ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκέντρωση και πορεία Εργατικού Κέντρου στο κέντρο της Κω για ακρίβεια και δημόσια υγεία

10
1155

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Εργατικό κέντρο Κω και τα σωματεία της δύναμής του στην πλ. Ελευθερίας Κω και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές της ακρίβειας και της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τους συνδικαλιστικούς φορείς, ο πρ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερός συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Γ. Κασσιώτη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κω.

«Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Οι αντοχές μας έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια μας, στο νησί του Ιπποκράτη στην Κω εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, χειρότερα πάμε και όχι καλύτερα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ υπάρχει μόνο στην πόλη, κι αυτό ανοιγοκλείνει λόγω έλλειψης προσωπικού, στα χωριά μας καμία δομή του ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας άδειο, το ΕΦΚΑ υποστελεχωμένο.

Είναι απαράδεκτοι όλοι αυτοί που έχουν αφήσει στην μοίρα τους 35.000 μόνιμους κατοίκους να τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην αρρωστήσουν.

Σε κλίμα μεγάλης ακρίβειας με την βενζίνη να αγγίζει τα 2€, οι λογαριασμοί ρεύματος να είναι 300 με 400€ στα σπίτια μας, με το καλάθι του Σούπερ Μάρκετ βδομάδα την βδομάδα να έχει όλο και λιγότερα είδη, οι μισθοί να παραμένουν στα τάρταρα, η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική, χρηματοδοτούν αδρά για άλλη μια φορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και από άλλα μονοπάτια, βλέπε 250 αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι σε αυτά τα δύο χρόνια, αφήνοντας στην μοίρα τους χιλιάδες εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες.

Για εμάς δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα λέει η κυβέρνηση, για εμάς που καλύπτουμε το 95% των κρατικών εσόδων μέσα από την φοροληστεία πρέπει να αποδεχτούμε, τους χαμηλούς μισθούς, τα άδεια νοσοκομεία, τις ελλείψεις στην παιδεία και τόσα άλλα, αρκεί να υπάρξει ανάπτυξη όπως μας λένε που όμως είναι για τους λίγους.

Το βλέπουμε κι εδώ στο νησί μας, όλοι μιλάνε για μια τουριστική σαιζόν που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, άραγε μήπως θα καλυτερεύσουν οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, θα μπορέσουν οι μικροί έμποροι να κρατήσουν τα μαγαζιά τους, οι μικρό αγρότες να καλύψουν τα έξοδα τους και να πουλούν τα προϊόντα τους σε ικανοποιητική τιμή;; Προφανώς και όχι γιατί το χρήμα θα κατευθυνθεί στις τσέπες των μεγάλων τουριστικών ομίλων.

Τίποτα για τον τόπο μας, τίποτα για τον Κωακό λαό. Όσοι έρχονται ξανά και μιλούν για την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας  κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, κυβέρνηση, Δημοτική αρχή, Περιφερειακή Αρχή και οι υπόλοιποι που συμφωνούν με αυτά ασχέτως τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους
  • Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη της Κω και στα χωριά.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, του Νοσοκομείου Κω, ΕΦΚΑ _ΚΩ, του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.
  • Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία με μόνιμες προσλήψεις, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης του ΕΝΦΙΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Μείωση 50% του ΦΠΑ στα νησιά μας.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου στα λαϊκά σπίτια. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους για τους ανέργους.
  • Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους ΒΦΝΣ του νησιού.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων με την αστική συγκοινωνία από και προς την εργασία τους, δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.
  • Μείωση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων.»

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο μας όπως οι τελευταίες πολεμικές συγκρούσεις και φυσικά η πανδημία που την ευνοούν οι συγκεντρώσεις.

    • Βρε Συντρόφια, ΘΑΥΜΆΖΕΤΕ ΔΙΚΤΆΤΟΡΕΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ σαν τον ΠΟΥΤΙΝ, ΜΑΟ και ΣΤΆΛΙΝ. ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ.

      ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΊΣΤΕΣ, ΔΕΞΙΟΊ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΦΆΤΣΑ. Με παρωπίδες σαν τα ΜΟΥΛΑΡΙΑ πουλάνε ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΣΥΝΘΉΜΑΤΑ..

  2. Μπείτε πάλι στο καβούκι σας. Μας τσαμπουνάτε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Μάλλον είπατε και κάτι καινούργιο σαν αριστεροφασίστες που είστε. Είπατε για μαζικό εμβολιασμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έτσι όπως σας επέβαλε ο πατερούλης Στάλιν. Όμως για μία ακόμη φορά ξεχάσατε να φωνάξετε το γνωστό μήνυμα κατά της επίθεσης στην Ουκρανία από τους Ρώσους : «Φονιάδες των Λαών, Αμε-ρι-κάνοι «.

  3. σύντροφοι! η γυναίκα μου λέει να πάω σε ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος λέει δεν έχω γυναίκα. Αυτοί οι δύο κάτι σκαρώνουν

  4. Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από την υδριση του ΕΛΑΣ του εθνικοαπελευθερωτικού στρατού που υδρισε το ΚΚΕ και συνέτριψε τους Γερμανούς ΝΑΖΙ και τους ντόπιους τάγματασφαλιτες. Τιμή και δόξα στοηρωικο ΚΚΕ. Εσύ να μπεις στο καβούκι σου Χρυσαυγιτη και ο παππούς ο ταγματασφαλίτες. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου

    • ρε Σταλινοφασίστα; Τους Έλληνες που σκότωσαν οι δικοί σας παππούδες τους μετρήσατε; Ο δικός μου παππούς πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο, ενώ ο δικός σου έσφαζε τους συγγενείς του με το κονσερβοκούτι γιατί δεν ήταν κουμμούνι σαν εσένα. Μέτρα πόσα εκατομμύρια σκότωσαν οι ομοϊδεάτες σου παγκοσμίως και μετά έλα να μιλήσουμε. Και που είσαι…. θα προτιμούσα 1.000.000 φορές να ήμουν χρυσαυγίτης δολοφόνος παρά κομμουνιστής αδερφοκτόνος.

  5. Εάν κυρία μου δεν σας αφορά οι ακρίβεια μην ασχολείστε… Αφήστε εμάς να φωνάξουμε που δεν μας φτάνει ο μισθός για τη ΔΕΗ και για να φάμε. Εσείς φάτε παντεσπανι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ