Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία «Κατάλαβε ότι του την είχαν στημένη» Τι λέει ο αδελφός του αστυνομικού...

«Κατάλαβε ότι του την είχαν στημένη» Τι λέει ο αδελφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε στην Κρήτη

1
16726

Η οικογένεια του ενός αστυνομικού που αυτοκτόνησε στο Λασίθι καταγγέλλει ότι «τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο».

Τι λέει ο αδελφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε στην Κρήτη | tanea.gr

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η διπλή αυτοκτονία των αστυνομικών στο Λασίθι. Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν κρεμασμένοι, ο ένας σε ελαιώνα και ο άλλος στο σπίτι του, με διαφορά μίας ώρας.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα και είχε πάει στην Κρήτη με μετάθεση. Εργαζόταν στο τμήμα με τα σκυλιά της ΕΛΑΣ και όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι δεν είχε ανεβάσει εκείνος βίντεο που είδε τη δημοσιότητα και φαινόταν να δέχεται κακή συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή του.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αδερφός του, μιλώντας στον Alpha, ο αστυνομικός αντιμετώπιζε προβλήματα στη δουλειά του και δεν τον αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε βάσει των προβλημάτων που είχε και τα οποία ήταν γνωστά στην υπηρεσία του.

«Παρουσιάστηκε σαν παρείσακτος, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν έναν καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Το παιδί γονάτισε. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, »αρρώστησε»» λέει ο αδελφός του.

«Ήταν παντρεμένος, δεν πρόλαβε η γυναίκα του να πάει στο Λασίθι. Δυστυχώς δεν το προλάβαμε. Ενώ γνωρίζανε ότι το παιδί δεν ήταν καλά, του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο και το παράτησαν ολομόναχο σε ένα χωριό ενώ είχε ήδη διαγνωστεί με έντονο τραυματικό στρες λόγω δουλειάς» καταγγέλλει.

«Έλεγε ότι έχει προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε» λέει ο πατέρας του

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Σημειώνεται πως ο δεύτερος αστυνομικός, που βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία, βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας. Την Παρασκευή ήταν στο Ηράκλειο, όπου ζούσε με στενό συγγενικό του πρόσωπο. Την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.

Τι κατήγγειλε σε σημείωμα ο ένας

Τραγική σύμπτωση η αυτοκτονία των δύο αστυνομικών την ίδια μέρα στην Κρήτη

Βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φέρεται να έδειχνε τον αστυνομικό να υφίσταται bullying

Τραγική σύμπτωση η αυτοκτονία των δύο αστυνομικών την ίδια μέρα στην Κρήτη | tanea.gr

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η διπλή αυτοκτονία αστυνομικών στην Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί με διαφορά λίγων ωρών στο Λασίθι και, όπως είναι λογικό, η πρώτη σκέψη ήταν μήπως οι τραγικοί θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους.

Ωστόσο, από πολύ νωρίς έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση με δύο άνδρες της ελληνικής αστυνομίας να βάζουν τέλος στη ζωή τους την ίδια ημέρα στο ίδιο μέρος.

Ο πρώτος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του και συγκεκριμένα κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και η σορός του δεύτερου αστυνομικού εντοπίστηκε σε ελαιώνα.

Τι κατήγγειλε στο σημείωμα που άφησε ο ένας αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αστυνομικοί αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και έπαιρναν άδειες συνεχώς.

Ο ένας υπηρετούσε σε τμήμα σχετικό με το προσωπικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και είχε μεταβεί στην Κρήτη όπου λίγο αφότου έφτασε στο νησί, έθεσε τέλος στη ζωή του.

Ο δεύτερος εργαζόταν στο τμήμα με τα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με τα ναρκωτικά και τα εκρηκτικά.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο αστυνομικός που εργαζόταν στο αεροδρόμιο, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του με τον σκύλο της ΕΛ.ΑΣ., είχε αντιμετωπίσει προκλητική συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή του και μάλιστα είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο.

Μάλιστα στο σημείωμα με το οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του φέρεται να αναφέρεται στο συγκεκριμένο περιστατικό και να γράφει πως δεν είναι αυτός που δημοσίευσε το βίντεο.

Το εισιτήριο και το μπουκάλι βότκας

Σύμφωνα με το neakriti.gr και οι δύο αστυνομικοί είχαν αφήσει σημείωμα.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε νεκρός στον ελαιώνα, σύμφωνα με το cretalive, την Παρασκευή είχε ταξιδέψει με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στη Σητεία, όπως αποδεικνύεται από εισιτήριο που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα. Παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκε στον ελαιώνα όπου κρεμάστηκε ενώ το τοπικά σάιτ αναφέρει ότι πλάι στη σορό του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ