Η. Καματερός: Το Νοσοκομείο της Κω και των νησιών μας με ποιά θα συγχωνευθούν;

17
1421

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ;

Άλλο πάλι τούτο. Εμείς ζητάμε νέο αναβαθμισμένο νοσοκομείο και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και αυτός, ο Μητσοτάκης, εξαγγέλλει κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων και …συγχωνεύσεις. Επίσης ιδιωτικοποιήσεις παροχών υγείας που τώρα προσφέρει το Δημόσιο.

Και όλα αυτά, αν είναι δυνατόν, μέσα σε μια πανδημία που ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος. Σε αυτό καταφεύγουν όλοι στην πανδημία.

Τόσο ξεδιάντροπα πια εκφράζουν το μίσος τους στο δημόσιο σύστημα και στη δωρεάν παροχή υγείας σε όλους ώστε να καλύπτονται εκατομμύρια συνάνθρωποί  μας που αδυνατούν να πληρώσουν;

Τόσο φανατικά, που δεν κρατιούνται να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα;

Τόσο ανάλγητα που μέσα στην πανδημία αντί να ενισχύσουν, αποδυνάμωσαν το σύστημα;

Παράδειγμα το νοσοκομείο της Κω.

Από 3 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός του, αντί να αυξηθεί λόγω της πανδημίας,  μειώθηκε σε 2,5 εκατομμύρια το 2021.

Οι γιατροί και το προσωπικό μειώθηκαν.

Για πρώτη φορά στέλνουμε τις ακτινογραφίες και τις αξονικές στην Αθήνα λόγω έλλειψης ιατρού ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής μετά την άδεια του μοναδικού γιατρού. Η έλλειψη αυτή αυτομάτως υποβιβάζει ποιοτικά το Νοσοκομείο σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, ούτε καν Κέντρο Υγείας.

Δεκαετίες πίσω.

Αυτοί που θέλουν να τους λέμε και «προοδευτικούς», που νοιάζονται, υποτίθεται, για τους νησιώτες.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

πρώην βουλευτής  Δωδεκανήσου

 

βίντεο από KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ημασταν δεκαετίες πίσω όπως λέτε..οι αξονικές και οι ακτινογραφίες δεν θα είχαν τρόπο να διαβαστούν αλλιώς..Ένας γιατρός μόνο,φυσικά και είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά αν δεν υπήρχε και η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν θα είχαμε ούτε αυτη την πολυτέλεια.. Νεο νοσοκομείο χρειαζόμαστε, ΟΧΙ προσωπικό στο ήδη υπάρχον. Δεν χωράει κανένας πια εκεί μέσα. ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Ολα τα άλλα είναι πολιτικά παιχνιδάκια που κάνετε ο ένας στον άλλον..

    • Κατά λάθος από μια στραβή βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι βουλευτές. Τώρα με τον ΛΟΜΒΕΡΔΟ και χωρίς κιναλ θα φάει μεγαλύτερο φούντο. Και ευτυχώς μετά τις ΠΡΕΣΠΕΣ, που δεν χάσαμε και το ΑΙΓΑΙΟ. Ασχολήθηκε με το «I love KOS». Καιρός για κάτι άλλο. Για να δούμε, τι θα ακολουθήσει μελλοντικά…

  2. δλδ εξυπνακια πνευμονολογος δεν χρειαζεται? περισσευει? αληθεια?
    καρδιολογος? και τοσες αλλες ειδικοτητες για να μην αδικησω καποια. εισαι σιγουρος οτι το νοσηλευτικο προσωπικο επαρκει?
    εισαι σιγουρος οτι τα μηχανηματα ειναι οκ? για ενα νησι 40000 κατοικων που το καλοκαιρι αυξανεται?
    μαλλον ΕΣΕΝΑ η αποψη σου ειναι εντελως ΠΟΛΙΤΙΚΗ. .

  3. Ας τολμησουν να κανουν συγχωνευση. Θα γινει επανασταση. Αρκετα με την υποβαθμιση και την ανοχη μας!!!

    • Σιγά τα αίματα! Τόσα χρόνια όποτε γίνονταν διαμαρτυρίες και πορείες για το νοσοκομείο μαζεύονταν τρεις και ο κούκος…
      Στην Κω δεν αντιδρούμε, δεν διεκδικούμε και γι αυτό κανενός κυβερνητικού το αυτί δεν ιδρώνει….

  4. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ : ΘΡΑΣΟΣ. ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΌ ΥΓΕΙΑΣ. Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ…. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΏΜΗ. ΚΑΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ). ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΩΟΣ. ΑΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΏΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ…. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…..

    • κούλαρε νουδούλαρε. Μάλλον είσαι κι εσύ με το Μητσοτάκη που ο πρώτος υπουργός του ο Γεραπετρίτης έλεγε ότι το ερευνητικό των Τούρκων το έφερε ο αέρας στα ελληνικά νερά και οτι η Ελλάδα έχει 6 μίλια θαλάσσιο χώρο. Και για αν μη ξεχνάμε μέρες που είναι, η δεξιά παράταξη με τη Χούντα πρόδωσε την Κύπρο. Αυτή εκπροσωπεί ο υπουργός σας ο Βορίδης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αϊ σιχτίρ το λοιπόν

      • Πόσο άσχετος είσαι. Μυρίζεις μούχλα από πολύ μακρυά. Ποια ΔΕΞΙΑ, ποια ΧΟΥΝΤΑ, ποια βλακεία σε δέρνει? Ας μην ήταν ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ και θα σου ελεγα εγώ. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να ήταν, την ΚΥΠΡΟ μας θα την έδεινε στους τουρκαλαδες. Άλλοι κάνουν δυστυχώς κουμάντο. Και μάθε λιγάκι ΙΣΤΟΡΙΑ. Όσο για το «Αϊ σιχτίρ» αυτό και μονο δείχνει την τουρκοσπορικη καταγωγή σου.

  5. Με ποια;;;;με τα hot spot που υποτίθεται τα φέρατε για να φύγουν!!!εσύ τι έκανες για το νοσοκομείο μας πέντε χρόνια;;;όσο για τους νησιώτες ούτε εσύ νοιαστηκες,για κάτι άδειες σε παραλίες φωνάζες και για άλλα κι άλλα!!πες μας τι έκανες πέντε χρόνια εκτός το ότι μας γέμισες μετανάστες,και θα σε ξαναψηφίσουμε!!!

  6. Προς άσχετους πολιτες και καιροσκόπους πολιτικους.Έχουν κάνει δηλαδή γιατροί αίτηση στο νοσοκομείο της Κω και δεν έχουν προσληφθεί;Θέσεις υπάρχουν γιατρούς δεν βρίσκουμε να έρθουν.Να τους φέρουμε με το ζόρι;Κάντε μια δικτατορία να τους φέρουμε.Όσο έχουμε δημοκρατία στη χώρα και ευτυχως δεν θα αλαξει τίποτα.Απλά θα υπόσχονται οι πολιτικοί.Αλήθεια μια χώρα 10εκ ποσά νοσοκομεία περί να έχει;Ξέρετε ποσά έχει το Βέλγιο,Γ Σουηδία η Νορβηγία κλπ;Το 1/5 από εμάς στη καλύτερη.Η μόνη λύση είναι επειδή έχουμε πολλά νησιά και δεν γίνεται να έχουμε στο κάθε ένα πλήρες νοσοκομείο ,να φτιάξουμε καλές πρώτες βοήθειες και γρήγορους και ασφαλεις τρόπους μεταφοράς σε κεντρικά νοσοκομεία.Όλα τα αλλά είναι λόγια.

  7. Ρε είμαστε καλά; Έχουν κάποια ανθρωπάρια …την τσίπα να μιλούν για την τωρινή κατάσταση του νοσοκομείου; Τι κάνατε ρε ….. από το 2015 στο νοσοκομείο που σας δίνει το δικαίωμα να μιλάτε; Αντί να πατε να «αυτοεξοριστείτε» στο σπίτι σας από την ντροπή που έπρεπε να νιώθετε βγαίνετε και κάνετε και δηλώσεις. Αναίσθητοι!!

  8. Το ‘ενα’ μπορεί να συγχωνευτει με τον εαυτό του? την ίδια σχολή με σύντροφό Αλ6 τελείωσες σύντροφε Ηλία?

  9. καλα ητανε τοσο καιρο που δεν μιλαγες…
    μηπως νομιζεις οτι ηπιαμε απ αυτα που επαιρνε ο καρανικασς και τα προοδευτικα φιλαρακια του και σε ξεχασαμε??
    πηγαινε στο λαγουμι σου

  10. Υπαρχουν,ειμαι ενας απο αυτους.Κανενας δεν δινει δεκαρα σε αυτο το νησι απο τους υπευθυνους,αλλα και απτους νοσοκομειακους τους ιδιους,διοτι η κατασταση οπως ειναι τους βολευει.Ο νοων νοητω

  11. Μα δεν καταλαβαίνω ρε Καματερέ έχεις βαλθεί να τρελάνεις κόσμο; Έχτισες σε μια 5ετια ολόκληρο 5άστερο εκεί πάνω στο Πυλί και τώρα θες να χτίσεις και καινούργιο νοσοκομείο;βάλτους τα γυαλιά αγόρι μου δείξε τους πως γίνετε..!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ