Συγκρότηση διασωστικής ομάδας έρευνας και διάσωσης σε ορεινό περιβάλλον από την Πυροσβεστική και την ΛΕΚ Κω

10
8840

Την σύνθεση μιας νέας ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, που να μπορεί να επέμβει σε ορεινό περιβάλλον και δυσπρόσιτα εδάφη επιχειρεί να καταρτίσει η Λέσχη εφέδρων καταδρομέων Κω και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς στο νησί μας δεν υφίσταται ειδική μονάδα τύπου ΕΜΑΚ για να συνδράμει σε δύσκολα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο βουνό ή σε δύσβατο περιβάλλον όπου επικρατεί το ορεινό στοιχείο. Η ομάδα που συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά εχθές απαρτίζεται κυρίως από πυροσβέστες εθελοντές και εποχικούς αλλά και απλούς πολίτες που συμμετέχουν ως εθελοντές στην πολιτική προστασία του Δήμου Κω. Η συνεχής εκπαίδευση μέσω των μηχανισμών και των διαδικασιών της ομάδας είναι αυτή που θα βοηθήσει τα μέλη της να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, καθώς η συμμετοχή στην σκληρή εκπαίδευση που θα ακολουθήσει, συνιστά ένα από τα κυριότερα εφόδια του νέου μέλους για τη συμμετοχή του στις δράσεις της νεοσύστατης ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία σύστασης αυτής της διασωστικής ομάδας τύπου ΕΜΑΚ, ανήκει στον Διοικητή Π.Υ. Κω Επιπυραγού Γρ. Μαυρίδη και στον Θοδωρή Τριανταφυλλίδη Πρόεδρο ΛΕΚ Κω., ενώ εκπαιδευτής των συμμετεχόντων εθελοντών αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Νικολακόπουλος – πυροσβέστης και εκπαιδευτής Π.Υ. Κω – ΕΜΑΚ.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωωωωω….που είναι ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου; Α….ξέχασα,τελείωσαν οι εκλογές.
    Μπράβο στους εθελοντές και στην Πυροσβεστική.

  2. Δεν αφηνετε τις σαχλαμάρες λέω εγω;;!!!! Τόσες ομάδες εχει το Νησί ας συνεργάστηκε μεταξύ σας στο τέλος θα χάσετε τον μπούσουλα κύριοι των καταδρομέων!!!

  3. Η πυροσβεστική υπηρεσία να συνεργαστείε τον πιο έμπειρο Άτομο το πιο κατάλληλο διασώστη της Ελλάδας και να ενωθούν όλες η ομάδες μαζί τους θα ξεπεράσουν και την Εμακ την 1 … Δασοκομαντος Ένα βάση σε αυτό τον τεράστιος παντογνώστης έχει βγει και βιβλίο τον έχουν δίπλα μας ας πάρουμε της τεράστιες γνώσης του για το καλό του τόπου και του νησιού μας.

  4. Μάγκες μην γράφετε ανοησίες υπήρχε πρόσκληση από την πυροσβεστικη προς όλες τις εθελοντικές ομάδες. Οποιος ήθελε και θέλει μπορεί να πάει η θέσεις ειναι ανοικτές τον δρόμο τον ξέρετε μην δημιουργείτε εντυπώσεις!!!

  5. Η υπάρχον διοίκησης ξέχασε και ξεχνάει το Ράμπο 1 το άτομο που κρατάει ζεστό το θέμα και την ασφάλεια του νησιού μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ