Δ. Καλλούδης: Όταν η Ειρήνη Παπά έψελνε το Τη Υπερμάχω μέσα στην Αγία Σοφία το 1986 για τους «Ρεπόρτερς» (ΒΙΝΤΕΟ)

3
873

ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ___________
Έψελνε η μέγιστη Ειρήνη Παπά το 1986 μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας, στην εκπομπή «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ’. Φορώντας ένα μαυρο μακρύ φόρεμα με κουκούλα και με μεγάλο σεβασμό διάβηκε το κατώφλι της Αγ. Σοφίας και κρυφά από τον φύλακα έψαλλε σιγανα ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ. Και η φωνή της έβγαινε καθαρή, με δύναμη, μηδενιζε τις αποστάσεις, υπνοτιζε τα μάτια και τα μυαλά μας και μας καλούσε να ξεχυθούμε στις ασυγκράτητες πηγές της Ιωνιας. Ήταν μέγιστη συγκινητική στιγμή για την ίδια την Ειρήνη Παπά μα και για όλους εμάς που «κατορθώσαμε» στην εκπομπή να έχουμε την εικόνα της με δάκρυα να περιδιαβαίνει τον ναό ψέλνοντας.
Άκου λοιπόν μικρέ Ερντογάν. Ποτέ δεν πρόκειται η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί. Και δεν πρόκειται να γίνει,γιατί, θα κυριαρχεί και θα μένει μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας η Αγία Σοφία.
Ακου μικρέ Ερντογαν. Είναι όνειδος για την δική σου θρησκεία να προσκυνάς και να προσεύχεσαι μέσα στην Αγία Σοφία. Καμία εικόνα σκιασμένη, καμία ομορφιά της Παναγίας όσο κι αν την παραμορφώσεις, όσο και αν την αλλοιώσεις δεν πρόκειται να αλλάξει την δύναμη και την προσφορά της.
Εμείς ως εκπομπή «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ» οι Χαρδαβέλλας, Δημαράς, Λιάνης και η αφεντια μου ως σκηνοθέτης, θεωρούμε ύψιστη τιμή και ευλογία που μεταφέραμε την εικόνα μέσω της τηλεοράσεως την δακρυσμένη ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ να ψέλνει ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ μέσα στην Αγία Σοφία.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα 89 της χρόνια και με κατάμαυρα μαλλιά (καθώς τα ανίψια της που την θέλουν όμορφη, προσεγμένη και κοκέτα, φροντίζουν να την επισκέπτεται συχνά μια κομμώτρια για βαφή) ζει στο σπίτι της στην Πλάκα με τη συνεχή φροντίδα της ανιψιάς της Μέλιας Τατάκη που κατοικεί στο ίδιο κτίριο. «Δεν είναι κατάκοιτη και ασφαλώς καθόλου παραμελημένη. Το αντίθετο. Την φροντίζουν τρεις ακόμη γυναίκες και ένας φυσιοθεραπευτής που την γυμνάζει συστηματικά 5 φορές την εβδομάδα.

    “Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και αυτό μας έχει στεναχωρήσει πολύ Η ίδια κρατούσε πάντοτε την ιδιωτική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τώρα που νοσεί. Είναι η αδελφή της μητέρας μου. Η αγαπημένη μου θεία. Έχει πάντα την απόλυτη αφοσίωση και την φροντίδα μου και την αγάπη όλων των ανιψιών της. Το ότι είναι ζωντανή και σε ζηλευτή φυσική κατάσταση και ότι καταφέραμε να γιορτάσουμε για 89η φορά τα γενέθλιά της, είναι μόνο από αγάπη» λέει η Μέλια που ελπίζει να σταματήσουν, μετά από αυτά της τα λόγια, να την συλλυπούνται για τη ζωντανή Ειρήνη Παπά.

  2. Εύγε,Δημήτρη! Καθηλώνει τόσο το «τη Υπερμάχω» της κορυφαίας μας Ειρήνης Παπά μέσα στη Μεγάλη Εκκλησιά του Γένους μας, όσο και η δική σου εύστοχη εισαγωγική περιγραφή.Πολλά συγχαρητήρια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ