Κάλυμνος: Φοιτήτρια κατήγγειλε τον βιασμό της, την έδιωξαν & κατέληξε κατηγορούμενη!

6
2667

Στην Κάλυμνο μία φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να την αποτρέψουν από το να καταθέσει μήνυση.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις.

Η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μικρές κοινωνίες…γνωστός του γνωστού…αστυνομικοί που είναι Χρόνια στο ίδιο νησί και αναπτύσουν φιλίεςκλπ…περιμένεις να βρεις το δίκιο σου;2 Χρόνια το πολύ πρέπει να μένουν και μετά μετάθεση

    • Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σωστοί και να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. Χρειάζεται να μένουν παραπάνω γιατί με τις φιλίες που αναπτύσουν ξέρουν και τις σχέσεις που υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να επηρεάζονται.

  2. Προς ενημέρωσή, αστυνομικοί έρχονται και φεύγουν κάθε χρόνο. Μένουν κάποιοι (ελάχιστοι, μόνιμοι κάτοικοι). Όσο αφορά την αστυνόμευση, παραμιλατε όταν κάνει η τροχαία την δουλειά της. Παραμιλατε όταν γίνεται έλεγχος καταστημάτων. Ψάχνετε κανένα γνωστό ή βουλευτές να σας σβήσει την κλήση. Η αστυνομία κάνει στην Κω καλά την δουλειά της. Το πρόβλημα είναι να σπάσει η νοοτροπία που είχατε επί χρόνια. Τότε που απειλουσατε όποιον έκανε την δουλειά του. Επέτρεψε μου να έχω προσωπική εμπειρία και άποψη. Ευτυχώς οι εποχές άλλαξαν. Νέοι πολιτικοί, νέοι αξιωματικοί, νέες συμπεριφορές. Δυστυχώς μόνο μέρος του κόσμου δεν αλλάζει. Αντιλήψεις του ξέρεις ποιος είμαι εγώ, θα σου δείξω, θα σε στείλω, προμαζεματα κλπ. Και τέλος η εγκληματικοτητα έχει αυξηθεί. Η παραβατικοτητα επίσης, καθώς και τα ναρκωτικά. Εμείς παλεύουμε, αλλά θέλουμε και στήριξη του κόσμου. Μην καταδικαζουμε εύκολα, χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει γίνει. Ίσως αύριο χρειαστεί η αστυνομία σε ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις.Ποτε, μην λες ποτέ…….

    • Από προσωπική εμπειρία σου απαντώ πως φέτος έφριξα με κάποιους αστυνομικούς εδώ στην Κω. Προσπάθησαν να αποτρέψουν γνωστή μου να κάνει μήνυση για βιασμό, έκανε μόνο για την κλοπή που της έκανε ο «κύριος» , κατέληξε κατηγορούμενη, και ενώ η εισαγγελέας είχε πει να αφεθεί ελεύθερη , την κράταγε για ώρες ο αξιωματικός υπηρεσίας, τάχα μου για να καταθέσει στην μήνυση που της είχε υποβάλει ο θύτης.(Μϊλαγε μάλιστα πολύ φιλικά και στον ενικό με τον θύτη που είχε συλληφθεί και αυτός κατ’ εντολή της εισαγγελέως, ρωτώντας τον αν ήθελε τίποτα για να του φέρει! Ήταν προφανές οτι ήταν φίλος του!) Χρειάστηκε να γίνουν επίμονα τηλεφωνήματα από δύο δικηγόρους (το σήκωνε και το έκλεινε αρχικά στην δικηγόρο της) για να την αφήσουν….. Η εισαγγελέας ενημερώθηκε και τους έγιναν συστάσεις. Ήταν τυχεροί που η δικηγόρος δεν θέλησε να υποβάλει αναφορά… Είναι κρίμα να καταστρέφουν το καλό όνομα του σώματος κάποιοι ( πολύ λίγοι ευτυχώς). Η πλειοψηφία πάντως κάνει καλά την δουλειά της και θεωρώ πως τους αξίζουν συγχαρητήρια.

    • Τη δουλεια του εκανε και ο διοικητης στο ατ Πατμου και βαλανε γνωστους πολιτικαντηδες και τον μετεθεσαν επιτηδες. Πριν κανενα μηνα το διαβαζα. Να μη γκρινιαζουμε μετα για την αστυνομια παιδια. Ενα μπουρ…λο ειναι ολη η χωρα και οσοι εχουν βυσμα βολευονται. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η ιδια η κουλοοικογενεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ