Πατήρ Καντάνης για Μητροπολίτη κ. Κοσμά: Δεν είναι αρνητής, διακονούσε την αδερφή του (βίντεο)

0
841

Σύμφωνα με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου η άρνηση του Μητροπολίτη να νοσηλευτεί έγινε γιατί διακονεί χρόνια μόνος του την  αδερφή του.

Η περιπέτεια της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμά απασχολεί την τοπική κοινωνία καθώς ο σεβασμιώτατος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» διασωληνωμένος από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η υπόθεση του και κυρίως η άρνηση του να νοσηλευτεί προκάλεσαν πανελλήνιο ενδιαφέρον και συζητήσεις ενώ στο στόχαστρο τέθηκε η τοπική εκκλησία για τη στάση της στο θέμα της πανδημίας.

Στο ζήτημα δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο κήρυγμα του στη σημερινή λειτουργία.

Ποτέ δεν ήταν αρνητής, ποτέ δεν αρνήθηκε την επιστήμη και το Νοσοκομείο», υποστήριξε για τον Μητροπολίτη αναφέροντας πως η άρνηση του να νοσηλευτεί έγινε γιατι «διακονεί χρόνια μόνος του την τυφλή και κατάκοιτη αδερφή του»,

«Γράφτηκαν και ακούστηκαν ψέματα, υπήρξε προπαγάνδα που έκανε τον κόσμο να φτύνει τον Επίσκοπο», είπε ο π.Καντάνης κάνοντας παράλληλα αναφορά στο έργο του Μητροπολίτη. «40 χρόνια έδωσε τη ζωή του ολόκληρη για να διακονεί τα παιδιά στις κατασκηνώσεις. Πήρε δάνεια τώρα για φοιτητές, για αρρώστους, για να στείλει παιδιά για να χειρουργηθούν στο εξωτερικό».

«Πότε ήταν αρνητής, πότε σας είπε μην κάνετε το ένα ή το άλλο; ποιον απέκλεισε από τους ναούς;» αναρωτήθηκε ο π.Καντάνης

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ακόλουθο βίντεο από το 2:44:16:

Πηγή: https://www.agrinionews.gr/patir-kantanis-mitropoliti-arnitis-diakonoyse-tin-aderfi-vinteo/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ