Περήφανο το ΙΤΕ για τις 600 και πλέον γυναίκες επιστήμονες που εργάζονται σε αυτό! Ανάμεσά τους η Χρυσούλα Γ. Τάλλαρου από την Κω!

5
5756

Ημέρα ερευνήτριας στο ΙΤΕ……και η δική μας Χρυσούλα Γ. Τάλλαρου από την Κω Υπότροφη Διδακτορική Ερευνήτρια Μηχανικός Ορυκτών Πόρων και Ενέργειας.

11 Φεβρουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη
Και στο ΙΤΕ, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις 600 και πλέον γυναίκες επιστήμονες όλων των βαθμίδων, που εργάζονται στην έρευνα, αποτελώντας το 1/3 της ερευνητικής κοινότητας του Ιδρύματος!
«Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2015, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα και ότι η συμμετοχή τους πρέπει να αυξηθεί. Σύμφωνα με την UNESCO σήμερα, λιγότερο από το 30 % των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προωθηθεί η καθολική και ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη..» ανέφερε το ΙΤΕ που φωτογράφισε όλες σχεδόν τις επιστήμονες των ινστιτούτων!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΩΝΥΜΕ…. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ . ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ