Νεκτάριος Σαντορινιός: «Άσχετος όποιος λέει ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025»

7
1095

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

«Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής ανέδειξε, με παρεμβάσεις του στην Κω, ο Νεκτάριος Σαντορινιός»

 

Μετά το Καστελλόριζο και την Αστυπάλαια, στην Κω περιοδεύει την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ώστε ένα έχει πλήρη ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο καλωσόρισε τον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς. Μαζί με την Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων, Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και παρακολούθησης της Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Δημότη, κα. Γεωργία Κασσιώτη, και με τη συνοδεία κλιμακίου της Νομαρχιακής Βόρειας Δωδεκανήσου και της Οργάνωσης Μελών Κω του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για την παρούσα κατάσταση στο νησί, τις εξελίξεις στα  τεχνικά έργα και την αναγκαιότητα κοινοβουλευτικής παρέμβασης για να «τρέξουν» ταχύτερα σημαντικά έργα κατασκευών, αναπλάσεων και αποκατάστασης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Κώστα Ζαχαρό, τον οποίο ο Δωδεκανήσιος βουλευτής συνεχάρη για την επιτυχία των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κω και την κατάκτηση του χρυσού βραβείου Water/Wastewater (Νερό–Λύματα) στα «ΙοΤ Αwards 2022», για το καινοτόμο πρόγραμμα «Project Kos, Μια υδάτινη ιστορία βασισμένη σε δεδομένα: από την πηγή στον πολίτη».

Η ανάγκη στελέχωσης του Οργανισμού με  εργαζομένους στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και οι ώριμες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και καθυστερούν σημαντικά, ήταν μεταξύ των κρίσιμων θεμάτων που συζητήθηκαν. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεσμεύθηκε να πιέσει το αρμόδιο Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση ενώ  υπογράμμισε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης και υπέρογκου ενεργειακού κόστους στις ΔΕΥΑ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις ΔΕΥΑ, με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει ένα απαραίτητο δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό. Παρότι γνωρίζει την κατάσταση, δεν δίνει καμία λύση, στραγγίζοντας τα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και πολίτες ενώ ακολούθησαν παρόμοιες συζητήσεις στην Καρδάμαινα, την Αντιμάχεια και άλλες περιοχές του νησιού. Κοινός παρονομαστής κατοίκων και επιχειρηματιών, ήταν η οικονομική ασφυξία που βιώνουν και τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εν τω μέσω της τουριστικής σεζόν, λόγω της ακρίβειας, του αυξημένου κόστους σε καύσιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταφορές εμπορευμάτων.

Από την επίσκεψη του βουλευτή στην Κω, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ για το ίδιο θέμα συζήτησε και με την Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κα. Μαρία Φρατζάκη.

«Η προσωρινή μετακίνηση παθολόγου από το Κέντρο Υγείας Παγκρατίου στην Κω, είναι ακόμα ένα «μπάλωμα» και δεν επαρκεί μπροστά στις κρίσιμες ανάγκες του νησιωτικού Νοσοκομείου, τις οποίες έχουμε πολλάκις αναδείξει με Ερωτήσεις και Αναφορές» τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι οι ανάγκες των Δομών Υγείας των νησιών δεν ταυτίζονται με την τουριστική σεζόν και δεν μπορούν να τις διαχειρίζονται με προσωρινές λύσεις, όπως αυτή της θέσης Παθολόγου στην Κω. Είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών και η υιοθέτηση μόνιμων κινήτρων (στεγαστικών, οικονομικών, διοικητικών, κα.) για την προσέλκυση εξειδικευμένων γιατρών».

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση υποδοχής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών Κω και με στόχο την γνωριμία, τη συζήτηση, την ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας. «Τα τελευταία χρόνια, η ακρίβεια έχει υπογραφή Μητσοτάκη και εξυπηρετεί συμφέροντα των λίγων» τόνισε ο κ. Σαντορινιός, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να σταματήσει η πολιτική λαίλαπα  Μητσοτάκη κι αυτό γίνεται σήμερα, στην Κω και σε όλη την Ελλάδα, χτίζοντας με μάχες την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση».

«Άσχετος όποιος λέει ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025»

Την συνέντευξη τύπου προλόγισε ο Μανώλης Καβαδάκης ο οποίος τόνισε πως το ζητούμενο είναι  η κοινωνία πλειοψηφία να είναι απέναντι στην πολιτική Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα τα οποία  εστιάζονται στην ακρίβεια, στην υγεία, τη νησιωτικότητα και στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  κι ότι « Υπάρχει αδιέξοδο στην κοινωνία από τα αποτελέσματα της κυβέρνησης, με τον  ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να δώσει λύσεις»
Από την πλευρά του ο συντονιστής της οργάνωσης μελών  Νεκτάριος Γεωργαντής χαρακτήρισε θερμή την ανταπόκριση του κόσμου στην 3μερη περιοδεία του βουλευτή στο νησί μας με φορείς, εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, κοινότητες, νοσοκομείο όπου έγιναν γόνιμες συζητήσεις και μία καταγραφή των προβλημάτων του κάθε τομέα, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών.
Στις συζητήσεις του κ. Σαντορινιού με τους κατοίκους της Κω, αναδείχθηκε μεν η αύξηση του τουρισμού σε νούμερα, όχι όμως στα ταμεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και τα ζητήματα της  υγείας. Σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από την Κω για το νέο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας, πως αυτές έγιναν, ενώ δεν υπάρχουν μελέτες  παρά μόνο η μελέτη σκοπιμότητας  επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη  μόνο μια κτηριακή μελέτη. Χαρακτήρισε άσχετο , τον βουλευτή της ΝΔ που δήλωσε πως μέχρι τέλος του 2025 το νέο νοσοκομείο θα μπορεί  να είναι έτοιμο αν προλάβει και μπει στο ταμείο ανάκαμψης, μέχρι το φθινόπωρο , τονίζοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από 8-10 χρόνια. Όσον αφορά στο υπάρχον νοσοκομείο,  τόνισε πως είναι προσβολή για τους κατοίκους του νησιού μας, οι δίμηνες αποσπάσεις ιατρών , ως λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του, υπογραμμίζοντας  πως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την νησιωτικότητα .
Επίσης αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού από Κω, για την διακήρυξη 27 εκατομμυρίων σε έργα  υποδομών σε ύδρευση και αποχέτευση ( που δεν αφορούν όλα στην Κω) τα οποία όπως επεσήμανε ο κ.Σαντορινιός, δεν είναι εξασφαλισμένα κονδύλια και δεν υπάρχουν μελέτες για τις παρεμβάσεις στον Μία ποταμό  και σημείωσε ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες εφαρμόζουν στην Κω, πολιτική  επικοινωνίας.
Ερωτηθείς για την παρουσία του δημάρχου Κω στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποδοχή νέων  μελών, απάντησε ότι είναι γνωστή η υποστήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά, όπως της αντιδημάρχου κα. Γεωργία Κασσιώτη, η οποία είναι ένα άξιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο πρ. βουλευτής Η.Καματερός ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά ζητήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, όπως η  εφαρμογή της νησιωτικότητας που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκατέλειψε η ΝΔ,   η απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου , με τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  να έχουν πάνω από έναν χρόνο να τους επιστραφούν χρήματα και την κυβέρνηση να οικειοποιείται  έργα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, όπως τα ιατρικά μηχανήματα στη Λέρο,  τη δράση με τον στρατιωτικό γιατρό στην Ψέριμο, ενώ αναφέρθηκε στην απένταξη έργων που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει , όπως αυτό της επεκτάσεις του βιολογικού καθαρισμού της  Κω. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και αντί για πράσινη ανάπτυξη έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση. Ζητάμε μία 2η ευκαιρία για να συνεχίσουμε το έργο μας τόνισε ο πρ. βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Πηγή:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που ησασταν το 2015 στο μεταναστευτικό;Το 2017 στον σεισμό; Από το 2015 έως σήμερα που είναι ο αρχηγός σας; Γιατί έρχονται κομματικοί ΣΥΡΙΖΑ, τρίτης διαλογής στην Κω; Που είναι οι πρωτοκλασάτοι; Α, ρε κοροϊδία που τρώτε.Με καπτεν Ηλία,Σαντορινιο,Κασσαρα,ξεμεινατε….. Κορόιδα,σας φτύνουν και νομίζετε ότι ακόμα ψιχαλιζει….Με τα ζομπι και τον αποπατο του ΠΑΣΟΚ, νομίζετε ότι θα ξανακυβερνησετε; Θα σας πάρει το ΠΑΣΟΚ την έδρα και θα γελάσει και το παρδαλο κατσίκι…….Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

    • Φιλαράκο κατα λάθος βγήκε το ΣΥΡΙΖΑ. Και παθανε κολούμπρα. Δεν ξέρανε που πάνε τα τέσσερα. Σαράντα χρόνια παλεύανε οι Σκοπιανοί για το ονομα και το ΣΥΡΙΖΑ το,άντε να μην πω, το έδωσε σε ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ. Και ευτυχώς γλυτώσαμε το ΑΙΓΑΙΟ. Στο τσακ. Αλλά θέλουν πάλι την εξουσία, αλλά δέν. Πιο καταραμένος θίασος ποτέ πια. Καλά τους ήταν. Αρκεί ο κόσμος να μην ξεχνάει. Αν και υπάρχουν κάτι βλάκες που θα το προτιμαγαν και πάλι. Ευτυχώς ελάχιστοι. Εδώ στείλανε τον κουρουμπλη για…ΑΥΤΟΨΙΑ!!! τότε με την κηλίδα στον Σαρωνικό. Ο άλλος με νόμο έβγαλε όλους τους εγκληματίες. Κλείσανε τις τράπεζες και ο κατρουγκαλος μας ξύρισε όλους μας και ευτυχώς που βάλανε … την ΤΡΟΪΚΑ να χορέψουν πεντοζάλι. Τώρα μετά από αυτά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω η να κλαίω.

  2. Μίλησε ο σχετικός. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει καθόλου σκοπό έτσι;Από την άλλη εσυ προτιμούσες να μην έχουμε καθόλου παθολόγο.Σωστά;Πολιτικοί μιας άλλης εποχής.

  3. αμοραλιστες του /////// νομιζετε οτι ξεχασαμε τι σαπιλα ειστε ??
    ετυχως που πηγατε ……..και γλυτωσαμε τα χειροτερα.
    το σχεδιο σας για διαμελισμο της ελλαδος δεν προλαβε να γινει λογω εκλογων
    πολιτικη αθλιοτητα και εθνικη προδοσια το σημα κατατεθεν σας..
    ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ.
    ΣΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΜΟ…

  4. Ο Δημος τελικα διοικειτε ατυπως απο τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ εκπληξη αποτελει οτι στελεχη του Δημου Κω ενω ειναι σε αδεια καλοκαιρινη την ιδια ωρα τρεχουν για τις φωτογραφιες μην χασουν το κελεπουρι, αυτοι που ως κυβερνηση ελεγαν τους Κωους εκμεταλευτες οτι πουλανε την καθε φορτιση 5 ευρω, αυτοι που ελεγαν τους Κωους ρατσιστες στην εναντιωση στο χοτ σποτ, αυτοι που σνομπαρισαν το νησι οσο λιγοι πολιτικοι αυτοι οι κουστωδια λοιπον τολμαει σημερα να διοικει τον Δημο Κω και να ελεγχει ολες τις αποφασεις ας κανουμε απολογισμο του καθενα τι επραξε τι εφερε στο νησι, εμαθαν στις αργομισθιες χρονια τωρα και τιποτα αλλο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ