Τεκτονική Στοά: Βίντεο δείχνει τον δράστη που έβαλε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς

0
4622
Σε ένα βίντεο λίγων λεπτών φαίνεται πως έχει καταγράφει το άτομο που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά.

Σε ένα βίντεο λίγων λεπτών φαίνεται πως έχει καταγράφει το άτομο που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά της Αχαρνών.

Τα πλάνα έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ και εξετάζονται επισταμένα για την άντληση στοιχείων ως προς την ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτομο το οποίο φορούσε περούκα άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επι της οδού Αχαρνών.

Να σημειωθεί πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φεύγοντας φώναζε κατά των τεκτόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο εντοπίστηκε από τους άνδρες του μήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη. Σκόνη, η οποία πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.

Το δεύτερο κουτί είχε εντοπιστεί μέσα στο κτίριο.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 έξω από το κτίριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς στην Αχαρνών. Στο σημείο, μέσα στο κτίριο, εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο κουτί, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και εξουδετερώθηκε.

Ειδικότερα, το πρωί υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα στο 112 για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρητικού μηχανισμού σε κτίριο επί της οδού Αχαρνών, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποιο χρονικό όριο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο.

Intime News/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη, ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είχε ήδη εκραγεί ο αυτοσχέδιος μηχανισμός και κατέσβεσαν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτηρίου.

Έπειτα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που εντόπισε τα υπολείμματα από τον αυτοσχέδιο μηχανισμό, αλλά και ένα δεύτερο ύποπτο κουτί-μέσα στο κτίριο- το οποίο εξετάστηκε. Μέσα στο κουτί εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, παρουσία της Αστυνομίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που ενισχύθηκαν μετά τον εντοπισμό του δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ