Σαντορινιός στον ΕΚΦΡΑΣΗ: Με αυτόν τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός ‘‘επιβράβευσε’’ το επιτελικό μπάχαλο – Συμπάθεια στον Μ. Κόνσολα

0
270

«Ν. Σαντορινιός: Με αυτόν τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός ‘‘επιβράβευσε’’ το επιτελικό μπάχαλο κατά τη διαχείριση της πανδημίας»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στον ραδιοφωνικό σταθμό Έκφραση 97 της Κω και στη δημοσιογράφο κα. Δανελλάκη. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δωδεκανήσου σχολίασε τον ανασχηματισμό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απουσία εκπροσώπησης της Δωδεκανήσου στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Επιπρόσθετα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της ματαίωσης του εμβολιασμού των υγειονομικών στα Νοσοκομεία Ρόδου και Κω, υπογραμμίζοντας ότι το Σχέδιο «Ελευθερία» είναι ακόμα ένα κυβερνητικό επικοινωνιακό τέχνασμα.

https://www.youtube.com/watch?v=NDkthmIsbYo   

  • Μικρή σημασία έχουν τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός καθορίζει τις πολιτικές

«Για όσους συμπολίτες μας βρίσκονται σε δεινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση, λίγη σημασία έχει ότι έγινε ανασχηματισμός. Δεν είναι θέμα η αλλαγή προσώπων. Τα πρόσωπα εκτελούν εντολές. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, δεν έχει σημασία η αλλαγή παικτών, αφού την τακτική της ομάδας την καθορίζει ο προπονητής. Είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που έχει την πολιτική ευθύνη για όλες τις αποφάσεις μέχρι σήμερα: την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, της Δημόσιας Υγείας, του μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει».

  • Υπουργοί που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, παραμένουν στη θέση τους

«Στο σύνολό τους, οι επιλογές του Πρωθυπουργού αποτελούν φιάσκο. Άνθρωποι που προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους τη μήνη ολόκληρης της κοινωνίας, που οδηγούν τον κόσμο σε απόγνωση, που δεν έχουν βοηθήσει την οικονομία και το εμπόριο, παραμένουν στη θέση τους».

Παράδειγμα, παραμένει στη θέση του ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος προχθές κυνικά είπε ότι γνώριζε ότι θα κλείσει ξανά η αγορά και δεν το είπε στους εμπόρους, οι οποίοι και επένδυσαν χρήματα το τελευταίο διάστημα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις τους να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα (εμπορεύματα, e-shop, ιστοσελίδες κ.α). Παραμένει στο Υπουργείο Παιδείας η κα. Κεραμέως, μια Υπουργός που κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει. Με την αναβάθμιση του κ. Κοντοζαμάνη, ο κ. Κικίλιας είναι πλέον Υπουργός Υγείας μόνο κατ’ όνομα και χωρίς χαρτοφυλάκιο. Η ανικανότητα είναι προφανής. Από την άλλη, ο κ. Χατζηδάκης, γνωστός ως ο μαιτρ του ξεπουλήματος (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και μια σειρά άλλων Δημόσιων Οργανισμών), μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας για την εκτέλεση ακόμα μιας «ειδικής αποστολής»: να «ξεπουλήσει» την επικουρική σύνταξη και να μεταφέρει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες».

«Γνωρίζοντας, δε, προσωπικά τη δομή του Υπουργείου Ναυτιλίας, ως πρώην αναπληρωτής Υπουργός, θα ήθελα να επισημάνω ότι η νεότευκτη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας, με αρμοδιότητα σε θέματα πλοίων, έχει ιδιαίτερα περιορισμένο χαρτοφυλάκιο. Προφανώς η θέση δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει το εκλογικό κοινό του κ. Κατσαφάδου στον Πειραιά».

 

«Τέλος, η μετακίνηση του κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει ξεκάθαρα την εκλογική στόχευση και πρόθεση. Ας πάμε λοιπόν σε εκλογές για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα».

 

  • Δυσάρεστη έκπληξη η απουσία εκπροσώπησης της Δωδεκανήσου στο νέο κυβερνητικό σχήμα

 

«Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τη Δωδεκάνησο το γεγονός ότι ο ανασχηματισμός δεν περιλαμβάνει Δωδεκανήσιο εκπρόσωπο και ότι απεσύρθη ο Μάνος Κόνσολας από τη θέση του Υφυπουργού Τουρισμού. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου στο πρόσωπό του και να προσθέσω τον προβληματισμό μου, πώς η κα. Ζαχαράκη, που τον αντικαθιστά, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, θα μπορέσει να συμβάλει στην ενίσχυση του Τουρισμού, όταν ήδη ο κ. Θεοχάρης ως Υπουργός δεν έχει παράξει κανένα έργο».

 

  • Στα νησιά μας, η ενίσχυση του ΕΣΥ παραμένει σχεδόν μηδενική

 

«Έχουμε ένα γυμνό δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί να γίνει το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης, η ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ, εμμονικά επιμένει να ενισχύει μόνο προσωρινά, και συχνά λανθασμένα, τις Μονάδες Υγείας. Δεν προχωράει σε μόνιμες προσλήψεις, και παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ είναι μικρότερος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Ιδιαίτερα στα νησιά μας, η ενίσχυση είναι ελάχιστη ως μηδενική».

 

  • Ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί των Υγειονομικών σε Κω και Ρόδο

 

«Παρόλο που η Κυβέρνηση της ΝΔ προβάλει και διαφημίζει το περιβόητο σχέδιο «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς, αυτό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Παράλληλα, υπήρξε κοινωνική κατακραυγή για την κυβερνητική επιλογή να εμβολιαστούν οι «εκλεκτοί» της ΝΔ, αντί των υγειονομικών, των οποίων η προστασία κρίνεται αναγκαία και κρίσιμη».

«Είναι απαράδεκτο να μην ακολουθείται ο σχεδιασμός και να αναβάλλουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην Υγεία, ο οποίος θα ξεκινούσε σήμερα και στα Νοσοκομεία Ρόδου και Κω».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ