Κ. Καΐσερλης προς Σ. Κασελάκη: Οφείλω να σας πω εξ αρχής ότι δεν χρειαζόμαστε κι άλλους «προστάτες και σωτήρες»

14
14820

Ανοικτή Επιστολή

Αγαπητοί φίλοι σας στέλνω την επιστολή μου που θα δώσω στον επισκέπτη μας πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αύριο και σας παρακαλώ για την δημοσίευση του. Καλή δύναμη.

 Αγαπητέ Πρόεδρε, σας καλωσορίζουμε στην Κω.

Με σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο οφείλω να σας πω εξ αρχής ότι δεν χρειαζόμαστε και άλλους «προστάτες και σωτήρες». Η Κως με τις 180 χιλιάδες τουριστικές κλίνες και τους 70 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και παρεπιδημούντες έχει την δυνατότητα μόνη της να συντηρήσει και τα γύρω μικρά νησιά.

Παίρνω την αφορμή να σας γράψω και να το αναφέρω γιατί στο κείμενο των πολιτικών αποφάσεων της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις πέντε δυστυχώς γραμμές που αφορούσαν την Αυτοδιοίκηση αναγράφεται η πρόταση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, πρόταση που όμως αμφιβάλλω εάν την ενστερνίζεται έστω και ένα κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ .

Αυτός ο Χάρτης, που έχει συνταγματική ισχύ, στην Ελλάδα αγνοείται, Κανένας από τους πολιτικούς, ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αγωνίζεται για την εφαρμογή του αφού στην ουσία η εφαρμογή του σημαίνει ριζική αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας μας και μεταφορά των εξουσιών από το μονοπρόσωπο και συγκεντρωτικό σύστημα στις συλλογικές τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους τους για την διοίκηση και επίλυση των προβλημάτων στο περιβάλλον τους, δομημένο και αδόμητο, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πρόνοιας και τοπικών νοσοκομείων με άμεση ευθύνη στην επιβολή και την είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της ακίνητης περιουσίας από τους Δήμους.

Η εφαρμογή του ΕΧΤΑ δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα αφού σημαίνει μείωση του αριθμού των Βουλευτών, σημαίνει διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία, σημαίνει μεταβίβαση έκδοσης κανονιστικών αποφάσεων στους Δήμους σύμφωνα με νόμους πλαίσιο και όχι σε νόμους λεπτομερειών μέχρι και της τελείας. Εν τέλει σημαίνει μεταφορά εξουσιών και δύναμης.

Δεν θέλουμε άλλους «προστάτες και σωτήρες», άλλους εξουσιαστές, άλλους διαμεσολαβητές και άλλους μετακλητούς κομματικούς πολιτικούς υπαλλήλους που οδηγούν τις κοινωνίες στον εφησυχασμό, τον ωχαδελφισμό και τον ατομικισμό. Σε κοινωνίες αποστεωμένες από την δημιουργική τους δύναμη και υποτελείς σε αυτούς. Που φτάνουν μέχρι και το ποιος θα πάρει δύο χιλιάδες ευρώ για πολιτιστικές δράσεις στην Άνω Πορταριά ή ποιος θα προσληφθεί οδοκαθαριστής στο Καστελόριζο

Έχουμε σε λίγο Ευρωεκλογές και δυστυχώς κανένας πολιτικός όλων των κομμάτων δεν βλέπει ότι το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας απέχει από τα δυτικά κράτη όσο η γη από τον ήλιο. Ότι αυτό το σύστημα που αποκλείει τις κοινωνίες και τους πολίτες από την διαχείριση και την επίλυση των τοπικών τους υποθέσεων είναι σαθρό και αποκλειστικά υπεύθυνο για τα τεράστια προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την επίλυση τους και κυρίως για το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των πολιτών από τα κοινά και τις συλλογικές ευθύνες και δράσεις.

Αγαπητέ πρόεδρε,

όσο οι πολίτες και ιδίως των νησιών, αποκλείονται από την ευθύνη της διοίκησης και της επίλυσης των προβλημάτων  στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην σωστή διαβίωση τους, το σύνθημα να πάρουν στα χέρια τους τον ΣΥΡΙΖΑ, ή το γενικότερο να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Και είναι ψεύτικο αφού η εξουσία σύμφωνα με το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας είναι σε εθνικό επίπεδο σκληρά συγκεντρωτικό και πρωθυπουργοκεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο στον περιφερειάρχη.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία  με την βεβαιότητα ότι το κίνημα σου θα την έχει  μόνον όταν αλλάξεις το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα.

Κώστας Καϊσερλης π. Δήμαρχος της Κω, Βουλευτής και υφυπουργός Εσωτερικών .

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΒΡΕεεεεέ ηρεμία, ΥΠΟΔΕΧΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ και Νάνννααα...

      ΔΕΝ ΣΟΥ ΈΤΑΞΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΩΣΤΟΥΚΟ Ο ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΛΆΚΗΣ?;?;?;

  1. Ο λογογράφος ναναι καλά για ότι γράφει
    Να ξέρεις τι υπογράφεις όμως
    Αμφιβάλουμε αν τα διάβασες
    Ποτε δεν μπορούσες
    Καληνύκτα

  2. Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  3. το Σύνταγμα του 1968/1973 : το Συνταγματικό Δικαστήριο και το Συμβούλιο του Έθνους. Το μεν Συνταγματικό Δικαστήριο θα ήταν ο απόλυτος φρουρός της πολιτείας και θα ασκούσε συνταγματικό έλεγχο στον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση, την Βουλή, αλλά και τα κόμματα, στα οποία μεταξύ άλλων επέβαλλε και διαρκή οικονομικό έλεγχο. Αναρωτηθείτε, απλά, εάν με Συνταγματικό Δικαστήριο, θα είχαμε σήμερα την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών!Όσο για το Συνταγματικό Δικαστήριο; Η Ελλάς παραμένει μέχρι και σήμερα το μοναδικό δυτικό κράτος που δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο.https://epok1973.com/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/224-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

  4. Μείωνε τους βουλευτές σε 180 αιρετούς και 20 διοριζόμενους από τον Πρόεδρο, ενώ το δικό τους τους επανέφερε σε 300! Επέκτεινε την βουλευτική περίοδο σε 5 έτη, ενώ το δικό τους την μείωσε σε 4! Καθιέρωνε το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτού και υπουργού, ενώ το δικό τους το επιτρέπει! Καταργούσε τις βουλευτικές ατέλειες (τα χρήματα δηλαδή πέραν του μισθού που λαμβάνουν οι βουλευτές για διάφορα έξοδα), ενώ το δικό τους τις συμπεριλαμβάνει! Απαγόρευε την επανεκλογή βουλευτή για 4η συνεχόμενη φορά, τελειώνοντας έτσι τον πολιτικό επαγγελματισμό, ενώ το δικό τους την επιτρέπει! .https://epok1973.com/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/224-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

  5. Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Συγνώμη κύριε ποιος είστε; Αναρωτιέται κανείς πώς αυτός εκλέχθηκε δήμαρχος επί 20ετια, και βουλευτής; Στο ΠΑΣΟΚ τον κάνατε και υφυπουργό.Επειτα σας πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ.Σας πρότεινε και στήριξε καμια τρεις δήμαρχους.Τωρα , ούτε ΣΥΡΙΖΑ θέλει.Τελικά είστε άξιοι της μοίρας σας.Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

  6. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΛΟΡ, ΕΣΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ?

  7. Να και οπαδός του Κασσελακη, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Διέκρινε και πολιτικό λόγο στον Κασσελακη;Ο επιδειξίας του πλούτου που μας έχει ζαλίσει με τα λεφτά που «δούλεψε» λες και εκατομυρια άνθρωποι δεν δουλεύουμε.Αγοράζει ένα διαμέρισμα 1,8 μας το διαφημίζει ,ακόμα και την κρεβατοκάμαρα είδαμε,μας υποτιμά λέγοντας ότι σαν όλους τους Έλληνες έβαλε ένα κεραμίδι στο κεφάλι του,διαμαρτύρεται για τις τιμέςΑλλά θα τις ρίξει με τέτοιες αγορές;Μας έχουν ζαλίσει τα κανάλια ξαθε μέρα τι κάνει που έφαγε που κοιμήθηκε και μετά λένε ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις.Από την άλλη αυτό που έχω διαπιστώσει προσωπικά,αρέσει σε όλους οδούς βλέπουν φανατικά το survivor.Μήπως να το σκευτει να πάει εκεί;

  8. ….. Ακόμα και οι παπάδες τον δέχονται με τιμές αλλά οδούς ψήφισαν το νομοσχέδιο τους βρίζουν.Βγαίνει και ο πρώην δήμαρχος που ξέρει τι πολιτικό λόγο του και του δίνει κσι οδηγίες.Άσχετο επειδή μας έχουν ζαλίσει για το ουι τα λεφτά του Ριναι φορολογημένα στην Αμερική.Αλήθεια καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι φόροι για ένα κράτος;Είναι ο αέρας που αναπνέει,το μέσον μα υπάρχει.Κσποιος λοιπόν που έχει πληρώσει φόρους σε άλλο κράτος φόρους θέλει να γίνει πρωθυπουργός σε ένα άλλο κράτος,από φόρους άλλων.Κάντε το εικόνα.

  9. ‘Οτι υπηρέτησες αυτό το σύστημα και δεν θυμαμαι να αντιστάθηκες σε αυτό. το υπηρέτησες τόσο πιστά δε χρησιμοποιώντας τίς μεθόδους του που διατηρήθηκες στην κορυφή πολλά πολλά χρόνια.
    φυσικά δεν είσαι ο μόνος που φροντίζι για την υστεροφημία του.

  10. ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΥΧΕΡΕ ΜΕ ΚΑΣΣΕΛΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΕ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΦΟΡΤΣΑ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ