Φιλόζωοι: κ. Κεραμέως, τα σχολεία μας δεν μπορεί να γίνονται ψησταριές κάθε Τσικνοπέμπτη

10
2484
Υστερόγραφο στην περσινή επιστολή μας στην Υπουργό Παιδείας για τη μετατροπή των σχολείων μας σε ψησταριές (κάθε) Τσικνοπέμπτη.

Εδώ και πολλά χρόνια, την Τσικνοπέμπτη τα σχολεία μας μετατρέπονται σε ψησταριές. Οι διακηρύξεις περί ανάγκης για υγιεινή διατροφή των παιδιών και οι διατάξεις για τα τρόφιμα που επιτρέπεται να προσφέρονται στα σχολεία μετατρέπονται σε κομφετί και σκορπίζουν στα προαύλια. Τα μαθήματα επίσης.

Τα παιδιά μας, που ζουν αποκομμένα από τη φύση, δεν είναι σε θέση να κάνουν τη σύνδεση ότι αυτό που τρώνε είναι μέρος ενός ζώου, που πριν από λίγο χαιρόταν τη ζωή, τον ήλιο, το χορτάρι, τη μητέρα του. Διδάσκονται ότι ψυχαγωγία και χαρά είναι να τρώνε κομμάτια ζώων, συνοδευόμενα από προτηγανισμένες πατάτες και ζαχαρωμένα αναψυκτικά.

Πού είναι η συμπόνια, η ενσυναίσθηση προς τον αδύναμο, προς αυτόν που δεν έχει φωνή; Μήπως αυτή η νοοτροπία συνδέεται με τις βίαιες συμπεριφορές στα σχολεία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς; Το σχολείο μετατρέπεται σε ανταγωνιστική αρένα, όπου ο πιο ισχυρός απαθανατίζει το έγκλημα στο κινητό του.

Πού είναι η έγνοια για σωστή διατροφή των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη; Αντί να στηρίζουμε τις προσπάθειες των -λίγων έστω- γονιών και εκπαιδευτικών που πασχίζουν να διαμορφώσουν υγιεινά διατροφικά πρότυπα στα παιδιά τους, τις σαρώνουμε, στο όνομα του όχλου!

Τα περί συμπόνιας και φιλοζωίας συρρικνώνονται στα ζώα συντροφιάς, με τα οποία ενδέχεται να έχουν επαφή τα παιδιά.

Έτσι προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να γίνουν οι πολίτες που θα ζήσουν Κλιματική Κρίση και Κατάρρευση της Βιοποικιλότητας;

Κάθε χρόνο, το Κόμμα για τα Ζώα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει σε αυτή την κατάσταση. Να αποδείξει πως υπάρχει, πως ενδιαφέρεται, πως ασκεί κάποιου είδους ουσιαστική εποπτεία στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Έχουμε ιδρυθεί ως Κόμμα για τα Ζώα εδώ και τρία χρόνια και βιώνουμε την ίδια πάντοτε αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας. Τα φετινά μισόλογα ακούγονται μάλλον σαν ενθάρρυνση για να συνεχιστεί αυτό το «έθιμο», παρά σαν έκφραση πολιτικής βούλησης για να σταματήσει.

Κυρία Κεραμέως, επιτρέπετε ένα αντιπαιδαγωγικό, αντιοικολογικό, εχθροζωικό, ανθυγιεινό «έθιμο» που μετατρέπει τα σχολεία μας σε ψησταριές την Τσικνοπέμπτη. Το Κόμμα για τα Ζώα σας καλεί να βάλετε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ζητάμε να διδάσκουμε με λόγια και με πράξεις στα παιδιά μας την υγιεινή διατροφή, τη συμπόνια προς τα ζώα, την προστασία του Πλανήτη μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για εμάς τα λαχανικά που έρχεται η μεγάλη σφαγή της Σαρακοστής , όπου κάθε λογής νηστευομενος θα κατακρεούργησει οτιδήποτε λαχανικό βρει μπροστά του, θα μιλήσει κανείς? Εεεε????

    • ΄΄ό μανδραγόρας αναστενάζει όταν τόν ξεριζώνεις ΄΄, λέει μιά δεισιδαιμονία…γιά τά σελινόριζα,ρόκα,κρεμυδάκια δέν έχει ακουστεί κάτι.(τό σχόλιο περιέχει αστεισμό).

    • Ο άνθρωπος ωσάν ΠΑΜΦΑΓΟ ΟΝ από αρχαιοτάτων χρόνων η τροφή του ήταν το κυνηγι. Και μάλιστα ώμο. Στην συνέχεια ανακάλυψαν την αγροτική τροφή. Η βρωσις κρέατος δεν σταμάτησε ποτέ. Και ούτε θα σταματήση. Απλά τα τελευταία 50 χρόνια το έχουμε ξεσκιση. Αντί 1 φορά το 15ημερο το κάναμε σχεδον καθημερινότητα. Όσο αφορά τα λαχανικά, τρώτε εσείς τα ψεκασμενα δηλητήρια. (Βιολογικά? χαχα χα). Οπότε είναι μία η άλλη. Και τα έθιμα ήρθαν για να μείνουν.

    • Μην ματαιοπονείς Φασίολε .Όλοι τροφή για σκουλήκια θα γίνουμε

      Η μόνη διαφορά είναι ότι η Θεία Φύση ξεκίνησε και βρυχάται. Αρχίζει και καταλαβαίνει και το δίποδο ζώο ότι κάτι δεν κάνει καλά.

    • στην μπριζολιέρα την Τσικνοπέμπτη.
      Πήγα και μάζεψα μια σακούλα

    • και δεν νοιώθουμε ,δεν διαισθανόμαστε τι είναι πόνος ακόμα..μόνο όταν ξαπλώσουμε σε κανένα χειρουργείο αρχίζουμε και σκεφτόμαστε

    • σπηλαίων.Ο κανιβαλισμός μας απέμεινε .Θα περπατάμε και θα δαγκώνουμε αυτιά για να εορτάσουμε.

  2. Να πάτε σε όλους τους υπουργούς και έξω από την οικία του κάθε πρωθυπουργού και δημάρχου και να ζητήσετε να κάνουν πράξη αυτά που θα σας πω για τον πλανήτη και την βιοποικιλότητα του κάθε τόπου….. Άμεση παύση τσιμεντοποίησης από ξενοδόχους μεγάλους ή μικρούς, επιστροφή στην γεωργία και την κτηνοτροφία, στοπ στις ανεμογεννήτριες οι οποίες έχουν 20 χρόνια ζωής, χρειάζονται φορτίο βάσης, δεν αποθηκεύουν ενέργεια, και «ξυρίζονται» ολόκληρα κομμάτια γης για να εγκατασταθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χλωρίδα και την πανίδα……κλπ κλπ…. Ααα, και να βρεθείτε και στις ζούγκλες να μάθετε από μικρά τα λιοντάρια και τα άγρια ζώα να μην τρώνε ζωντανά τα νεαρά θηράματά τους που υποφέρουν και λίγο πριν ήταν με την μανούλα τους!!! Αλλά να τους δώσετε εργαστηριακό κρέας!!

  3. Πόνο έδωσες, πόνο θα πάρεις.
    Η έλλειψη σεβασμού στα υπόλοιπα όντα φέρνει αυτά που βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ