Βίντεο: Σμάρι χιλιάδων μελισσών «εγκαταστάθηκε» σε καμινάδα σπιτιού στην πόλη της Ρόδου

0
5637

Κλήθηκε μελισσοκόμος και το απομάκρυνε μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Με ασφάλεια, απομακρύνθηκε σήμερα το μεσημέρι, από καμινάδα σπιτιού που βρίσκεται στην περιοχή των «Δασκάλων» Ρόδου, ένα μεγάλο σμάρι μελισσών το οποίο εγκαταστάθηκε εκεί το τελευταίο διήμερο.

Μιλώντας στη «Ρ» ο κος Φίλιππος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής της ΟΑ στη Ρόδο και ιδιοκτήτης του σπιτιού, τόνισε ότι επέστρεψε με την οικογένειά του από το χωριό όπου είχαν μεταβεί για να γιορτάσουν το Πάσχα, τη Λαμπρή Δευτέρα και παρατήρησε ότι στο σημείο όπου βρίσκονταν το τζάκι, υπήρχε μεγάλος αριθμός μελισσών.

Επειδή ήταν βράδυ και δεν μπορούσε να ανέβει στην ταράτσα, έκλεισε την εστία του τζακιού με ένα σεντόνι περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των μελισσών. Το πρωί, αυτό που αντίκρισε βλέποντας την καμινάδα του σπιτιού του ήταν πραγματικά ασυνήθιστο: Ένα σμάρι με χιλιάδες μέλισσες βρίσκονταν εκεί όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος.

Αμέσως ειδοποίησε φίλο του μελισσοκόμο στη Ρόδο, που έφθασε στο σημείο καταφέρνοντας έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, να «αιχμαλωτίσει» το σμάρι και να το απομακρύνει με ασφάλεια και χωρίς κανένα κίνδυνο για τους περιοίκους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ