ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ Κω: Έκτακτο δελτίο με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 10 μποφόρ

0
7262

ΘΕΜΑ: «Έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων».

  1. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο (29-09-2018) σταδιακά μέχρι το βράδυ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ την Κυριακή (30-09-2018) στα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν . Άνεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας (9-10 ΜΠΟΦΟΡ) θα πνέουν στο Αιγαίο , με μικρή εξασθένιση από αργά το βράδυ.

  2. Κατόπιν τούτων, οι ιδιοκτήτες σκαφών, όλων των κατηγοριών και τύπων (ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αλιευτικών, ταχυπλόων, ιστιοπλοϊκών, θαλαμηγών κ.λπ), παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους, ενώ, επίσης, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται όπως αποφεύγουν την άσκοπη μετάβαση και παραμονή τους σε λιμενικές εγκαταστάσεις, προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος. Επιπροσθέτως διαθέσιμα Ρ/Κ-Α/Κ-εθελοντικές ομάδες παρακαλούνται για ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης παροχής συνδρομής.

  3. Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο στην Υπηρεσία μας (τηλέφωνο 2242026594), καθώς και στους Λιμενικούς Σταθμούς Καρδάμαινας ( τηλέφωνο 2242091553) και Νισύρου ( τηλέφωνο 2242031222), ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ ( www. emy .gr ).

Εκ της Λιμενικής Αρχής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ