ΔΙΙΚ: Τα πεπραγμένα της γενικής συνέλευσης του ιδρύματος

0
3267


ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 

Το πρωινό του Σαββάτου στις 24 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Ιπποκρατείου Μελάθρου του Δ.Ι.Ι.Κ., πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος και στην συνέχεια η κοπή της παραδοσιακής πίτας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους και ενεργό συμμετοχή με χαιρετισμούς σημαντικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας όπως ο συμπατριώτης μας  Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Καθηγητής  Ι. Χρυσουλάκης, ο  Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Β. Υψηλάντης. Η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μ. Ιατρίδου έστειλε χαιρετισμό και την ευχαριστούμε για το διαρκές έμπρακτο ενδιαφέρον της. Παρόντες ήταν η Διοίκηση των AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) με τον Κυβερνήτη  Χρ. Καραπιπέρη, Μέλη του Δ.Σ. και την Διοίκηση του νέου τοπικού Τμήματος (Chapter) της  Κω ,με Προέδρο τον Α. Γιαννικουρή. Ο τ. Προέδρος και νυν Αντιπρόεδρος Καθηγητής Σ. Γερουλάνος, λόγω ανειλημμένων ανελαστικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό απέστειλε τους χαιρετισμούς του και εξουσιοδότηση εκπροσώπησης του από τον Πρόεδρο ενόψει της Γ.Σ..

Παρών σε κάθε Γενική Συνέλευση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, που μας τιμά με το να είναι μέλος του Δ.Ι.Ι.Κ. ευλόγησε την παραδοσιακή Πίτα, αναφερόμενος σε δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να προτάξουμε με την βοήθεια του Ύψιστου. Το φλουρί έπεσε στην Πρόεδρο του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού της Κω, κα. Ε. Παναγιωτοπούλου, την οποία συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. στις δράσεις του Δ.Ι.Ι.Κ..

Η τοπική κοινωνία είχε σημαντική εκπροσώπηση προεξάρχοντος του Δήμαρχου  Θ. Νικηταρά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Δ. Τελλή και Αντιδημάρχων Στ. Καμπουράκη, , Στ. Κανταρζή, Μ. Βουκελάτου- Χριστοδουλίδη. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσωπούμενη από την Έπαρχο Κω, Κ. Σβήνου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Αιγαιου  Μ. Ναβροζίδη.

Παρόντες επίσης ήταν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Α. Καβαρλίγγος ,  ο Επιθεωρητής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχος                                 Ε. Καζαμίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Επιπυραγός Κ. Μαυρίδης.

Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Κω Αικ. Γαβαλά και Καλύμνου, Γ. Αποστολάτος, καθώς και η τ. Πρόεδρος του Ι.Σ.Κω Μ. Φρατζάκη . Ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Εμ. Χατζηάμμαλος, η Πρόεδρος του Φιλητά κα. Μ. Τουλαντά – Παρισίδου. η τ. Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κα. Λ. Χαραλαμποπούλου – Καστανού και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παραρτήματος Κω  Μ. Φάκου, έδωσαν το παρόν και την δέουσα βαρύτητα στην Γενική Συνέλευση.

Έγκριτα μέλη του Δ.Ι.Ι.Κ. και της Κωακής και ευρύτερης Δωδεκανησιακής Κοινωνίας, κατέδειξαν το ενδιαφέρον τους  για το Ίδρυμα, γεγονός που μας ενισχύει ηθικά και όχι μόνο.

Με την παρουσία των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε αρχικά η παρουσίαση του Απολογισμού του 2023 και Προϋπολογισμού του 2024 από τον Ταμία του Ιδρύματος κο. Φ. Καλλούδη και η συνέλευση ενέκρινε τα οικονομικά δεδομένα ομόφωνα,  επεξεργασμένα από το Λογιστικό γραφείο του κου. Π. Πηλιούρα αφιλοκερδώς.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Προέδρος του Δ.Ι.Ι.Κ. Καθηγητής Ν. Παπαντωνίου που παρουσίασε τις  δράσεις κατά το 2023 και τους στόχους για το 2024 που συνοψίζονται ως ακολούθως «Παγκοσμιοποίηση Ιπποκρατικού Όρκου,                                                                                                 Εξωστρέφεια προς την Κωακή κοινωνία, Επισκεψιμότητα – αύξηση εσοδών, υλοποίηση καταστατικών στόχων.»                                                                                  

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και διάλογος με τα μέλη και τις Αρχές. Τα θέματα που απασχολήσαν αναφέρονται κατωτέρω:

  1. ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (Δ.Ι.Ι.Κ.) – Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών (Π.Ι.Ι.Ι.) – Δήμος Κω – Περιφέρεια Ν. Αιγαίου – Ιατρικός Σύλλογος Κω (ΙΣΚω)

Συμμετέχοντες Φορείς: Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Ιατρικές Σχολές Ελλάδος, Ιατρικές Σχολές Παγκόσμια (Βουλγαρία, Κίνα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ρουμανία, Βελιγραδίου, Αιθιοπία) , Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ε.Ο.Φ., Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ), Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογοι Ελλήνων Ιατρών (Νέας Υόρκης, Μεγάλης Βρετανίας), Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου, Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Χορηγοί: Aegean Airlines, Koullias Group,  Ε.Ο.Τ., Hotel Platanista,Gaia Garden, Oceanis, Mastichari Bay, Pelagos, Divine Hotels, Kos Hotel, Continental PalaceEl Greco Tours, Κέντρο Γραφικών Τεχνών

Η σημαντικότερη πολιτισμική εκδήλωση που διοργανώνει το Δ.Ι.Ι.Κ. με στόχο την Παγκοσμιοποίηση της  Ιπποκρατικής Ιατρικής και Δεοντολογίας είναι η  ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ με αιχμή του Δόρατος την Τελετή Απόδοσης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ στον Ιερό Χώρο του Ασκληπιείου της Κω. Εφέτος έλαβε χώρα μεταξύ 16 – 21 Οκτωβρίου 2023. Άρχισε με το Φθινοπωρινό Σχολείο Ιπποκρατικής Ιατρικής (Δευτέρα έως Πέμπτη), ακολούθησε το διήμερο Συμπόσιο Ιπποκρατικής Ιατρικής και Φιλοσοφίας και ολοκληρώθηκε με την Τελετή το Σάββατο. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν όλοι οι Προέδροι των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών, όλοι οι Καθηγητές Ιστορίας Ιατρικής, δυο Πρυτάνεις Ε.Κ.Π.Α. (Γ. Σιάσος) και  Γ.Π.Α.( Σ.Κιντζος) και δυο Ακαδημαϊκοί.(Κ. Μπουραζελης – Γ. Χρούσος)

Συμμετείχαν όλες οι Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Παν/μιο της Κύπρου και Πανεπιστήμια / Ιατρικοί Σύλλογοι από 4 Ηπείρους: Αμερική ,Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Ειδικότερα από:  Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά, Αγγλία, Ρουμανία, Σερβία, Κίνα και  Αιθιοπία. Προσεκλήθησαν πλέον των 80 διακεκριμένων Καθηγητών  Προέδρων Ιατρικών Σχολών και Συλλόγων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.                                                                                                                       Απέδωσαν τον Ιπποκρατικό Όρκο στο Ασκληπιείο 14 Αριστούχοι από τις 4 Ηπείρους και  πλήθος παρευρισκόμενων Ιατρών από Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στα πλαίσια της Ιπποκρατικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου με την συμμετοχή των Special Olympics Hellas προς τιμήν του Ιπποκράτη και Ημερίδα Πρόληψης Υγείας από το Δίκτυο Υγειών Πόλεων και τον Ι.Σ.Κω..

Το Δ.Ι.Ι.Κ. ευχαριστεί δημόσια όλους τους συνδιοργανωτές και χορηγούς της Εκδήλωσης, καθώς χωρίς την συμμετοχή και οικονομική συμβολή τους η Ιπποκρατική Εβδομάδα θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προέδρο του Π.Ι.Ι.Ι. και Ι.Σ.Α. Δρ. Γ. Πατούλη και τον Γ.Γ. Δρ. Α. Πολυδώρου, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

  1. Ανακαίνιση Ιπποκράτειου Μελάθρου

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η υλοποίηση του συμφώνου Υποστήριξης του Δ.Ι.Ι.Κ. που έχει συνυπογραφεί θα αρχίσει να υλοποιείται από φέτος.

  1. Προγραμματική σύμβαση Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Δ.Ι.Ι.Κ.: Υπαίθριο Πάρκο Ιστορίας Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής.

Απαιτούνται μελέτες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία αξίας άνω των 50.000 ευρώ, για να τεθεί το θέμα στο Κ.Α.Σ. καθώς και  Ανανέωση της Συμβάσης.                                                                   Ο Προέδρος ανέλαβε να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κο. Γ. Χατζημάρκο για την επίλυση και προώθηση του θέματος, μετά την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Δ.Ι.Ι.Κ. με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμόυ, κα. Λ. Μενδώνη.

  1. Πυρασφάλεια – Δασοπυρόσβεση – Πυροπροστασία

Γίνονται ενέργειες από όλους τους εμπλεκομένους φορείς [Δήμος – Πολιτική Προστασία / Περιφέρεια – Επαρχείο / Πυροσβεστική Υπηρεσία / Δασαρχείο / Εθελοντές]  για την υλοποίηση όλων των νόμιμων ενεργειών και την ανεύρεση πόρων άνω των 50.000Ε για την υλοποίηση του μείζονος αυτού  εγχειρήματος. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός κος. Μ. Χατζημάρκος εκπόνησε τις μελέτες χωρίς αμοιβή και δημόσια το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Ι.Κ. τον ευχαριστεί για αυτό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέθεσε έγκαιρα και επισημά τις απόψεις της και την οποία επίσης ευχαριστούμε Δημόσια· ιδιαίτερα τον Διοικητή της,                     κο. Γ. Μαυρίδη.

  1. Ιπποκράτειος Θεραπευτικός Βοτανικός Κήπος [Ι.Θ.Β.Κ.] – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών[Γ.Π.Α] – Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Βοτανολογίας – Πλάτανος Ιπποκράτη

Με την συνεργασία του Όμιλου ΚΟΥΛΛΙΑΣ προγραμματίζεται η επέκταση της φύτευσης θεραπευτικών βοτάνων και η πρόσληψη Βοτανολόγου/ Ξεναγού για την βέλτιστη και περαιτέρω ανάδειξη του Ι.Θ.Β.Κ.. Το Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Διετές Πρόγραμμα του Γ.Π.Α. σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ι.Κ. θα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση 15 ημερών  δυο φορές τον χρόνο, στο Ι.Θ.Β.Κ. Είναι υπό έκδοση βιβλίο, από το Δ.Ι.Ι.Κ., με όλα τα Βότανα του Ιπποκράτη με συγγραφέα τον Επιμελητή του Βοτανικού Κήπου κο Ε. Ευεργέτη (Ακαδημαϊκό Υπότροφο του Γ.Π.Α.).

  1. Αύξηση Επισκεψιμότητας

Ο Πρόεδρος ανέδειξε την σημασία της αύξησης της επισκεψιμότητας και τους τρόπους υλοποίησης. Αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την επίλυση του μείζονος θέματος της οικονομικής δυσπραγίας. Σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Μ. Βουκελάτου και την Προέδρο της  Ένωσης Ξενοδόχων κα Μ. Τριανταφυλλοπούλου, έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις,  με τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού εγχειρήματος προβολής της Ιπποκρατικής Παρακαταθήκης -Ασκληπιείου – Δ.Ι.Ι.Κ.. Με παρέμβαση του ο Γ. Γραμματέας Γ. Τάλλαρος, κατέδειξε με υλικό, την έλλειψη αναφοράς και προβολής σε Τουριστικούς Οδηγούς και εκδόσεις που κυκλοφορούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τους επισκέπτες της Ιπποκρατικής Κω.

Την Δευτέρα 26/2/2024 έγινε ευρεία σύσκεψη στο Δ.Ι.Ι.Κ. με εκπροσώπους των Tour Operators, την Προέδρο της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων, το Εμπορικό Επιμελητήριο και εκπροσώπους των Υπηρεσιών τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Κω και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Δρομολογήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και ευελπιστούμε στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος πλην της αύξησης της επισκεψιμότητας.

 

  1. Επιστημονικές εκδηλώσεις

Σύσφιξη των σχέσεων με την Κωακή Κοινωνία 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ιπποκράτης, κάνει δράσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Στις 12/2/2023 έλαβε χώρα με μεγάλη συμμετοχή Ημερίδα με θέμα: «Κύκλος δημοσίων συζητήσεων: η ίαση έως τον Ιπποκράτη και από τον Ιπποκράτη έως σήμερα» με διαπρεπείς ομιλητές όπως ο συνδιοργανωτής Δρ. Δ. Γερούκαλης, ο Θ. Διακιγιάννης και ο Χρ. Φλωρδέλλης και στη 1/3/2023 η επιστημονική ημερίδα: «Στον απόηχο του Ιπποκράτους και υπό το βλέμμα του Μετανθρώπου, το διαχρονικό αίτημα της Ιάσεως», με διαπρεπείς ομιλητές όπως ο συνδιοργανωτής Δρ. Δ. Γερούκαλης, Σ. Γερουλάνος, Δ. Γιαννάτος, Θ. Διακογιάννης, Ι. Διακομανώλης, Π. Ζξ=ηρογιάννης, Τ. Κουτσουράδης, Γ. Μέσκος, Ν. Χασάπη, Χρ. Φλωρδέλλη.

Με την από κοινού Ημερίδα Παιδείας και Ιπποκρατικών αξιών (28/4/2023) με τα Λύκεια Λαρίσης, Ζηπαρίου και Αντιμάχειας, υπό την ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη κου  Ι. Κρητικού, αναδείχθηκε η σημασία του εγχειρήματος και ο δρόμος που πρέπει να χαραχθεί. Η συμμετοχή των μαθητών και καθηγητών ήταν μεγάλη και έγινε αναπαράσταση τους Ιπποκρατικού Όρκου στον προαύλιο χώρο.

Μεταξύ 8-16/6/2024 πραγματοποιήθηκε Θερινό Σχολείο (Summer School) από το College Year in Athens, με θέμα: «Η Υγεία και η Θεραπεία στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», που παρακολούθησαν 20 Αμερικάνοι φοιτητές.

Στις 15-17/6/2023 πραγματοποιήθηκε διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας – Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής από τον Πρόεδρο τους Δρ. Γ. Κοπάδη, στο πέρας του οποίου αποδόθηκε ο Όρκος του Ιπποκράτους με τους συνέδρους στου Υπαίθριο Χώρο του Ιδρύματος.

Για το 2023 ως έτος υγείας και άθλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνδιοργανώθηκε Επιστημονική Ημερίδα με την 80ΑΔΤΕ (23/9/2023), πρόληψης με άσκηση και σωστή διατροφή.

Επίσης αποδόθηκε και ο Όρκος, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος, από τους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτικής Εντατικής Θεραπείας (17/10/2023).

Τέλος, κατά την διάρκεια της Ιπποκρατικής Εβδομάδας, απέδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη 100 πλαστικοί Χειρουργοί από την Γερμανία στον υπαίθριο χώρο του Δ.Ι.Ι.Κ., συμπεριλαμβανομένης της ξενάγησης τους στο Ίδρυμα.

 

Ταυτόχρονα σημειώνονται κάθε χρόνο σημαντικές εκπαιδευτικές εκδρομές από σχολεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αλλά και του εξωτερικού με επίσκεψη στον Κήπο, το Μουσείο και την Βιβλιοθήκη που στεγάζονται στους χώρους του Ιδρύματος.

 

Το Δ.Ι.Ι.Κ. παράλληλα έχει φιλοξενήσει μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τους μήνες του θέρους (Ξαρχάκος – Γαϊτάνος), έχει συνεισφέρει να τιμηθούν προσωπικότητες των Επιστημών και των Γραμμάτων (Θ. Πέρρος –  Κ. Κογιόπουλος) και με ποιητικές βραδιές και φιλολογικές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις βιβλίων (Θ.Διακογιάννης) και έχει καταστεί έτσι σημείο επιστημονικής και πολιτιστικής αναφοράς. Αναμφισβήτητά χρειάζεται πολλή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και η συνέργεια όλων των φορέων του νησιού είναι εκ των ουκ άνευ και τους προσκαλούμε όλους σε συστράτευση.

 

Το Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ. συγχαίρει τους διοργανωτές και θα προσπαθήσει να αυξηθούν οι επισκέψεις Σχολείων όλων των βαθμίδων καθώς και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει.

 

  1. Ασκληπιείο Κω – UNESCO

Με παρέμβαση του Γ. Γραμματέα του Δ.Ι.Ι.Κ. Δρ. Γ. Τάλλαρου έγινε αναφορά για την πρωτοβουλία ανάδειξης του Ασκληπιείου της Κω ως υποψήφιο προς ένταξη μνημείο στον κατάλογο της UNESCO. Το Δ.Ι.Ι.Κ. ευχαριστεί για  την υποστήριξη που δηλώθηκε και από τους παρόντες πολιτειακούς παράγοντες, επισημαίνει όμως ότι πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι συνυπογράφοντες και ο Δήμος της Κω το συντομότερο δυνατόν να συντάξει τον φάκελο υποψηφιότητας του μνημείου.

 

Το Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ. εύχεται το 2024 να αποτελέσει μια χρονιά με περισσότερες δράσεις εσωτερικά που θα αναδείξουν την σημαντικότητα της Πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε ο Ιπποκράτης με απώτερους στόχους την Παγκοσμιοποίηση του Ιπποκρατικού Όρκου, την ανάπτυξη και οικονομική ανεξαρτησία του Ιδρύματος, την  Ενσωμάτωση της Κωακής κοινωνίας στα δρώμενα του Δ.Ι.Ι.Κ.. Η συσπείρωση της Ιατρικής Κοινότητας από όλη την Ελλάδα αποτελεί διαχρονικό στόχο και επιτυγχάνεται δια μέσου των Συλλογικών Οργάνων όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ), ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι από την Επικράτεια αλλά και με την υποστήριξη του Ι.Σ.Κω και των όμορων Ιατρικών Συλλόγων. Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του Π.Ι.Σ., τιμής ένεκεν· μετά από εισήγηση του Γ.Γ. του Δ.Ι.Ι.Κ. και τ. Προέδρου του Ι.Σ.Κω Δρ. Γ. Τάλλαρου, όρισε ως πνευματική του έδρα καταστατικά του Ασκληπιείο της Κω και σημείο συνάντησης επιστημονικών εκδηλώσεων του το Δ.Ι.Ι.Κ.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Ι.Κ. Δρ. Ν. Μανούσης σε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου που έδωσε· λόγω ελλείψεως χρόνου να αναφερθεί κατά την διάρκεια της Γ.Σ., αναφέρθηκε για την ενεργό παρουσία του σε δράσεις που σημειώθηκαν ανά την χώρα εκπροσωπώντας το Ίδρυμα και το Δ.Σ..

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της Γενικής Συνέλευσης και των υποχρεώσεων των εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών του τόπου για την οικονομία του χρόνου και του βεβαρημένου προγράμματος της συγκεκριμένης ημέρας, η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Προέδρου και ευχαριστίες προς όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και του Ιδρύματος, για την εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη που προσέφεραν στους διάφορους τομείς της αρμοδιότητάς τους.                                     Τέλος ο Προέδρος εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε όλους τους διαχρονικούς υποστηρικτές – χορηγούς του Ιδρύματος, ευελπιστώντας ταυτόχρονα ότι το έτος 2024 θα είναι ένα έτος σταθμός για την ανάπτυξη του Δ.Ι.Ι.Κ. για την Ιπποκρατική Κω.

 

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ.,

Νικόλαος Παπαντωνίου          Γεώργιος Τάλλαρος

Πρόεδρος                          Γ. Γραμματέας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ