ΕΟΔ ΒΣΔ: Στήριξη πλημμυροπαθών Θεσσαλίας – Συγκέντρωση υλικού | Πανελλαδική κινητοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλία

0
5712
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω – Hellenic Rescue Team branch of Kos , προχωράει στη συγκέντρωση υλικών ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους πληγέντες από την καταστροφική επέλαση του σφοδρού καιρικού φαινομένου Daniel και την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους.

Ενδεικτικά, τα είδη που μπορούν να φέρνουν οι πολίτες είναι:
• Εμφιαλωμένα νερά και χυμoί
• Ξηρά τροφή – Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Κρουασάν ,κονσέρβες, μπισκότα, κρακεράκια, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, γάλατα διαρκείας κ.α.)
• Είδη Ατομικής Υγιεινής (Χαρτιά κουζίνας & Χαρτιά Υγείας, Είδη Γυναικείας Υγιεινής , Ατομικής Καθαριότητας, Υγρά μαντηλάκια ,πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας κ.α.)
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι.
Συγκέντρωση Υλικών θα γίνετε στα γραφεία της ΕΟΔ Κω τέρμα Φιλίνου (πλησίον πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής).
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6942708822 Τρουμούλης Αντώνιος
Ημέρες και ώρες Συγκέντρωσης Υλικών :
Σάββατο και Κυριακή 18:00 με 20:00.
Από Δευτέρα θα επαναξιολογηθεί η ανάγκη για περαιτέρω συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Πανελλαδική κινητοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλία

 

54 συνολικά μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί από το απόγευμα για να παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας που πλήττονται από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η αποστολή της ΕΟΔ είναι εξοπλισμένη με έξι διασωστικές λέμβους, τέσσερα αντλητικά συγκροτήματα, ενώ μεταξύ των εθελοντών υπάρχει και ομάδα μελών εκπαιδευμένων στη διάσωση σε ορμητικά νερά. Επιπλέον, κινητοποιείται και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων της ΕΟΔ ΕΡΜΗΣ.

Το κλιμάκιο της ΕΟΔ αποτελείται από μέλη από την Αττική, τη Χαλκιδική, τη Λακωνία, την Καβάλα, τη Ξάνθη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, το παράρτημα της ΕΟΔ στη Μαγνησία συνεχίζει να επιχειρεί ασταμάτητα από τα ξημερώματα της Τρίτης, πραγματοποιώντας απεγκλωβισμούς με τρία οχήματα και με το διασωστικό σκάφος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ