Δεν ήρθα να προκαλέσω, είπε ο Ράμα στην ομιλία του στο Κλειστό του Γαλατσίου – Γέμισε με κόσμο το γήπεδο

0
5483

Ο Αλβανός πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα καταχειροκροτούμενος και υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου – Αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες που πέρασαν οι μετανάστες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο Κλειστό του Γαλατσίου.  Ο Ράμα ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στους συμπατριώτες του, ενόψει των εκλογών στη χώρα την επόμενη χρονιά. Στην ομιλία του έχει κάνει εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος ξεκίνησε να μαζεύεται από τις 9 το πρωί για την ομιλία του και λίγο πριν τις 12, το γήπεδο γέμισε με κόσμο.

Δείτε live:

 

Η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο Κλειστό του Γαλατσίου

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Δείτε βίντεο:

Γέμισε με κόσμο το γήπεδο για την ομιλία Ράμα

 

Έφτασε στην Αθήνα ο Ράμα: Γέμισε με κόσμο το Κλειστό του Γαλατσίου

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του και λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Κλειστό Γαλατσίου.

Γαλάτσι: Έφτασε στην Αθήνα ο Ράμα

 

Γαλάτσι: Έφτασε η αυτοκινητοπομπή του Αλβανού πρωθυπουργού

Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για την ομιλία του ήταν δρακόντεια. Η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι είναι ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από μηχανήματα ελέγχου πριν μπουν στο Κλειστό του Γαλατσίου. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 11 ωστόσο καθυστέρησε.

Δείτε φωτογραφίες από την έλευση του κόσμου στο Κλειστό του Γαλατσίου:

edi-rama__1_
edi-rama__3_
edi-rama__2_
edi-rama__4_

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμα προκαλεί τον Μητσοτάκη, με κάποιους άλλους να αντιδρούν: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Δείτε το βίντεο:

Φιέστα Ράμα στο Κλειστό του Γαλατσίου: Καυγάς έξω απο το γήπεδο

Την ίδια ώρα, έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου περίπου 30 άτομα-οποαδοί της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να διαδηλώνουν κατά του Ράμα.

Δείτε βίντεο:

Διαδηλωτές κατά του Ραμα στο Γαλάτσι

 

galatsi-diadilotes__1_
galatsi-diadilotes__2_

Στο μεταξύ, μπορεί η επίσκεψη να χαρακτηρίζεται ιδιωτική, με δεδομένο ότι δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή, ο κ. Ράμα όμως θα περιβάλλεται από ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία και θωρακισμένο όχημα.

Όπως έγινε γνωτό, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

edi-rama-galatsi__3_
edi-rama-galatsi__4_

Ο Αλβανός πρωθυπουργός νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook προβάλλοντας την εκδήλωση στην Αθήνα 

Η επίσκεψη του κ. Ράμα, την οποία το «ΘΕΜΑ» πρώτο αποκάλυψε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη στην Αθήνα, ομολογουμένως, προκάλεσε αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση. «Αχρείαστη», την χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ. Βεβαίως, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ο κ. Ράμα σκόπευε να έρθει στη χώρα μας από τον Απρίλιο, όμως τότε ο σχεδιασμός δεν ευοδώθηκε λόγω των ημερών του Πάσχα. Επέλεξε, λοιπόν, να έρθει την Κυριακή του Θωμά, μια ημερομηνία που συμπίπτει και με την επέτειο σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, κάνοντας τους…λάτρεις της στατιστικής να μην πιστεύουν στις συμπτώσεις.

edi-rama-galatsi__1_

Για να μπορέσει να μιλήσει, βεβαίως, στο Γαλάτσι ο κ. Ράμα προηγήθηκε ένα πήγαινέλα. Η πρώτη κρούση έγινε από την αλβανική πρεσβεία στο Christmas Theater. Ο επιχειρηματίας συμφώνησε, αλλά ο δήμο Γαλατσίου τότε δεν έδωσε πράσινο φως. Σημειωτέον, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος της περιοχής, ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε θεσμικά τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, καθώς οι Αλβανοί δεν έκριναν σκόπιμο να το πράξουν. Μετά το Γαλάτσι, διερευνήθηκε το σενάριο της πλατείας Κοραή ή της πλατείας Συντάγματος, αλλά και το ΣΕΦ. Η διοίκηση του ΣΕΦ, μετά από επαφές με τους υπουργούς κ. Γεραπετρίτη και Βρούτση, δέχθηκε να παραχωρηθεί η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» που ήταν μικρής χωρητικότητας, με τους Αλβανούς αρχικά να δέχονται, εν συνεχεία όμως να μην καταθέτουν δεσμευτική πρόταση. Και κάπως έτσι, επέστρεψαν στην εναλλακτική του Γαλατσίου και στο κλειστό γήπεδο που κάποτε χρησιμοποιούσε η μπασκετική ΑΕΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ