«Μουδιασμένη» η Μύκονος μετά το lockdown – Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ακυρώσεις | «Αδικία» το lockdown λέει ο δήμαρχος – «Οι τουρίστες θα πάνε αλλού»

1
1696

Πώς σχολιάζει στο protothema.gr την απόφαση για έκτακτα μέτρα στο νησί – Κάνει λόγο για «άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση»

Για το lockdown που ανακοινώθηκε στην Μύκονο μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, στο protothema.gr χαρακτηρίζοντας άστοχη ενέργεια την αιφνιδιαστική λήψη μέτρων.

Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας δηλώσαμε ότι βασική προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και αυτό το υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα».

Αναφερόμενος στην επιτήρηση της πανδημίας στο νησί, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως «συνεργαστήκαμε πάντοτε με όλες τις αρμόδιες Αρχές, βοηθήσαμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στηρίξαμε το Κέντρο Υγείας, προμηθεύσαμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας όσους είχαν ανάγκη. Μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού ενημερώσαμε τους πολίτες για τα οφέλη και τη σημασία του εμβολιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε από τα νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά του εμβολιασμού στην Ελλάδα στον ντόπιο πληθυσμό».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της τουριστικής περιόδου πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων».

koukas-mykonos-578
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς

Αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο νησί ο κ. Κουκάς σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες. Σημειώνει πάντως πως «θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους».

Όπως είπε, «μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτι με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκάς τονίζει πως «με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται».

Ο δήμαρχος Μυκόνου συνεχίζει να χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση του lockdown και σημειώνει πως «η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Κλείνοντας ο κ. Κουκάς λέει: «Η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους. Εδώ όμως υπάρχει και αστοχία και αδικία. Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».
Ειδήσεις σήμερα

Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ακυρώσεις

mykonos-lockdown-magazi-arthro

Σοκαρισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού από την απόφαση για περιοριστικά μέτρα στην καρδιά του καλοκαιριού – Η αστυνομία σήκωσε τα χέρια ψηλά με τα εκατοντάδες πάρτι καθημερινά

Απροετοίμαστοι, αιφνιδιασμένοι και σε κατάσταση σοκ είναι εδώ και μια ώρα περίπου οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, μετά την ανακοίνωση του lockdown από την κυβέρνηση.

Ήταν τόσο ξαφνικό που χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να καταλάβουν ότι από τις 6 το απόγευμα σήμερα το νησι των ανέμων εισέρχεται σε άλλους ρυθμούς.
Ρυθμούς πολύ πιο υποτονικούς, χωρίς μουσική σε κανένα χώρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 1:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Όλοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι και την τελευταία ώρα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, αφού η νέα κατάσταση αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στο νησί.

Ήδη άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ακυρώσεις σε μεγάλα beach club του νησιού όπως έλεγε ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος δύο ώρες μετά τις ανακοινώσεις άρχισε να ενημερώνεται για τα cancellations, όπως τα λένε.

Μετά τις 6:00 το απόγευμα αναμένονται οι πρώτες βόλτες της αστυνομίας στο νησί για συστάσεις, κυρίως σε όσους τυχόν δεν έχουν λάβει γνώση της απόφασης. Μια απόφαση που βάζει τέλος και στα πάρτι σε κλειστά κλαμπ, όπως το Void μέσα στην Χώρα που χθες το βράδυ άνοιξε τις πύλες του για μια και μοναδική φορά.

Με τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλο και τον Guy Berger στα decks το πάρτι κράτησε μέχρι το πρωί σε μια Μύκονο που από το απόγευμα υποχρεώνεται να βάλει stop στους συνήθεις ρυθμούς της, τουλάχιστον μέχρι τις 26 του μήνα, ζώντας πλέον τις ήσυχες μέρες του Ιούλη.

IMG_2467
IMG_2473
IMG_2474

Πώς φτάσαμε στο lockdown

Με βάση την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν χθες αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!».

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα.

Στο νησί φτάνουν και άλλα κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η Μύκονος χθες είχε 40 νέα κρούσματα και 394,71 ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς. «Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα» αναφέρει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Η Ντίνα Σαμψούνη, τομεάρης Υγείας του δήμου Μυκόνου δήλωσε στο protothema.gr: «Ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Από τη μία οι μεγάλες ροές τουριστών, από την άλλη τα πάρτι… Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων εδώ στο νησί είναι τα 27 έτη και οι περισσότεροι είναι νέοι και ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Το ξενοδοχείο καραντίνας ήταν γεμάτο μέχρι χθες. Σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν κάποια δωμάτια για να βάλουμε άλλους».

Σημειώνεται ότι η διαχείριση των θετικών περιστατικών κορωνοϊού περιλαμβάνει τον υγειονομικό σχηματισμό -εν προκειμένω το Κέντρο Υγείας Μυκόνου-, την Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ.

Όταν οι υγειονομικοί επιβεβαιώσουν θετικό κρούσμα, αν είναι με συμπτώματα προχωρούν στην εισαγωγή και τη νοσηλεία του, και όταν πρόκειται για ασυμπτωματικό προχωρούν στην ενημέρωση της πολιτικής προστασίας η οποία έχει την ευθύνη για τα καταλύματα καραντίνας σε κάθε περιοχή. Σημειωτέον ότι τα καταλύματα καραντίνας τα εκμισθώνει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο φροντίζει αμέσως μόλις ενημερώνεται ότι υπάρχει πληρότητα σε ένα κατάλυμα, να εκμισθώσει άλλο.

Στη Μύκονο το διαθέσιμο κατάλυμα ήταν μέχρι και χθες ένα κατάλυμα.

Πηγές του ΕΚΑΒ δηλώνουν στο protothema.gr, ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τυχόν πληρότητα στο κατάλυμα ή άλλη δυσλειτουργία στη διαδικασία. Το ΕΚΑΒ εκτός από την ευθύνη της διακομιδής των συμπτωματικών περιστατικών, έχει και την ευθύνη του συντονισμού των ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στα καταλύματα.

Εικόνα από ουρά χθες για τεστ:

pcr-oura

Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά από την Πολιτική Προστασία: «υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Μύκονος: Μυστικοί αστυνομικοί κατέγραφαν με βίντεο τα κορωνοπάρτι στο νησί – Εκτός ελέγχου είχε φτάσει η κατάσταση

mikonos_main2

Αστυνομικοί και κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν λίγες ημέρες πριν το lockdown στο «νησί των ανέμων» ως τουρίστες και επισκέφθηκαν τα beach bar και τα bar στη Χώρα για να δουν εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας  – Κάποιες επιχειρήσεις γνώριζαν ότι θα υπάρξουν έλεγχοι και ενημέρωναν τους πελάτες τους για να μη συνωστίζονται

Αστυνομικοί undercover και κλιμάκια της Πολίτικης Προστασίας «σάρωναν» επί μια εβδομάδα το νησί της Μυκόνου.

Αποστολή τους ήταν να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες από τα κορωνοπάρτι του νησιού, σε μαγαζιά και σε βίλες ώστε να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για όσους παρανομούν εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Οι εικόνες που κατέγραψαν ανέδειξε το γεγονός ότι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, καθώς οι περιορισμοί στην εστίαση παραβιάζονταν συστηματικά.

Οι αστυνομικοί από κλιμάκια των Αθηνών και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν ως τουρίστες και επισκέφτηκαν τα μπιτς μπαρ και τα μπαρ στη Χώρα ώστε να ελέγξουν σε πρώτη φάση αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Κάποιες επιχειρήσεις γνώριζαν πότε ακριβώς θα περάσει ο έλεγχος των τοπικών αρχών με αποτέλεσμα να ειδοποιούν με ντουντούκα τους πελάτες τους που εκείνη τη στιγμή συνωστίζονταν και χόρευαν, να καθίσουν στις θέσεις τους. Έτσι όταν οι αστυνομικοί έμπαιναν μέσα, συναντούσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ ότι γινόταν ελάχιστα λεπτά πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr

, τα κλιμάκια έχουν καταγράψει πλούσιο υλικό από πάρτι σε βίλες και μαγαζιά το οποίο δεν αποκλείεται να δει σύντομα το φως της δημοσιότητας.

 

«Εκκλησία» τα beach bar μετα το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής – Δείτε βίντεο

alemagou1

 Οι τουριστες ξαφνιαστηκαν, νομιζαν οτι πρόκειται για κάποια βλαβη στο ηχοσυστημα του μαγαζιου και περίμεναν τον Dj να ξαναβαλει τα ακουστικά του και να συνεχίσει

Στις 18.00 ακριβως ο Dj στο Alemagou, ενα απο τα φημισμενα beach bar της Μυκόνου, κατέβασε τα ακουστικά. Οι τουρ;iστες ξαφνιάστηκαν, νόμιζαν οτι πρόκειται για κάποια βλαβη στο ηχοσύστημα του μαγαζιου και περίμεναν τον Dj να ξαναβαλει τα ακουστικά του και να συνεχίσει.

Μάταια όμως καθώς η μουσική δεν επανήλθε ποτέ και το προσωπικό του beach bar χρειάστηκε να εξηγήσει στους ξένους πελάτες του, το λόγο για τον οποίο έπεσε «σιωπητήριο». Οι περισσότεροι δεν αντεδρασαν, συνέχισαν να απολαμβάνουν καθιστοί το ποτό και το φαγητό τους.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως γίνεται ένας τόπος με 89% εμβολιασμένους μόνιμους κατοίκους. Το ίδιο συμβαίνει και με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήγε για εργασία στο νησί. Τέλος για να ταξιδέψει κάποιος στην Μύκονο πρέπει απαραίτητα να έχει κάνει εμβόλιο ή να είναι αρνητικός σε τέστ ανίχνευσης όχι τα self αλλά τα άλλα τα αξιόπιστα.Περίεργα πράγματα.Διαβάζεις και αυτά για το Ισραήλ και την Αγγλία και δεν βγαίνει ξεκαθάριση. Αλλά που θα πάει. Μια δύο τρείς……… Υστερόγραφο. Ήθελα να ήξερα τον ηγούμενο ένα μήνα στην εντατική τι αγωγή του δώσανε και γλύτωσε και από ότι διάβαζα είχε υποκείμενα νοσήματα. Υπάρχει θεραπεία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ