Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των οδοντιάτρων Δωδεκανήσου και Μούγλων

0
4800

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και του Επιμελητηρίου Οδοντιάτρων Μούγλων της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Dt. Z. Doruk και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των οδοντιάτρων των Μούγλων, ήρθαν στο νησί μας και συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο ACANDIA.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Δρ. Νικόλαος Διακογεωργίου «η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και φιλίας, θα επισημοποιήσει και θα ισχυροποιήσει τις φιλικές σχέσεις των δύο πλευρών».

Ερωτηθείς ο κ. Διακογεωργίου για τον σκοπό της συνεργασίας αυτής δήλωσε τα εξής:
«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να οργανώνουμε κοινές επιστημονικές δράσεις, συνέδρια, ημερίδες κ.ά. και στη δική μας περιοχή και στην περιοχή τη δική τους ούτως ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των δύο συλλόγων. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, προωθείται η συνεχιζόμενη επιμόρφωση των οδοντιάτρων που είναι κάτι που είναι αναγκαίο, απαραίτητο και ηθικό για τον σύγχρονο οδοντίατρο.

Έτσι λοιπόν, πέρα των δικών μας δυνάμενων που κάνουμε στις δικές μας περιοχές τα δικά μας προγράμματα, τώρα με τη συνεργασία αυτή θα κάνουμε και σε εκείνες. Ένας άλλος στόχος μας είναι η ανταλλαγή ομιλητών. Επιστήμονες από την Τουρκία θα έρθουν να μας δώσουν τη δική τους εμπειρία και γνώση, όπως και εμείς θα στέλνουμε στη δική τους περιοχή, για να κάνουμε μία ανταλλαγή απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα».

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ των δύο προέδρων των επιστημονικών συλλόγων κ.κ. Διακογεωργίου και Doruk, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος Dt. Z. Doruk είπε μεταξύ άλλων:
«Ως πρόεδροι των οδοντιατρικών επιμελητηρίων των δύο πλευρών, επισημοποιούμε τη φιλία μας και την επιθυμία μας να συνεργαστούμε, υπογράφοντας σήμερα παρουσία σας τη συμφωνία αδελφού επιμελητηρίου. Εκ μέρους των 630 συναδέλφων μου, τους οποίους εκπροσωπώ, στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, θέτοντας στο επίκεντρο έννοιες, όπως οι δεοντολογικές αξίες, η συνεχής οδοντιατρική εκπαίδευση και η φιλία, είναι μεγάλη μας επιθυμία να αναπτύξουμε κοινά έργα και συνεργασίες με αξιότιμους συναδέλφους μας στα νησιά.

Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον αρχιτέκτονα αυτού του έργου, τον αγαπητό μου φίλο Δρ. Νικόλαο Διακογεωργίου, τον πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου του Οδοντιατρικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην πόλη μας το συντομότερο δυνατό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, Salim Kırcalıali και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Απόστολος Ασπράκης ο οποίος, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου είπε μεταξύ άλλων:
«Η αποψινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, εκφράζει τη βούληση και των δύο φορέων, να αναπτύξουν ουσιαστική συνεργασία, η οποία ξεφεύγει από την τυπική σχέση.

Κάπως έτσι, έρχονται κοντά οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες.
Κάπως έτσι, καλλιεργείται κλίμα ειρήνης. Από τη συνεργασία, δύο θεσμικών οργάνων. Είναι η συναντίληψη δύο μερών, με σκοπό, την ανάπτυξη των κλάδων, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα».

Ο κ. Ασπράκης κλείνοντας το χαιρετισμό του υποσχέθηκε «πολύ σύντομα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να ανταποδώσει την επίσκεψη των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου των Μούγλων στη Ρόδο» και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να έχει επιτυχή έκβαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ