ΗΠΑ: Έρχονται αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινων

1
2195

Ο Τζον Ράτκλιφ, πρώην Διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (Director of National Intelligence) προκάλεσε αίσθηση σε συνέντευξή του στο Fox News την Παρασκευή, λέγοντας πως μια επερχόμενη κυβερνητική αναφορά θα παρουσιάζει περισσότερα περιστατικά ATIA (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, UFO), που είναι «δύσκολο να εξηγηθούν», προσθέτοντας πως ήλπιζε πως θα τα αποχαρακτήριζε κατά τη θητεία του στην κυβέρνηση Τραμπ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Newsweek, ο Ράτκλιφ είπε πως ελπίζει να αποκαλυφθούν στον αμερικανικό λαό πληροφορίες για τα UFO. Τον Δεκέμβριο του 2020 ο τότε πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει από ομοσπονδιακές υπηρεσίες να δημοσιοποιήσουν αναφορά για τα UFO εντός 180 ημερών.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Ράτκλιφ φάνηκε να αναφέρεται σε κάποιο υλικό για UFO που είχε δημοσιοποιηθεί από το Πεντάγωνο τον Απρίλιο του 2020, και εξήγησε τις πηγές κάποιων περιστατικών.

«Ειλικρινά, υπάρχουν πολύ περισσότερες θεάσεις από όσες έχουν δημοσιοποιηθεί. Όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν δει πιλότοι του ναυτικού ή της πολεμικής αεροπορίας, η έχουν καταγραφεί σε εικόνες δορυφόρων, που, ειλικρινά, επιδίδονται σε ενέργειες που είναι δύσκολο να εξηγηθούν».

Ο πρώην διευθυντής εξήγησε πως οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν κινήσεις που θα ήταν δύσκολο να γίνουν ή μετακινήσεις σε ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτήν του ήχου χωρίς το συνοδευτικό «sonic boom». Επίσης, τόνισε πως αναζητούνται πάντα «λογικές» εξηγήσεις, όπως πχ καιρικά φαινόμενα ή πιθανές περιπτώσεις χρήσης τεχνολογιών από άλλες, αντίπαλες χώρες που είναι πιο προηγμένες από ό,τι πιστευόταν. Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ως προς το πού λαμβάνουν χώρα αυτά τα περιστατικά, ο Ράτκλιφ απάντησε «σε όλο τον κόσμο», συμπληρώνοντας πως «πολλαπλοί αισθητήρες» ανέφεραν ανεξήγητα φαινόμενα αντί για μεμονωμένους πιλότους ή δορυφόρους.

Η συγκεκριμένη αναφορά εντάσσεται στο πλαίσιο της Intelligence Authorization Act για το 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ