ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη στον ΙΝ του Αγίου Παύλου Λινοποτίου

2
3464

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το πρωί, σήμερα εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, το  τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη στον ΙΝ του Αγίου Παύλου Λινοποτίου όπου ήταν εφημέριος.

Το μνημόσυνο τίμησε με τη σεπτή παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ απουσιάζει εκτάκτως εκτός Κω) ο οποίος και μίλησε αμέσως μετά με θερμά λόγια για τον μακαριστό ιερέα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να δοξολογούμε το όνομα του Άγιου Θεού που έχει στις αγκάλες του τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο και να δώσει την εξ ύψους παρηγορία σε όλους εμάς όχι μόνο για τη λύπη την οποία αισθανόμαστε αλλά για να μας δίνει δύναμη και υπομονή ώστε να εφαρμόζουμε τους νόμους της εκκλησίας και του Ευαγγελίου».

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης και πολλοί κληρικοί του νησιού-συνάδελφοι και εν Χριστώ αδελφοί του π. Κωνσταντίνου οι οποίοι και ευχήθηκαν στην πρεσβυτέρα, τους γονείς και όλη την αγαπητή οικογένειά του να έχει την παρά Θεώ δωρεά και δύναμη, με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου που είναι «πάντων θλιβομένων η χαρά», ενώ ολόθυμη ήταν η προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του πρόωρα αναχωρήσαντος αξιαγάπητου μακαριστού κληρικού της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του ιερού ναού Μιχάλης Ανδρέου με τον Αρχιμανδρίτη π. Σωφρόνιο και τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παπακώστα έφυγες πολύ νωρίς, αλλά πιστεύω και εύχομαι ο Θεός να σε έχει κοντά του. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχούλα σου αδερφέ, καλό παράδεισο .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ