Δημήτρης Καλλούδης: Ανήμπορη δημοσιογραφία

5
2868

ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Υποφέρουν οι τηλεθεατές, και οι  «ραδιοακουστές», από τους πάσης φύσεως δημοσιολογούντες, που στήνουν ένα στρογγυλό τραπέζι, μια συζήτηση από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια, ψάχνοντας τάχα μου να βρουν αιτίες για το δυστύχημα, και τι είναι αυτό που το προκάλεσε.

Η μαγκιά κύριοι δημοσιογράφοι είναι η ερευνητική δημοσιογραφία. Να φέρετε στο φως τις ασχήμιες τις σύμβασης, της ανακολουθίες και να τις καταγγείλετε  πριν γίνει το κακό. Να το προλάβετε και όχι να κλαίτε εκ των υστέρων και να δημιουργείτε ένα φαιδρό κλίμα στους τηλεθεατές και ακροατές σας.

Αν δεν γνωρίζατε τις ανομίες, τις παραλείψεις, τις μη τήρησης των δεσμεύσεων, δεν είστε άξιοι να καταγγέλλετε τώρα τα συμβάντα.

Σε κάθε υπουργείο υπάρχει ο εντεταλμένος δημοσιογράφος για το ρεπορτάζ του υπουργείου. Αυτός θά πρεπε να γνωρίζει τα της σύμβασης και ως έντιμος ρεπόρτερ, να καταγγείλει ή να επισημάνει τις ατασθαλίες και να γράψει ή να πει την αλήθεια και μόνο αυτή, αν σέβεται τον ρόλο του ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος που πράττει το καθήκον της ουσιαστικής ενημέρωσης.

Τώρα αναμασάτε καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, και νομίζετε ότι κάτι προσφέρετε?

Οι αγωνίες και οι ανησυχίες, χτίζονται και γιγαντώνονται μέσα από έντιμες λέξεις που υποδηλώνουν την αλήθεια και δεν κρύβουν την πραγματικότητα.

Θα επαινούσαμε την κάθε έντιμη δημοσιογραφική προσπάθεια, αν, είχε προηγηθεί του τραγικού συμβάντος.

Τα εκ των υστέρων δάκρυα σας, είναι άδεια, είναι κενά και προκαλούν γέλωτες, αφού υποβαθμίζουν τον έντιμο δημοσιογραφικό λόγο.

Μα ούτε και η καθημερινή προσπάθεια σας να φωτίσετε τα γεγονότα δεν είναι στέρεη διότι υποκινείται από το ενδιαφέρον σας της τηλεθέασης και το «γέμισμα» του τηλεοπτικού χρόνου. Κανείς δεν σας πιστεύει κανείς δεν σας εκτιμά. Απαξιώσατε και εκθέσατε το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποια δημοσιογραφεια ?? Την πουλημενη αυτην που βγαζει λαδι αυτον που χαρισε τα χρηματα απο τις αδειες και την λιστα Πετσα?? Ζουμε σε ενα απολυταρχικο καθεστως που οι ευρωπαικοι θεσμοι μας εχουν καταταξει τις χαμηλοτερες θεσεις οσο αναφορα την δημοσιογραφια και ειμαστε απο τις ποιο διεφθαρμενες χωρες της Ευρωπης με την κυβερνηση αυτη .Οσο για το κειμενο συγνωμη αλλα μην σας γεννονται αποριες γνωριζετε πολυ καλα ποιους υποστηριζετε…και τι συστημα εχουν φτιαξει σε ολες τις θεσεις εξουσιας απο αστυνομια ,δικαστικη,τηλεοραση εδω μεχρι που συνεργαζονται με μαφιοζους…..καλη σας νυχτα λοιπον

  2. Και λίγα λέτε. Αλλά υπάρχουν οι λίστες Πέτσα. Υπάρχουν οι εξαρτήσεις. Η ενημέρωση και μάλιστα η ηλεκτρονική δεν έχει τόσα έσοδα ώστε το κανάλι/εφημερίδα/ιστοσελίδα να είναι κερδοφόρο. Οπότε ο επιχειρηματίας που εν γνώσει του χάνει χρήματα περιμένει κάποια ανταλλάγματα.

  3. εργαστήρια χημείας τροφίμων, πανεπιστημιακές έδρες-πανεπιστημιακά εργαστήρια, μεταπτυχιακές έρευνες, εργαστήρια φαρμακευτικών, δημοσκοπήσεις, κοινωνικές μελέτες, επιτροπές, εισαγγελικές έρευνες,κτλ όποιος χρηματοδοτεί παίρνει τά κατάλληλα αποτελέσματα.

  4. Αγαπητέ με μεγάλη διαφορά η ΝΔ κατάλαβε και πήρε με το μέρος της το σύνολο των ΜΜΕ για καλύψει όλες τις λοβιτουρες της!!!αν τα ΜΜΕ δεν ήταν δολοπλοκα και μονοδιάστατα τώρα η ΝΔ θα ήταν στα τάρταρα!!Γενικά σ αυτή τη χώρα μόνο οι βολεψςκηδες περνάνε καλά!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ