Ανακοίνωση των απολυμένων συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στη θέση Σφαγεία στην Κω: «Απαιτούμε ανάκληση των αυθαίρετων απολύσεων»

1
448

Οι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, απασχολούμενοι στο έργο « Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση Σφαγεία στην πόλη Κω λόγω πολλαπλών διαρροών, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 21ης Ιουλίου 2017», οι οποίοι εργάζονται στην Υπηρεσία από τον Σεπτέμβριο, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Στις 04-05-2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου ανανέωση συμβάσεων του εν λόγω προσωπικού, με τετράμηνη διάρκεια, έως τις 03-09-2022.

Στις 13-05-2022 πραγματοποιήθηκε άτυπη προφορική επικοινωνία με μέρος του προσωπικού, δύο εκ των τεσσάρων εργαζομένων, κατά την οποία αναγγέλθηκε η διακοπή των συμβάσεων, χωρίς να γίνεται λόγος για τα  αίτια και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι δικαιούμενες από το νόμο άδειες.

Λόγω της έλλειψης γραπτής ενημέρωσης και την ασάφεια αναφορικά με τις νέες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας, σεβόμενοι τους όρους της σύμβασής τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί έχουν να καταβληθούν από τον Φεβρουάριο.

Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη μεταξύ εργολάβου και ΔΕΥΑΚ, η οποία έχει οδηγήσει στην παύση του έργου, παρά το γεγονός πως αυτό έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και υπάρχει επαρκής και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Τέλος, σημαντικό είναι να ειπωθεί πως γίνεται λόγος για απολύσεις τη στιγμή που τα εν εξελίξει έργα «Αρχαιολογικής παρακολούθησης» στην Κω είναι εντόνως υποστελεχωμένα και ως εκ τούτου θα προκύψουν επιπλέον καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση δημοσίων έργων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Απαιτούμε: Σταθερό και υγιές εργασιακό περιβάλλον, καθώς και την ανάκληση των αυθαίρετων απολύσεων.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφού διαμαρτυρηθηκε πρώτα, το ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ (εργατικό κομμουνιστικο κέντρο) , και αφού εκτέθηκαν οι εργαζόμενοι (συμβασιούχοι),ακολουθησε ανακοίνωση τους. Πέντε άτομα σε πέντε διαφορετικά πόστα, θα προβούν :1.αναρτηση πανό στην πόλη. 2.πορεία διαμαρτυρίας. 3.επιστολές στα ΜΜΕ. Όλα αυτά γραμμένα από το ίδιο άτομο και για το ίδιο όφελος. Κλασσική κομμουνιστικη γραμμή διαμαρτυρίας. Παιδιά σοβαρευτειτε και διεκδικήστε το όποιο δίκιο έχετε αλλιώς. Μην σας πατρωναρουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές(ΚΚΕ) . Χάνετε το δίκιο σας και γίνεστε μέρος του παιχνιδιού τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ