Θανάσης Πουλιού: Έκλεισε ένας κύκλος 28 χρόνων σημαντικής προσφοράς & επιτυχιών στην Φιλαρμονική Κω

11
9106


«Τα καλύτερά μας χρόνια».

Με ανάμεικτα συναισθήματα,  εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων, έκδηλης συγκίνησης,    θερμών εναγκαλισμών και πολλών τιμητικών συμμετοχών έκλεισε ο κύκλος της 28χρονης πλούσιας και σημαντικής προσφοράς του αγαπητού μαέστρου και καταξιωμένου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού.

Ήταν όλοι εκεί, φίλοι συνοδοιπόροι, παλιοί και νέοι μαθητές του (από τον  φίλο και συνεργάτη του μέχρι πρότινος μαέστρο της Στρατιωτικής Μουσικής Ράλλη Σχοινάκη,τους αιώνιους έφηβους της Φιλαρμονικής Βαγγέλη Σαρούκο και Αντώνη Τσάμπαλλα μέχρι τα παιδιά που ανδρώθηκαν μαζί του και τα νέα βλαστάρια του).

Είδαμε επίσης εκπαιδευτικούς περνώντας από δίπλα του την ώρα της παρέλασης να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν συγκινημένοι (Μ. Καπλανίδης κ.α.) μιας και ο Θανάσης θυμίζει στους περισσότερους «τα καλύτερά μας χρόνια».

Μια 28χρονη κλιμακωτή πορεία κατακτήσεων και μεγάλων επιτυχιών για την Φιλαρμονική της Κω με παρουσίες και συμμετοχές από το μέγαρο μουσικής Αθηνών μέχρι διεθνή Φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Με τα διεθνή φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κω που επίσης άφησαν εποχή και την μεγάλη αναγνώριση εντός και εκτός συνόρων (πρώτος σε ψήφους στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιμουσικών επί χρόνια Αντιπρόεδρος της κλπ), ο Θανάσης Πουλιού παραδίδει τη σκυτάλη -όπως επέλεξε ο ίδιος- στους νεότερους.

Και σίγουρα κάθε τέλος  μια νέα αρχή, από όποια θέση και αν επιλέξει για τη συνέχεια έχει να δώσει ακόμα πολλά στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας με την πλούσια εμπειρία, το κύρος, την προσωπικότητα και τις ικανότητες του.

Καλή συνέχεια φίλε Θανάση, δεν θα το κάνουμε «μελό», αφού «τα καλύτερα πάντα είναι μπροστά…»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χωρίς καπέλα οι μισοί,οι άλλοι μισοί χωρίς στολές ….και κάποιες ηχηρές απουσίες,γιατι άραγε ;

  2. που είναι οι «εξωτερικοί συνεργάτες» που έλεγε πριν λίγο καιρό; δεν τόλμησε ούτε στο τηλέφωνο να πάρει μερικούς.

    έχω την εντύπωση πως θα ασχολούμαστε για λίγο καιρό ακόμη με αυτό το θέμα.

    Καλά θα κάνει να αφήσει τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

    αν και είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχει ήδη «μιλήσει» στα μέλη της φιλαρμονικές και τους είπε να «μαυρίσουν» τον επόμενο μαέστρο.

  3. σύνταξη πήρε ένας υπάλληλος του δήμου όπως όλους τους άλλους! δεν κατάλαβα τόσοι και τόσοι συνταξιοδοτήθηκαν τι διαφορετικό τώρα ?

  4. Όταν αν φεύγεις, φεύγεις με το κεφάλι ψηλά, ευχαριστείς τον κόσμο και τα μέλη της φιλαρμονικής που σου στάθηκαν τόσα χρόνια δίπλα σου χωρίς καρφιά και ειρωνείες προς πάσα κατεύθυνση, φανφάρες και βαριές δηλώσεις που στην τελική μόνο την εικόνα σου μαυρίζουν. Και άλλοι συνταξιοδοτηθήκαμε αλλά έτσι δεν κάναμε.

  5. Αφου πηραν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ψηφαλακια και απο τους δυο μαεστρους αδειαζουν τον ενα!

    Μια φορα ΔΙΜΟΥΤΣΟΥΝΗ ΟΧΙΑ για παντα ΔΙΜΟΥΤΣΟΥΝΗ ΟΧΙΑ…
    Γεια σου καλοι ανθρωποι που σεβεστε τους πολιτες!
    Βεβαια οτι και να σας πουν τωρα…ʻ,,μεχρι το 2028…εσεις φτιαχτηκατε¯¯¯FOR EVER¯ʻ
    Ομως…….η θεια δικη???

  6. Περαστικά στη ……. όπως κάποιος είπε.Μπραβο στο Θεοδόση που άκουσε την κοινωνία,τους γονείς.. και την άδειασε από τις ψεύτικες συκοφαντίες και την εμπάθεια απέναντι στον Μαέστρο.
    …με πόσα προφίλ ανώνυμα γράφεις.Τραγικα μόνη σου.

  7. για γέλια, ξεχαρβαλωμένες στολές, άλλοι με φόρμες, οι μισοί χωρίς κράνη, ανομοιομορφία στο φουλ.

    • Το ότι επιστράτευσε μέσω τηλεφώνου παλιούς μουσικούς οι οποίοι δεν θυμόντουσαν οι άνθρωποι ούτε πως βάζουν το όργανο στο στόμα με ξεπερνάει. Στα περισσότερα εμβατήρια απλώς έβαζαν το όργανο στο στόμα και έκαναν ότι έπαιζαν. Εγώ που ήμουν δίπλα τους είδα για πρώτη φορά πνευστά όργανα με λειτουργία MUTE. 😀

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ