Κως: Κάθειρξη 16 ετών σε 65χρονο για διακίνηση ναρκωτικών

9
3249

Συνολική ποινή κάθειρξη 16 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) σε 65χρονο για τις δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις οποίες κατηγορούνταν.

Η μία υπόθεση είχε διαλευκανθεί το 2018 και αφορούσε δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκε να καλλιεργεί ο 65χρονος και η δεύτερη, το 2014 που και τότε είχαν εντοπιστεί δενδρύλλια κάνναβης αλλά και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στην κατοχή του.

Και οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) και παρά το γεγονός ότι ο 65χρονος δεν εμφανίστηκε δικάστηκε κανονικά ωσεί παρών, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για την κάθε υπόθεση, χωρίς οι εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Η πρώτη υπόθεση εξιχνιάστηκε την 1η Αυγούστου 2018 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών Κω, οι οποίοι έκαναν «έφοδο» στο αγρόκτημα του 62χρονου στη Δημοτική Ενότητα Κεφάλου και τον συνέλαβαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο 65χρονος είχε αναπτύξει καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροκτήματος ιδιοκτησία του.

Η καλλιέργεια αποτελούνταν  από 21 δενδρύλλια ύψους από 40 εκατοστά έως 1,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο 65χρονος εξιχνιάστηκε στις 27 Ιουλίου 2012 το απόγευμα στην Κέφαλο της Κω. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 65χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 97 γραμμαρίων.

Επιπλέον σε εξωτερικό χώρο της οικίας του ο 65χρονος καλλιεργούσε σαράντα πέντε (45) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 εκατοστά έως 1,5 μέτρα, τα οποία και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κω η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

πηγή: rodiaki.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν είχε διαφορετική εκπροσώπηση ….σίγουρα θα είχε βγει πανηγυρικά αθώος και με άδεια γεωργού. Εδω κοτζαμ εγκληματική οργάνωση βγήκε λάδι ως παιδιά της εκκλησιαστικής χορωδίας

  2. Τα επιβαρυντικά στοιχεία του ήταν ότι , δεν είναι Αλβανός και δεύτερο δεν είχε δικηγόρο ….αιρετό.

  3. Αν φυτέψεις 2 δέντρα τρως 16 χρόνια αν φέρεις 2-3 τόνους πρέζα ελέγχεις την κυβέρνηση….χώρα για γελια

  4. Μπουμπούκι της Κω λεει ο αλλος, μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι οι συνάδελφοι σου είναι από τα μεγαλύτερα κοκακια κ χασικλες του νησιού

  5. Βασικα τον τιμώρησαν επειδή έχει πεθάνει…αλλιώς θα τον έβγαζαν και αυτόν έξω να συνεχίσει τι δουλειά του.Μια δουλειά που τόσα προσφέρει σε δικαστικούς και αστυνόμους και Βασικα δικηγορους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ