Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο 53χρονος από το Ισραήλ που είχε συλληφθεί...

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο 53χρονος από το Ισραήλ που είχε συλληφθεί στην Κω ως διωκόμενος με διεθνές ένταλμα

0
194

Ελεύθερος χωρίς όρους αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, ο 52χρονος από το Ισραήλ που αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές του Περού, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω κατά την άφιξη του στο νησί για διακοπές.

Ο 52χρονος, πρώην στέλεχος εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών του Ισραήλ, φέρονταν να είναι ο καταζητούμενος David Ashkenazi για αυτό και συνελήφθη, ενώ ο ίδιος αρνείται ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή ή σχέση με τον άνθρωπο αυτό και δηλώνει ότι δεν μετέβη το 2012 στο Περού, χρονικό διάστημα που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα.

Ο Ισραηλινός μετά τη σύλληψη του βρίσκονταν με περιοριστικούς όρους στη Ρόδο σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει η σύζυγος του, προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο της περιοχής δια του δικηγόρου του κ. Γιώργου Λαμπαδάκη και πλέον με βούλευμα που εκδόθηκε, αφήνεται ελεύθερος χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε καθώς οι διωκτικές αρχές του Περού ουδέποτε απάντησαν στέλνοντας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα για την υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται ο 52χρονος.

Ο κατηγορούμενος πάντως που αναζητείται για την υπόθεση αυτή είναι γνωστός ως «EL Doc», και κατηγορείται ότι παρέδωσε πριν από 10 χρόνια στη Λίμα 4 «τούβλα» κόκας σε πράκτορα μυστικών υπηρεσιών με σκοπό να μεταφερθούν στη Μόσχα.

Η σύλληψη του 52χρονου έγινε στις 22 Ιουνίου 2022 κατά την άφιξη του μαζί με τη σύζυγο του στο αεροδρόμιο της Κω για διακοπές, και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει ότι πρόκειται για «παρεξήγηση», κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος έως και τις 5 Ιουλίου 2022.

Την ημέρα αυτή το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο εξέτασε την υπόθεση του αποφάσισε να κάνει δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου  υπεράσπισης κ. Γιώργου Λαμπαδάκη αλλά και του κ. Μανώλη Τρούλη και να τον αφήσει ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του κάθε πέντε ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της πόλης της Ρόδου, της απαγόρευσης κυκλοφορίας του από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί και της διαμονής του στο διαμέρισμα που έχει μισθώσει στην πόλη της Ρόδου η σύζυγος του 52χρονου, έως την έκδοση της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως να έχουν σταλεί στις αρμόδιες διωκτικές αρχές της περιοχής μας από τις διωκτικές αρχές του Περού, όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση για τη οποία διώκεται ο αλλοδαπός.

Ο 52χρονος από το Ισραήλ συνελήφθη την Τετάρτη (22 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL.

Ειδικότερα, ο 52χρονος εντοπίσθηκε στο πλαίσιο διαβατηριακού ελέγχου ως εκζητούμενος από τις διωκτικές Αρχές του Περού για υπόθεση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που τελέστηκε τον Ιούνιο του 2012 και στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου από όπου κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της διατηρήθηκε η κράτηση του. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο 52χρονος είχε δηλώσει από τη πρώτη στιγμή δια του συνηγόρου του κ. Γιώργου Λαμπαδάκη ότι δεν συναινεί για την έκδοση του.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ