Γιώργος Μπαλταδώρος: Τελευταίο αντίο στον ήρωα Σμηναγό – Κατέρρευσε η σύζυγός του |Ράγισαν καρδιές με το μήνυμα των παιδιών του: «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

2
2237

Τελευταίο αντίο στον ήρωα Σμηναγό – Κατέρρευσε η σύζυγός του

Εξόδιος ακολουθία του άτυχου σμηναγού

Posted by protothema.gr on Saturday, 14 April 2018

Στον ουρανό που τόσο αγάπησε – Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της – Στερνό αντίο στον «αθάνατο» Γιώργο Μπαλταδώρο

– Στην αγκαλιά της γενέτειράς του ο Γιώργος Μπαλταδώρος
– Σπαρακτικές εικόνες στο ύστατο χαίρε στον ήρωα Σμηναγό
– «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η μητέρα του και συγκλόνισε
– Κατέρρευσε η σύζυγός του
– Ράγισαν καρδιές με το μήνυμα των παιδιών του: «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»

 

Οδύνη. Σπαραγμός. Θρήνος. Οι λέξεις «μικρές» για να περιγράψουν τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτιλύχθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Τον τόπο που γέννησε έναν ήρωα. Και σήμερα, τον πήρε ξανά στην «αγκαλιά» του. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, κηδεύτηκε και τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκέπαζε» τα πάντα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14.04.2018). Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της. Τον «ιπτάμενο» της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον. Τον 34χρονο πατέρα δυο παιδιών που χάθηκε στο Αιγαίο, γυρίζοντας στη βάση του αφού είχε απογειωθεί για την αναχαίτιση δυο τουρκικών μαχητικών. Αναχαίτιση που δεν έγινε ποτέ.

Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρέτισε το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.

Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεία
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το χειρότημα διαρκές. Και «εκκωφαντικό». Η τελευταία τιμή σε έναν ήρωα. Την πομπή προς το νεκροταφείο του χωριού ακολούθησε πλήθος κόσμου.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ανάμεσά τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Οι ηγεσίες όλων των Σωμάτων του Στρατού.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφού έγινε η ταφή, πριν ψαλεί ο εθνικός ύμνος, άγημα της αεροπορίας έριξε βολές στον άερα. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον δικό τους Γιώργο.

Στεφάνι στον τάφο του ήρωα πιλότου κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Γρ. Πρεζεράκος. Στεφάνι κατέθεσε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων.

Κατέρρευσε η σύζυγός του

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η κραυγή της μητέρας του, Φωτεινής, όταν τελείωσε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος και φίλος του, ήταν σπαρακτική. «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η χαροκαμμένη μάνα. Πως να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το σπλάχνο της…

Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής. Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Φωτογραφία Eurokinissi
Στεφάνια από τους γονείς και τον αδερφό του Γιώργου Μπαλταδώρου, από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση – Φωτογραφία Eurokinissi

Ο σπαρακτικός επικήδειος

Ένας από τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου ανέλαβε το βαρύ φορτίο να εκφωνήσει επικήδειο. Η φωνή του έσπασε από τη συγκίνηση. Τα λόγια ήταν λίγα για να περιγράψει τα συναισθήματα… «Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε έχει πάντα στη μνήμη της. Η πατρίδα σε κατατάσσει για πάντα στους ήρωές της», είπε με δυσκολία.

Κι όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία, ο κόσμος είχε «ανοίξει» διάδρομο για να περάσει. Και το χειροκρότημα «έσπασε» ξανά τη σιωπή…

Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεία
Συγγενείς του άτυχου Σμηναγού έξω από την εκκλησία – Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το τελευταίο χειροκρότημα στον ήρωα

Το φέρετρο του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, εκείνη που υπηρετούσε ως την τελευταία στιγμή. Προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και εκατοντάδες κόσμου περίμενε υπομονετικά στη σειρά για το ύστατο χαίρε.

Τη στιγμή που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, η σιωπή «έσπασε» από το θερμό χειροκρότημα όσων ήταν ήδη εκεί για να τον υποδεχτούν.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης

Παρών στην εκκλησία και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14:00, στον Ιερό Ναό έφτασε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. Στην κηδεία και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος.

Στον Ιερό ναό επίσης οι αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγο πριν από τη 1:30 έφτασε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα καθώς και τον πρώην Βουλευτή Καρδίτσας τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας βρίσκεται ήδη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φτάνει στην εκκλησία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καρδίτσας Λάμπρο Τσιούκη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης

Δεν άντεξαν τη συγκίνηση

Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές. Είναι τέτοια η συγκίνηση που ένα μέλος του αγήματος δεν άντεξε. Έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο σημείο. Λίγη ώρα αργότερα, λιποθυμικό επεισόδιο είχε και συγγενικό πρόσωπο του άτυχου σμηναγού. Και αυτό αντιμετωπίστηκε άμεσα από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Η σορός μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου.

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυματίζουν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου ήταν από νωρίς στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.

Με πληροφορίες από karditsalive.net

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το «αντίο» των παιδιών του

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το «αντίο» των παιδιών του | Newsit.gr

Είναι, μαζί με τη μητέρα τους, τους γονείς του άτυχου σμηναγού και τον αδερφό του, τα πρόσωπα της τραγωδίας που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος κηδεύτηκε το Σάββατο (14.04.2018) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Ανάμεσα στα στεφάνια που γέμισαν το χώρο έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κοιμήσεως Θεοτόκου, κι ένα από την οικογένειά του. Από τη σύζυγό του Μαίρη και τα δυο παιδιά, τον Αποστόλη και τη Φωτεινή.

«Μπαμπάκα μας καμάρι μας θα είναι πάντα στην καρδιά μας». Με αυτές τις σπαρακτικές λέξεις, τα παιδιά του αποχαιρέτισαν για πάντα τον πατέρα τους. Έναν πατέρα που έφυγε μόλις στα 34α του χρόνια. Που δεν έζησε να τα δει να μεγαλώνουν. Έναν πατέρα που από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης είναι ήρωας για όλη την Ελλάδα. Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεία

Γιώργος Μπαλταδώρος: ήταν όλοι εκεί για την τελευταία του «πτήση»

Στεφάνια στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου έστειλαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι συνάδελφοί του ήταν εκεί για να τον αποχαιρετίσουν. Άγημα απέδωσε τιμές. Το φέρετρό του σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Το σπαθί του, το πηλήκιό του, τα παράσημά του.

Φωτογραφίες: Eurokinissi – ΑΠΕ – ΜΠΕ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδου τι θα πάρει η χήρα και τα ανήλικα τέκνα του ΗΡΩΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ… Με τον νόμο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ Γιώργου Κατρούγκαλου, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! Αλλά ο κωλολάθρο, δικαιούται 400 ευρώ μηνιαίως και δωρεάν ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ!
    Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο – Διακόπτει τις συντάξεις χηρείας στα τρία χρόνια!
    Σύμφωνα με τον νόμο, η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της, κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου-συνταξιούχου συζύγου.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΧΗΡΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ! https://attikanea.blogspot.gr/2018/04/400.html

  2. ….ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!
    Η ΧΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!
    Κι από την άλλη πλευρά, Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, επιδοτεί κάθε λαθρομετανάστη, με 400 ευρώ τον μήνα, δωρεάν παροχή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, και δωρεάν παροχή στέγης.
    .. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!
    ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ…
    ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!https://attikanea.blogspot.gr/2018/04/400.html

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ