Δρομολόγια & Κόστος σε 10 δημοφιλείς προορισμούς

0
3798

Η ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζει και παράλληλα θα πρέπει να αποφασίσετε που θα ταξιδέψετε φέτος το καλοκαίρι.

 

Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να είναι στα ίδια σχεδόν με πέρυσι επίπεδα αλλά σταθερά υψηλές, είναι λογικό η τελική απόφαση να επηρεαστεί αρκετά από αυτόν το παράγοντα.

 

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάποιους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο Αιγαίο.

 

Ιος

 

Η Ίος είναι διάσημη για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της και προσελκύει νεανικό κοινό από όλο τον κόσμο. Εκτός από τη διασκέδαση, η Ίος είναι δημοφιλής και για τις καταδύσεις, χάρη στον πλούσιο θαλάσσιο βυθό της, και για την πεζοπορία, λόγω του ποικιλόμορφου εδάφους της.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Πλοίο για την Ιό μπορείτε να πάρετε από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, με πλοία των εταιριών Blue Star Sea Jets, Zante Ferries, Golden Star Ferries. Το κόστος των εισιτηρίων μεταβάλλεται ανάλογα το πλοίο που θα επιλέξτε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Ανδρος

 

Η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι γνωστή για τις γεωγραφικές της αντιθέσεις που συνδυάζουν το ξηρό κυκλαδίτικο τοπίο με πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά και ιαματικές πηγές. Φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της και την καθαρή θάλασσα, τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά και τα πολιτιστικά της αξιοθέατα, όπως το Ενετικό κάστρο και ο φάρος Τουρλίτης.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Άνδρο από το λιμάνι της Ραφήνας με πλοία των εταιρειών Golden Star Ferries, Fast Ferries και SeaJets. Το κόστος των εισιτηρίων ποικίλλει ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξετε. Η διάρκεια του ταξιδιού περίπου 2 ώρες για συμβατικά πλοία και 1 ώρα για ταχύπλοα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάτμος

 

Η Πάτμος φημίζεται για την πλούσια θρησκευτική της κληρονομιά. Εδώ, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, και το νησί αποτελεί σημαντικό προορισμό θρησκευτικού τουρισμού. Η Πάτμος, με το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ανάγλυφο και το ηφαιστειογενές έδαφος, έχει ελάχιστο πράσινο και διατηρεί μια μυστικιστική ατμόσφαιρα που έλκει καλλιτέχνες και διανοούμενους. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν εσωτερική αναζήτηση και ηρεμία, ενώ παράλληλα έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο κέντρο, διατηρώντας τη μοναδικότητά της.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Πάτμο από το λιμάνι του Πειραιά με πλοία της Blue Star Ferries, όπως τα Prevelis, Blue Star 2, Blue Star Patmos και Blue Galaxy. Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 43€, αν και μπορεί να βρείτε ακόμη πιο οικονομικές προσφορές. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 7 έως 12 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο.

 

Ροδος

Η Ρόδος, γνωστή ως το «νησί των Ιπποτών» ή το «σμαραγδένιο νησί», είναι η πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται 350 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χλμ νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, συνδυάζοντας υπέροχες παραλίες, ζωντανή νυχτερινή ζωή, και πλούσια ιστορία. Φημίζεται για τα σμαραγδένια νερά της, τα κάστρα και τις αρχαίες πολιτείες της και την γαστρονομία της.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Πλοίο για τη Ρόδο μπορείτε να πάρετε από το λιμάνι του Πειραιά, με πλοία της Blue Star Ferries. Το κόστος των εισιτηρίων ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία θέσης που θα επιλέξετε. Το κόστος ποικίλει καθώς για παράδειγμα με το Prevelis θα πληρώσετε 45€ αλλά θα κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα 8 στάσεων και 32 ωρών, ενώ με το Blue Star Patmos θα πληρώσετε 73.50€ αλλά με 5 στάσεις και 17 ώρες ταξίδι.

 

 

Μύκονος

 

Η Μύκονος, γνωστή ως το νησί των ανέμων, είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας, συνώνυμο του κοσμοπολιτισμού και των πολυτελών διακοπών. Βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και ξεχωρίζει για τους ανεμόμυλους, τα κατάλευκα σπίτια και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της. Το νησί προσφέρει μια «διπλή προσωπικότητα»: από τη μία, φημίζεται για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή με beach bars, clubs, και πολυτελή καταστήματα, ενώ από την άλλη, προσφέρει γαλήνη και ηρεμία με τους γραφικούς οικισμούς και τα ξωκλήσια.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Πλοίο για τη Μύκονο μπορείτε να πάρετε από το λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της Blue Star. της Minoan Lines και της Seajets. Εναλλακτικά, μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι της Ραφήνας με πλοία της Blue Star Ferries, της Seajets, της Fast Ferries και της Golden Star (Super Express και Superferry). Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 2μιση έως 4μιση ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο και τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε. Το ελάχιστον κόστος είναι περίπου 38€ με πλοία όπως τα Andros Queen, Theologos P ή Superferry. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

 

Νάξος

 

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη παραδοσιακού και σύγχρονου χαρακτήρα. Το νησί είναι γνωστό για τις καταπληκτικές παραλίες του και τις φυσικές του ομορφιές, προσφέροντας ποικίλες δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης, όπως πεζοπορία και ορειβασία στο όρος Ζας. Η πολιτιστική ζωή της Νάξου είναι εξίσου πλούσια, με παραδοσιακά πανηγύρια και φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Νάξου και τα Διονύσια, που προσθέτουν ζωντάνια και κέφι στην παραμονή των επισκεπτών.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

 

Πλοίο για τη Νάξο μπορείτε να πάρετε από τρία διαφορετικά λιμάνια: Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο με πλοία των Blue Star Sea Jets & Minoan Lines & Fast Ferries. Για το κόστος των εισητίριων και τα δρομολόγια κάντε κλικ εδώ.

 

Σύρος

Η Σύρος ξεχωρίζει με την νεοκλασική αρχιτεκτονική και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η «νύμφη του Αιγαίου» συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομορφιά με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Η Σύρος προσφέρει υπέροχες παραλίες για θαλάσσιες δραστηριότητες και πλούσια γαστρονομία.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

 

Πλοίο για τη Σύρο μπορείτε να πάρετε καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά με τα συμβατικά πλοία των εταιρειών Blue Star Ferries και Seajets, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο προστίθενται δρομολόγια των ταχύπλοων της Seajets, με διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιούνται δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα με το πλοίο Artemis της Blue Star Ferries και το Caldera Vista της Seajets. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 3 έως 5 ώρες, ανάλογα με τα λιμάνια προσέγγισης του πλοίου. Πληροφορίες για τιμές μπορείτε να δείτε εδώ.

Πάρος

 

Η Πάρος είναι γνωστή για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, τις αμέτρητες αμμουδερές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι πανέμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί, όπως η Νάουσα και η Παροικιά, προσφέρουν αυθεντική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα με γραφικά σοκάκια και λευκά σπίτια.Η Πάρος συνδυάζει μοναδικά την παράδοση με τη μοντέρνα τουριστική υποδομή, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

 

Πλοίο για την Πάρο μπορείτε να πάρετε από τα τρία λιμάνια της Αττικής: Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Από το λιμάνι του Πειραιά ταξιδεύουν καθημερινά τα πλοία της Blue Star και της Seajets, ενώ υπάρχουν τρία δρομολόγια την εβδομάδα με το Santorini Palace της Minoan Lines και το πλοίο Thunder της Fast Ferries.

 

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρεί καθημερινά το Tera Jets της Seajets, με διάρκεια ταξιδιού περίπου 4 ώρες, τέσσερις φορές την εβδομάδα το ταχύπλοο Superexpress της Golden Star Ferries, επίσης με διάρκεια περίπου 4 ώρες, και δύο φορές την εβδομάδα το Andros 2 της Fast Ferries.

 

Τέλος, από το λιμάνι του Λαυρίου αναχωρεί μία φορά την εβδομάδα το συμβατικό πλοίο Artemis της Blue Star Ferries, με διάρκεια ταξιδιού 7 ώρες και 30 λεπτά.

 

Για τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ

 

Τήνος

Η Τήνος, ένα από τα πλέον αγαπημένα και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, είναι γνωστή τόσο για το διάσημο προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη όσο και για την άγνωστη, αλλά απέραντη ομορφιά της. Πέρα από τη θρησκευτική σημασία, η αληθινή γοητεία της Τήνου βρίσκεται στην ενδοχώρα της, με τα υπέροχα τοπία και τον πολιτισμό της. Η περιήγηση στα γραφικά χωριά, όπως ο Πάνορμος με τα πέτρινα σοκάκια και τις μπλε πόρτες, αποκαλύπτει την «χειροποίητη» ομορφιά που ανέδειξε ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης. Με πάνω από 40 παραδοσιακούς οικισμούς και πανέμορφες παραλίες, η Τήνος μαγεύει κάθε επισκέπτη.

 

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

 

Πλοίο για την Τήνο μπορείτε να πάρετε καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά με το Blue Star Paros, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρεί το Flying Cat 3 της Blue Star Ferries. Επιπλέον, από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν τα πλοία της Seajets, της Golden Star Ferries,και της Fast Ferries. Για τις τιμές των εισιτηρίων κάντε κλικ εδώ

 

Σαντορίνη

 

Η Σαντορίνη προσφέρει μια μοναδική, ρομαντική και ονειρεμένη ατμόσφαιρα που δεν συναντάς πουθενά αλλού. Οι γραφικοί οικισμοί με την υπέροχη αρχιτεκτονική τους, τα ρομαντικά εστιατόρια και τα καφέ στο χείλος της Καλντέρας με την απέραντη θέα στο ηφαίστειο δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Η Σαντορίνη είναι διάσημη για το εντυπωσιακό της ηλιοβασίλεμα, που μαγεύει κάθε επισκέπτη, και την μυστηριώδη αύρα της.

 

Πλοίο για τη Σαντορίνη μπορείτε να πάρετε από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Από τον Πειραιά αναχωρούν καθημερινά, όλο τον χρόνο, τα συμβατικά πλοία των εταιρειών Blue Star Ferries, Zante Ferries και Aegeon Pelagos. Την υψηλή περίοδο, τα ταχύπλοα πλοία της Sea Jets και της Star Ferries φτάνουν στον προορισμό τους σε 5 ώρες. Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρεί μόνο την καλοκαιρινή περίοδο το ταχύπλοο Super Express της εταιρείας Golden Star Ferries, με διάρκεια ταξιδιού 4,5 ώρες. Τιμές εισιτηρίων μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ