ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ Σε δικαστική προσφυγή για την παράταση των συμβάσεών τους προχώρησαν οι 28 συμβασιούχοι της Υπ. Καθαριότητας | Ι. Ρούφα: Μεθοδευμένο το ξεπούλημα της Υπ. Καθαριότητας

23
2395

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε δικαστική προσφυγή για την παράταση των συμβάσεών τους προχώρησαν οι 28 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας Κω με την συνδρομή του Εργατολόγου κ Α. Ταμπάκου (την Τετάρτη η εκδίκαση) .

Σε δηλώσεις τους αναφέρουν ότι με τη λήξη της σύμβασής τους  δεν συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στο ταμείο ανεργίας, ούτε και στα ξενοδοχεία είναι εύκολο να προσληφθούν αντιμετωπίζοντας το φάσμα της ανεργίας και της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης κάποιοι από αυτούς.

Επίσης, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την δεδομένη απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει σε εργολάβο το έργο της καθαριότητας.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Kos Tv, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης »Όραμα και Δράση» Ιωάννα Ρούφα αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες μέσω δελτίων Τύπου που εξέδωσε η παράταξη της, για την Ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου της Κω, χαρακτηρίζοντας ξεκάθαρα μεθοδευμένη την ενέργεια της δημοτικής αρχής, να εκχωρήσει ένα τμήμα της δημοτικής υπηρεσίας σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε εργολαβικά συμφέροντα. Ακόμη τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής Νικηταρά να ξεπουλήσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γ.Γ. του Δήμου της Κω επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει αρκετές ασάφειες για τις οποίες σύντομα η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας θα ζητήσει διευκρινίσεις. Τέλος στην σύντομη παρέμβαση της επέλεξε να ευχηθεί περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο της Κω, στον οποίο τηλεφώνησε και προσωπικά.

πηγή: https://www.kostv.gr

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ….. Ξυπνατε κοροϊδα συναδελφοι εργαζομενοι. Εγω το καταλαβα οτι γινομασται αντικιμενο εκμεταλευσης. Μην τσιμπατε και κρατηστε τα φραγκακια σας

  2. Βρε ////// δώστε στους ανθρώπους μια παράταση 4 μήνες να βγάλουνε το καλοκαιρι ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα δεν το καταλαβαίνετε..που θα βρείτε δουλειά κ το χειρότερο ειναο ότι πολύ δεν μπορούν να βγουν κ στο ταμείο ανεργίας αυτό είναι ακόμα χειρότερο ας το σκεφτεί καλά όλα αυτά ο Δήμαρχος μέχρι να ξανά εκδικαστη η υπόθεση κ να στηρίξει αυτούς τους 30 ανθρωπους

    • Ρε μαγκες, γιατι δεν βγαινουν ταμειο ανεργιας δεν μας λετε? Αλλα και αλλα. Με το ενα ποδι στον δημο και το αλλο στα ξενοδοχεια. Ελεος. Covid προσληψεις ειστε οχι ανταποδοτικες. Εμεις δηλαδη που τωρα θα παμε στα ξενοδοχεια τι ειμαστε? Λαλακες? Γιατι δεν ψαχνετε και εσεις δουλεια ? Αλλα ξεχασα. Τρεφετε κω…ς και θελετε να περνατε καλα. Οχι συναδελφοι μου. Ελατε και απο δω. Τωρα ανοιγει η σεζον

      • Όταν δεν ξέρεις δεν θα μιλάς τα άτομα που ήταν στο δικαστήριο σήμερα δεν ήταν του κοβιτ αλλά συμβασιούχοι του ΑΣΕΠ που εχειβατομα που έχουν 10 κ 15 χρόνια με συμβάσεις και δ2ν είναι ούτε καν αορίστου..οσο για την ανεργία στο Δημονοταν δουλεύεις δεν πιανετε εποχικη δουλειά και δεν φτανουν τα ενσημα που βάζεις πολλές φορές για να βγεις σε ανεργία εάν είσαι τετράμηνο πολλές φορές και οχταμηνο

      • Κύριε Νίκο ήθελα να σας πω απλά ότι δεν είμαστε covid συμβάσεις αλλά ασεπ κανονικά κ φυσικά κάποιοι από εμάς έχουμε συμβάσεις 5 έτη κ πάνω το οποίο παραπέμπει νομικά σε κάλυψη όχι έκτακτων αναγκών αλλά σε πάγιας κ διαρκεί το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε να ειμασταν είδη μόνιμοι στην υπηρεσία.ειμαστε κάθε χρόνο στην υπηρεσία καθαριότητας. Αντιμετώπισαμε μεταναστευτικο, σεισμό καθώς κ τώρα τον covid κ ακόμα κ τώρα είμαστε σε δικαστήρια. Εύχομαι να μην τυχαίνει σε κανέναν άνθρωπο όλο αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο να μην ξέρεις τι να κάνεις.!

    • εσυ που μιλας για ανθρωπια, γνωριζεις πολυ καλα οτι δεν ειναι στο χερι του δημαρχου, ειτε η μονιμοποιηση σας ειτε η παραταση. αυτα ειναι θεματα της εκαστοτε κυβερνησης, γιαυτο μην παρασυρεσαι και μην παραπλανας τους εργαζομενους….

  3. Ειδικα αυτοι οι τυποι απο την αλλη ακρη του νησιου, αντε μην ανοιξω το στομα μου δημαρχε πως σε κατηγορουν ενω τους πηρες στην δουλεια και ισως μεινανε καποιοι αλλοι απεξω.
    Βολεμενοι. 4 ωρες δουλεια μετα στα χωραφια τους και στις δευτερες δουλειες τους. Για αυτο σκουζουν .

    • Κανένας κύριε δεν κατηγόρησε τον δήμαρχο κανένας συνάδερφος! Το αν κάποιος κάνει δεύτερη δουλειά όπως λες θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι για να το κάνει ίσως δεν βγαίνει οικονομικά. Εσείς δεν είστε στο κάθε σπίτι για να γνωρίζετε τις ανάγκες του καθένα. Όσο για τις 4 ης ώρες που είπατε ήθελα απλά να σας πω ότι όλοι δουλεύουμε όλοι! Είτε ασεπ συμβάσεις είτε covid όλοι κάνουμε ότι μπορούμε με το παραπάνω. Αν θεωρείτε πως δεν εργαζόμαστε μπορείτε κ εσείς να μπείτε στον δήμο με σύμβαση κ να μας πείτε μετά εάν δουλεύαμε η όχι.ολοι αγαπάμε την πόλη μας κ θέλουμε να την βλέπουμε καθαρή δεν νωμιζω πως υπάρχει κάποιος που δεν θέλει.

  4. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας κατάντησε εδώ που είμαστε. Πάει ο άλλος στην ουσία να κάθεται όλη μέρα παίρνει 800 ευρώ για 8 μήνες σε καιρό που άλλοι δε δουλεύουν καν και κάνει μετά ένα δικαστήριο με 200 ευρώ και το κάνει 12μηνο αντί να βγει ανεργία. Αφού όλοι ξέρουμε πως το Νοέμβρη πάλι θα βγει προκήρυξη. Τεμπεληδες πάντα τα ίδια κάνετε και μετά σας φταίει η κάθε κυβέρνηση και δημαρχεία.

  5. Ιωαννα σα δε ντρεπεσαι ….δειχνεις το τεραστιο κομπλεξ και την εμπαθεια σου αυτη τη στιγμη που γραφεις τετοιες ηλ/////

  6. Κανένας κύριε δεν κατηγόρησε τον δήμαρχο κανένας συνάδερφος! Το αν κάποιος κάνει δεύτερη δουλειά όπως λες θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι για να το κάνει ίσως δεν βγαίνει οικονομικά. Εσείς δεν είστε στο κάθε σπίτι για να γνωρίζετε τις ανάγκες του καθένα. Όσο για τις 4 ης ώρες που είπατε ήθελα απλά να σας πω ότι όλοι δουλεύουμε όλοι! Είτε ασεπ συμβάσεις είτε covid όλοι κάνουμε ότι μπορούμε με το παραπάνω. Αν θεωρείτε πως δεν εργαζόμαστε μπορείτε κ εσείς να μπείτε στον δήμο με σύμβαση κ να μας πείτε μετά εάν δουλεύαμε η όχι.ολοι αγαπάμε την πόλη μας κ θέλουμε να την βλέπουμε καθαρή δεν νωμιζω πως υπάρχει κάποιος που δεν θέλει.

  7. Οι 88 προσλήψεις Covid κύριε ανώνυμε γίνονται με απλή απόφαση Δημάρχου …εκτός ΑΣΕΠ …όποτε παίρνουν αυτούς που φυσικά θέλουν …ΑΠΛΑ!!

    • Λεει λεει και τιποτα δε λεει.. της αρεσει να λεει, να ψευδεται ,βγαζει παλυ εμπαθεια και κακια, προσβαλει, οπως οι πολιτικοι παλαιας κοπης, των λογων και των εντυπωσεων με εργο μηδεν.

  8. Πόσοι κακία βγάζετε ρε είστε απαράδεκτοι που ασχοληστε και κατηγηρητε έναν κλάδο σημαντικό στην κοινωνία μας που μας κρατάει καθαρό το νησί,,ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΊ ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

  9. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ… ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ
    1) ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ.
    2) Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ Η Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    3) ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
    4) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΕΡΑ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ, ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.

    • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Π ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΌΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ