«Έφυγε» από τη ζωή η αγαπητή συμπολίτισσά μας Μελπομένη Χατζηβασίλη | Πολυετής η προσφορά της ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Κω

5
29307

«Έφυγε» από τη ζωή, το βράδυ της Μ. Πέμπτης την ώρα των Αχράντων Παθών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε με υπομονή, γενναιότητα και καρτερία τους τελευταίους μήνες, η αγαπητή συμπολίτισσά μας Μελπομένη Χατζηβασίλη, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννημένη στο Λαγούδι, παιδί πολύτεκνης οικογένειας (κόρη του αείμνηστου ιεροψάλτη και βιολιστή Αντώνη Χατζηβασίλη «Γιαννικάκι»).

Επί πολλά χρόνια υπηρέτησε ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο Κω βοηθώντας πολύ κόσμο με τις γνώσεις, την κοινωνικότητα και την εξυπηρετικότητά της (την φώναζαν ακόμα και σε σπίτια πολλοί συντοπίτες μας για να παρέχει θεραπείες, να κάνει ενέσεις και να βοηθά πάσχοντες συνανθρώπους μας).

Δυναμική, δραστήρια, καλοσυνάτη, διακριτική,  βοηθούσε με κάθε τρόπο όπου και όπως μπορούσε. Ενδιαφερόταν πάντα για το χωριό της και την εκκλησία της Παναγίας στην οποία εκκλησιαζόταν τακτικά (εκτός από τον Άγιο Παύλο Κω που ήταν «γείτονάς» της).

Και όπως έλεγε με καμάρι ήταν η μόνη που είχε το σθένος ως νεαρή κοπέλα (και κόρη Ιεροψάλτη) να μιλήσει με θάρρος και παρρησία στον (αυστηρότατο) μακαριστό Μητροπολίτη Εμμανουήλ και να του ζητήσει να σταματήσει την τιμωρία που είχε επιβάλλει στο χωριό, κάνοντας αργό τον τότε Ιερέα επειδή η επιτροπή δεν πήρε την ευλογία του για να τοποθετήσει εικόνα της Παναγίας στο τέμπλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Μ. Σάββατο στις 2μμ στον ΙΝ της Παναγίας στο Λαγούδι και ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού τον Άγιο Νικόλαο.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητή μας Μελπομένη, θα μείνεις αξέχαστη σε όλους μας, καθώς και οι πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που κάναμε για το χωριό, τους ανθρώπους, τα ήθη και έθιμά τους.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά της, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τη νύφη της Ιατρό κ. Μακρίνα Τσουλφά:

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλη θλίψη.Εφυγε μια πολύ καλή φίλη. Θα την θυμόμαστε για την μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά της στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου . Αγάπησε την Εκκλησία γι’αυτό Ο Χριστός την κάλεσε κοντά του στην Ουράνιο Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπητούς οικείους της.

  2. Θερμά συλλυπητήρια .Ήταν ένας καλός άνθρωπος που προσέφερε συνεχώς στους γύρω της. Ο Θεός να την αναπαυει .Να ειστε καλα να την θυμάστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ