Το έθιμο του Σεκέρ Μπαϊράμ με παραδοσιακούς λουκουμάδες από το σύλλογο μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης» στην πλ. Ελευθερίας

6
1573
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή
Το έθιμο του «Σεκέρ Μπαϊράμ» αναβίωσε  για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Κω » Η Αδελφότης», ο Πρόεδρος Μεμής Καδρής και τα μέλη του συλλόγου φτιάχνοντας επί τόπου και μοιράζοντας σε όλους τους περαστικούς, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού, πεντανόστιμους παραδοσιακούς λουκουμάδες, απόψε στην πλ. Ελευθερίας Κω.
Εκτός από τους ντόπιους, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών Έπαρχος και Δήμαρχος -όπως κάθε φορά-τίμησαν το έθιμο αλλά και αρκετοί επισκέπτες του νησιου ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα με τους λουκουμάδες που τους πρόσφεραν με χαμόγελο και ευγένεια τα μέλη του συλλόγου.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας πειράζουν οι μαύροι οι Αλβανοί οι Βούλγαροι και πόσοι άλλοι ,αλλα τους μουσουλμάνους τους θεωρούμε Έλληνες που και μιλάνε τουρκικά στο σπίτι τους και τα έθιμα τους τηρούν περισσότερο απ’ ότι εμείς τα δικά μας . Είμαστε ένα ότι να ναι

    • και ξερω οτι το κανεις για να υποστηριξεις τον δικο σου,προσβαλεις εμας τους μουσουλμανους,που εχουμε γενηθει σε ελληνικο εδαφος.Οταν ερθει η ωρα ας ερθει ο δικος σου να μας ζητησει την ψηφο μας.Αυτοι ειστε …………Φασιστες,και ρατσιστες.

    • Καλα κανουν και τηρουν τα εθιμα τους και κανουν και ωραιους λουκουμαδες! Αμα δε σ αρεσει να μην φας!

    • Είναι έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος. Είναι λάθος να τους θεωρούμε ξένους. Είναι συντοπίτες μας, συνάδελφοι, συνεργάτες, συμμαθητές κλπ. Αν τους απομονώσεις , τους στρέφεις στην αγκαλιά της Τουρκίας. Προσωπικά αρνούμαι να τους ξεχωρίσω και έχω και φίλους μουσουλμάνους , παρά το ότι είμαι (και όχι μόνο στα χαρτιά) χριστιανός. (¨Αλλο πράγμα βέβαια να έχουμε το νου μας για μεμονωμένα στοιχεία που ίσως δράσουν ως φερέφωνα της Τουρκίας)

  2. Ούτε οι μαύροι ούτε οι Αλβανοί ούτε οι Βούλγαροι ούτε πόσοι άλλοι μας πειράζουν, μόνο κάτι ρατσιστές γεμάτο φόβο καί κόμπλεξ μας πειράζουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ