Στην Κω η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου

0
13024

Η αγαπημένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επισκέφτηκε για ακόμη μία φορά την αγαπημένη της Κω. Όπως είδαμε από βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια αλλά και αρκετοί Κώοι, για ακόμη μία φορά η παριανή Αργυρώ περιπλανήθηκε στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒτΚ» ο λόγος της επίσκεψης της Μπαρμπαρίγου στην Κω είναι στα πλαίσια ενός ένθετου αφιέρωμα στην Δωδεκανησιακή κουζίνα που ετοιμάζει για λογαριασμό του περιοδικού «Κουζίνα» της εφημερίδας « Το Βήμα». Μάλιστα έχει μαζί της στο μαγειρικό ταξίδι δημοσιογράφο και φωτογράφο.

Αντάμωσε παλιούς φίλους και φίλες όπως την κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου από τα κρασιά Ακράνι, τον κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου και την οικογένεια του Ωρομέδων, αλλά έκανε και νόστιμες στάσεις στο παραδοσιακό Λαγούδι αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης όπως τις Διαχρονικές Γεύσεις.

Στο Λαγούδι συναντήθηκε με κυρίες που την υποδέχτηκαν με παραδοσιακές γεύσεις σε ένα γνήσιο καφενείο. Αντάλλαξαν μυστικά με την αγαπημένη τους Αργυρώ γύρω από την μαγειρική, μίλησαν για τους γευστικούς θησαυρούς της Κω. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Λίτσα Ματθαίου Γιαννούλη: « Είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε την Ελληνίδα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο παραδοσιακό καφενείο της μαμάς μουστο Λαγούδι !!!!Αργυρώ σε ευχαριστούμε από καρδιάς !!!»

Είδαμε ένα υπέροχο βίντεο όπου η Ελληνίδα σεφ περιπλανείται ανάμεσα στα αμπέλια του κτήματος Ακράνι με την οινοποιό και ψυχή του κρασιού της Κω κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Επόμενη στάση το σήμα κατατεθέν της Κωακής κουζίνας το Ωρομέδων στη Ζιά και την φιλοξενία από την οικογένεια Παπακωνσταντίνου. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εθεάθη και στις Διαχρονικές Γεύσεις όπου απόλαυσε αυθεντική μπουγάτσα και τυρόπιτα από την Κω.

« Η Αργυρώ έχει έρθει πολλές φορές στο Ωρομέδων και πλέον μας συνδέει μία φιλία χρόνων. Είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε παρέα μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου τις γεύσεις του τόπου μας αλλά και άλλα παραδοσιακά πιάτα από το μενού μας. Έμεινε για ακόμη μία φορά απόλυτα ικανοποιημένη . Φωτογράφισε και κατέγραψε την επίσκεψή της στο Ωρομέδων» μας δήλωσε ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Την Τρίτη το πρωί η γνωστή σεφ σάλπαρε για άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτεί την Πάτμο και άλλους θησαυρούς του νησιωτικού μας συμπλέγματος. Ανυπομονούμε να δούμε το αφιέρωμα της Αργυρώς στην κουζίνα της Δωδεκανήσου. Μην ξεχνάμε ότι η διάσημη σεφ επί σειρά ετών ήταν πρέσβειρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για θέματα γαστρονομίας.

Σάντυ Λαδικού

Πηγή: https://vimatisko.gr/katigoria/topika/stin-ko-i-argyro-mparmparigoy-gia-tin-anadeik

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ