδιά και προσευχή…placebo,ματαιοδοξία,οπισθοδρόμηση,που πολλοί νέοι πια στη Τουρκία αποδοκιμάζουν.Η πλάτη του άμοιρου ζωντανού καλύπτεται με ‘κνα’ ,που κοκκινίζει την πλάτη μκέχρι τη σφαγή,μετά την επίσκεψη στο Τζαμί,ακονίζονται τα μαχαίρια και γυρίζουν το πρόσωπο του ζώου να ‘κοιτάει’ προς τη Μέκκα…Είπαμε πολιτισμός.

  5. ΠΕΛΑΤΕεεεεεεεες μου, δεν ξεχνώ τις τον Αβραάμ που πήγε να θυσιάσει τον πρωτότοκο γιο του και στη Θέση του ο Θεός έβαλε ένα κριάρι...

    ΠΕΛΑΤΕεεεεεεεες μου, εγώ δεν σας ξεχνώ, εσείς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  6. ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ??? ΧΑΧΑΧΑ

  7. Οπως σφαζουν τα προβατα και τα αιαμτοκυλανε στους δρομους..

    ετσι σφαζουν και τους ανθρωπους…και προσεχως…με ανθρωοπυς……ευγε σε αυτους που υποστηριζουν τους απολιτιστους…βαρβαρους…ποΥ ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤ,ΒΙΑΣΜΟΥΣ..ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ..ΚΑΝΟΥΝ

  8. ΑΛΛΑΧ ΑΧΚΑΜΠΑΡ....ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ...ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ

    Η ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΖΟΥΝ..Η ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΝΤΙΝΑΖΟΥΝ..ΜΕ 5 ΚΙΛΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΧΑΡΗΝ …ΟΥ ΑΛΛΑΧ…..ΑΑΑΑ ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΣΟΥ…ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΘΙΜΟ…ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ…..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ…ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ..Η Ι ΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ…ΕΝΑ ΛΑΟΣ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ…ΕΥΓΕ M@Λ@K@ ΜΥΛΩΝΑ…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ…ΣΥΡΙΖΑΙΟΥς…ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ….ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ…ΚΑΙ ΤΙΣΓΥΝΑΙΚΕΣ…ΤΟΣΟ ΕΥΤΕΛΕΙΣ…ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΙΖΑΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 10….ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ..

  9. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ… ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Σφαγή μεταξύ Πακιστανών έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Τσολακάκη στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
    Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις Πακιστανοί φίλοι είχαν βγει μαζί έξω σε ταβέρνα. Όταν χωρίστηκαν ένας εξ’ αυτών διαπίστωσε πως του έλειπε το κινητό του και πιστεύοντας πως του το είχε κλέψει ένας από την παρέα, πήρε μαζί έναν φίλο του, πήγαν στην αποθήκη όπου κοιμόντουσαν οι άλλοι δύο της παρέας και ακολούθησε άγρια συμπλοκή με μαχαίρια.Με αποτέλεσμα ένας 22χρονος νεκρός με τρεις μαχαιριές στην πλάτη και άλλη μία στο πόδι κι ένας 18χρονος σοβαρά τραυματίας, επίσης από μαχαίρι στην πλάτη.
    Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  10. μέχρι πρότινος, οι «πύλες εισόδου» των ισλαμιστών στην Ευρώπη (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία) εθεωρούντο σχετικά ασφαλείς, για ευνόητους λόγους. Μετά όμως από το χτύπημα στην Βαρκελώνη, είναι προφανές ότι τελείωσε η «εποχή της αθωότητας»! Αλλά, αντί οι ελληνικές «αρχές» να κλείσουν τα σύνορα και να διώξουν αμέσως από την χώρα τουλάχιστον τους υπόπτους τζιχαντιστές που κρύβονται μεταξύ των λεγόμενων «προσφύγων», κάνουν ασκήσεις για την διαχείριση των μελλοντικών θυμάτων τους, χάριν του «αντιρατσισμού» και της… «πολυπολιτισμικότητας»!

  11. σπίτια στους λαθρομετανάστες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 70 διαμερίσματα θα δοθούν άμεσα στην Λάρισα

    Εβδομήντα διαμερίσματα στην πόλη της Λάρισας θα δοθούν στους λαθρομετανάστες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας που αφορά 420 λαθρομετανάστες και το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 2 εκάτ. ευρώ μόνο μέχρι το 2018.
    Τα διαμερίσματα θα ελεγχθούν πάντως από τον δήμο και θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο από 60 έως 90 τ.μ. σε καλή κατάσταση, με επαρκή…θέρμανση κ.τ.λ. Αλίμονο δηλαδή στους Έλληνες που μένουν άστεγοι και δεν τους νοιάζεται κανένας.Και ασφαλώς, αυτή είναι μονάχα η αρχή, αφού από την μία αυξάνονται οι ροές των λαθρομεταναστών από την τουρκία προς την Ελλάδα και από την άλλη οι χώρες της Ε.Ε. θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες που απορρίφθηκαν εκεί, ήτοι τους ποινικούς, τους επικίνδυνους και όσους αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη.Εν τέλει σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας θα γίνει το ίδιο και τα σπίτια που θα χάνουν οι Έλληνες στους πλειστηριασμούς θα πηγαίνουν πρώτα στα κοράκια και δεύτερον στους λαθρομετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ