Ο… κούκος αηδόνι θα κοστίζει ο καφές στους ανεμβολίαστους από τις 15 Ιουλίου

15
2889

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να περάσουν από τεστ κορωνοϊού – Σε δίλημμα οι επιχειρηματίες της εστίασης

Σε… χρυσάφι θα πληρώνουν τον καφέ από τις 15 Ιουλίου και μετά όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Κι αυτό λόγω των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ, και θα επιτάσσει πριν την είσοδό τους στην καφετέρια τη διενέργεια μοριακού ή rapid test που κοστίζουν 60 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Δηλαδή, ο κάθε ανεμβολίαστος θα καταβάλλει αντί για παράδειγμα 3,5 ευρώ 23 ή 63, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μία τέτοια περίσταση. Μάλιστα, αν κάποιος θελήσει να βγει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που δεν θα καλύπτεται από τη χρονική διάρκεια του τεστ, θα πρέπει να το επαναλαμβάνει, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους νέους

Σύμφωνα με το Mega, υπέρ του εμβολιασμού είναι αρκετοί νέοι 18 έως 24 ετών, που λένε πως θα κάνουν το εμβόλιο, όχι για το voucher των 150 ευρώ αλλά για να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σε δίλημμα οι εστιάτορες

Πάντως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αναφέρουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ υπενθυμίζουν το λουκέτο που επιβλήθηκε στα δύο lockdown.

Ακριβότερες θα είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους, αφού και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται rapid ή μοριακό τεστ. Μια οικογένεια πχ, όπου κανείς δεν έχει εμβολιαστεί, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Δε θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι. Η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευτούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι» ξεκαθαρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Τα αμιγώς και τα μικτά καταστήματα εστίασης θα μπουν στη ζωή μας από τις 15 Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ταχα μου φοβουνται τυχον παρενεργειες και κανουν ενα σωρο αλλες ατασθαλιες εις βαρος της υγειας τους. Να μην αρχισω να γραφω για καπνισμα, αλκοολ, υπερφαγεια πλαστικων τοξικων στα ταχυφαγια, τα λιπαρα με κορεσμενα λιπη πιτογυρα, την υπερβολικη ταχυτητα με ενα σωρο θανατους και ακρωτηριασμους κλπ κλπ κλπ. Αντε απο δω ΥΠΟΚΡΙΤΕς της πλακας. Ακουτε τον καθε ασχετο και οχι το ΣΥΝΟΛΟ των γιατρων. Βεβαια θα βρεθουν και μερικοι ΧΑΖΟΓΙΑΤΡΟΙ και θα διαβασεται και καναν «ΧΙΩΤΗ» και θα ακουσεται και τις μπουρδολογιες μερικων ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ που θα σας παρασυρουν απο λιγακι μεχρι πολυ. Στο χερι σας ειναι να τα φιλτραρεται αυτα που ακουτε για το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ.

  1. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό. Οι Πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν.

    Αλλά αν αποφασίσουν να μην το κάνουν, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ. Ετσι φανταζόμουν κι εγώ την έννοια «ελευθερία»…

  2. Ρε κοπανοι δεν μας ενδιαφερουν οι καφετεριες ας κλεισουν ουτος η αλλος το 76% του πληθυσμού ειναι ακομα ανεμβολιαστη και ετσι θα παρα μηνουν μονιμα στα @@. Μας αντε μπουλο!!

  3. Ο σύλλογος εστίασης της Κρήτης ήδη έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτά τα μέτρα. Τι θα γινόταν άραγε αν η εστίαση πανελλαδικά αποφάσιζε το ίδιο;

  4. Χ@στ@…με, να τον ποιούν οι σερβιτόροι, καταστρέφουν εντελώς την εστίαση οι φασίστες της Νέας Δημοκρατίας! Εκτός και αν νομίζουν ότι θα φοβερισουν τον κόσμο έτσι…

  5. Αποτελούμενη από χαζούς και ανεύθυνους που το μυαλό τους είναι η καρέκλα τους και η τσέπη τους….αν έχεις επιχείρηση εστίασης αντιμετωπίζεσαι πλέον ως εγκληματίας ….τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την χουντα

  6. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό όμως αν δεν το είχα κανει δεν θα μπορουσα να ταξιδεψω να εργαστω να φάω εξω να διασκεδασω σε θέατρο σινεμά ταβέρνα. Να ψωνισω σε καταστήματα . να κυκλοφορισω γενικά. Ζήτω η ευθερια των ελεύθερων πολιορκημένων.

    • Μπορεις να τα κανεις ολα με τεστ αν θελεις. Δε γινεται και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.

  7. αντε να σας δω ποιος στην κω θα απαγορεψει την εισοδο σε πολιτη,αλλωστε οι πιο πολλες καφετεριες με το ζορι συνμπληρωνουν το 25% της χωρητικοτητας . εδω οι αλλοι δεν ανοιγουν τα πρωινα γιατι δεν εχουν κοσμο και επισης αν θελουν να το κανουμε γιατι δεν το κανουν υποχρεωτικο; ; μηπως γιατι δεν ειναι νομιμο; ; αντε ξυπνατε βοδια,με το ιδιο σκεπτικο αν φοβαστε οι εμβολιασμενοι μεινετε σπιτια σας να κυκλοφορουν οι υπολοιποι ,για σκεφτειτε ποσοι απο εσας γραφατε στα παλια σας τα παπουτσια τον αντικαπνιστικο νομο,παρτε τωρα να εχετενα μαθετε

  8. 99 % τον ανθρώπων που πεθαίνουνε από κορονοιο είναι ανεμβολιαστοι τι δεν καταλαβαίνεται , γιατί αυτή η άρνηση !!!

  9. Μπορεί όποιος θέλει να μην εμβολιαστεί … μοριακά τεστ όμως κάθε εβδομάδα … όχι από το νοσοκομείο … πληρωμένο … από τη τσέπη … και αν κάποιος από αυτούς έβγαλε και χρήμα με αναστολές πίσω το παραδάκι … άιντε πια … μας ριμάξατε … η πολύ δημοκρατία κάνει κακό …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ