Η τελετή μνήμης των Κώων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

1
1419

Χαρίκλεια Χριστοφή
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον εκτοπισμό των 2.500 Ροδιτών και Κώων Εβραίων και την εξόντωση τους στα ναζιστικά στρατόπεδα του Άουσβιτς, πραγματοποιήθηκε  επιμνημόσυνη δέηση στο Εβραϊκό νεκροταφείο της Κω, το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου,στην μνήμη των Κώων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Την  επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Σοφολογιότατος Gabriel Negrin, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ,  του Προέδρου του  Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, του Βουλευτή και Κοσμήτορα της βουλής, Βασίλη Υψηλάντη, του Επάρχου Κω-Νισύρου Γιάννη Καμπανή, του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, εκπροσώπου της Λιμενικής αρχής Κω και Εβραίων πολιτών της Ρόδου.

Τόσο  η πρόεδρος Κλαούντια Ρέστη, όσο και ο Γ.Γ της Ισραηλιτικής κοινότητας Ρόδου Δανιήλ Μπερναδούτ-που παρευρέθηκαν για τις εκδηλώσεις μνήμης στην Κω- τόνισαν το χρέος όλων μας να σεβόμαστε και να τιμούμε την μνήμη όσων χάθηκαν, για να παραμένει ζωντανή η  ιστορία,  για τους αδικοχαμένους Έλληνες Εβραίους μάρτυρες και η επικράτηση της Μνήμης απέναντι στη λήθη που οδηγεί στην επανάληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Επίσης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που η ΧΑΒΡΑ της Κω , θα γίνει ξανά λατρευτικός χώρος, με τη βοήθεια του δήμου της Κω.

βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κι όμως η Γερμανία παρά τα δεινά που προκάλεσε το φρικιαστικό ολοκαύτωμα εξίμισι εκατομμυρίων αθώων Εβραίων και λοιπών αμάχων πάλι κυβερνάει την Ευρώπη και γενικά τον κόσμο .ουδέποτε πλήρωσε για τα εγκλήματα πολέμου και στην Ελλάδα που κατέκαψε χωριά κατέσφαξε και βομβάρδισε αμάχους και έσυρε στα στρατόπεδα τις φρίκης χιλιάδες αθώους. αντίθετα έχει βυθίσει τη χώρα μας σένα υπέρογκο οικονομικό τοκογλύφικο χρέος υποδηλώνοντας την οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ