Ο Δήμος Νισύρου, ανήρτησε την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο: Νάκμπα – 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

6
4685

Νάκμπα – 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

 

Ο Δήμος Νισύρου, όπως κάθε χρόνο, ανήρτησε σήμερα την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο για να τιμήσει την 76η Επέτειο της Μνήμης της Νάκμπα, ή αλλιώς “καταστροφή”, του 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, 950.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες, και 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις εξαφανίστηκαν από τον χάρτη ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, ξεκινώντας την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, εκείνη η τραγική στιγμή στην ιστορία του Παλαιστινιακού Λαού μπορεί να φανεί μικρή σε σύγκριση με την τραγωδία που εκτυλίσσεται τώρα στη Γάζα. Με πάνω από 35.000 νεκρούς και 75.500 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς, με την πλειονότητα αυτών να είναι παιδιά. Η καταστροφή στη Γάζα είναι ολοκληρωτική, με τα 2/3 των σπιτιών κατεστραμμένα και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εκτοπισμένο. Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, ενώ ο υποσιτισμός απειλεί τον πληθυσμό που προσπαθεί να επιβιώσει. Είναι καθήκον μας ως διεθνούς κοινότητας να αναλάβουμε δράση και να διασφαλίσουμε την παροχή βοήθειας και προστασίας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Νισύρου στέκεται αλληλέγγυος με τον παλαιστινιακό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εκφράζουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας για ένα Ανεξάρτητο Κράτος της Παλαιστίνης στα υπάρχοντα σύνορα προ του 1967 και καλούμε όλες τις κυβερνήσεις και τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προαγωγή της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην περιοχή.

Με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διοργανώνει στις 17 Μαϊου, ημέρα Παρασκευή, την Εκδήλωση – Συζήτηση:

«1948 – 2024: Η Συνεχής Παλαιστινιακή Νακμπά», ώρα Ελλάδας 17.00-20.00.

Η εκδήλωση, οργανωμένη ως συζήτηση πάνελ, θα εξετάσει το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων του 1948 και τη συνεχιζόμενη δοκιμασία της Νακμπά τα τελευταία 76 χρόνια, κορυφώνοντας στον τρέχοντα πόλεμο στη Γάζα. Θα παρουσιάσει επίσης μαρτυρίες για την τρέχουσα σύγκρουση και θα αναδείξει τις διεθνείς υποχρεώσεις και ευθύνες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, στο παρακάτω link:

https://webtv.un.org/en/asset/k1q/k1qln4hbhb?_gl=1*nnzx00*_ga*MTg3MjE1MzIxMC4xNzE1NjkwNTQy*_ga_TK9BQL5X7Z*MTcxNTY5MDU0MS4xLjEuMTcxNTY5MDU2OS4wLjAuMA

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να φωναξετε τους Παλαιστίνους τους κολλητους σας όταν θα μπουν οι Τούρκοι στο νησάκι σας…

  2. Ξεφτύλες.Οι Παλεστινιοι έχουν σκοτώσει Έλληνες στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές επιθέσεις.Να κατέβεις δήμαρχος στη Παλεστινη την επόμενη φορά.ΓΙΑΤΙ δεν ελευθερώνουν τους ομήρους να λύσει αμέσως η επίθεση;Ισραήλ κρατά γερά.Εχετε καταλάβει ότι οι Ισραηλίτες εκεί φυλάνε Θερμοπυλες;

  3. στην Παλαιστίνη πεθαίνουν κάθε μέρα με μαρτυρικό τρόπο χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες παιδια! βρείτε έναν τίμιο τρόπο να βγάλετε το ψωμί σας και η ξεφτίλα έχει οριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ