ΒΑΣΕΙΣ 2018: Συγχαρητήρια για επιτυχόντες/ επιτυχούσες

0
2972

Ευχές τού Σεβασμιωτάτου πρός τους αποφοιτους τών Λυκείων τής Κώ καί τής Νισυρου

Τρίτη, 28 Αυγουστος 2018

Εὐχὲς τοῦ Σεβασμιωτάτου πρὸς τους ἀποφοἰτους τῶν Λυκείων τῆς Κῶ καὶ τῆς ΝισύρουΕγκαρδίως συγχαίρουμε καί εφέτος τούς μαθητές πού συμμετείχαν στίς εξετάσεις γιά εισαγωγή στήν τριτοβάθμια εκπαίδευση καί παρά τίς δυσκολίες καί αντιξοότητες πέτυχαν τόν στόχο τους, καθώς τά παιδιά αυτά ξεκίνησαν τήν τελευταία τάξη τού Λυκείου λίγο μετά τόν καταστρεπτικό σεισμό τής 21ης Ιουλίου 2017 καί, πολλά από αυτά, αναγκάστηκαν νά παρακολουθήσουν μαθήματα τό απόγευμα, εφ᾿ όσον τά διδακτήρια στά όποία φοιτούσαν είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο αγώνας τους ήταν μεγάλος. Μέ τήν καθοδήγηση τών καθηγητών τους καί τή βοήθεια καί συμπαράσταση τών οικογενειών τους κατόρθωσαν νά όλοκληρωσουν μέ επιτυχία τήν προσπάθειά τους.

Σημαντικότατη είναι η προσφορά τών εκπαιδευτικών μας πού μέ αγάπη καί υπομονή τούς όδήγησαν στά αγαθά τής γνωσεως, καί, παρά τίς ιδιαίτερα δυσκολες εφετινές συνθήκες, τούς κατηυθυναν μέ άρτιο τρόπο επιτελωντας επιτυχώς τό δυσκολο καί πολυευθυνο έργο τους, ωστε εν τέλει νά επιτυχουν τούς στόχους πού είχαν θέσει.

Θερμές είναι οι ευχές μας καί πρός τούς μαθητές πού δέν έλαβαν μέρος στίς εξετάσεις, επιλέγοντας άλλες όδούς γιά νά πραγματοποιήσουν τά όνειρά τους.

Προσευχόμαστε όλα τά παιδιά μας νά προχωρήσουν στή ζωή τους καλλιεργωντας τά χαρίσματα μέ τά όποία τά πλουτισε ό Θεός καί νά γίνουν καλά καί αγαθά μέλη τής κοινωνίας καί τού τόπου μας.

Ἂς αντικρυζουμε τή ζωή μέ πίστη στόν Θεό, μέ ελπίδα καί μέ αγάπη στόν συνάνθρωπό μας δείχνοντας τήν εμπιστοσυνη μας καί τήν εκτίμησή μας στούς νέους πού μέ δυσκολίες αγωνίζονται νά κατακτήσουν τό μέλλον καί μάς δείχνουν πόσο ψηλά μπορούμε νά φτάσουμε όταν είμαστε προσηλωμένοι στόν σκοπό μας καί αγωνιζόμαστε νά πραγματοποιήσουμε τά όνειρά μας.

Θερμά συγχαρητήρια!

Εν Κῷ, εν τῇ Ιερᾷ Μητροπόλει, τῇ 28η Αυγουστου 2018

Μετ᾿ ευχών διαπυρων

+ Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

 

O Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Θέλω να συγχαρώ τους νέους και τις νέες της Κω που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο όνειρο και στόχο: την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η χαρά τους αλλά και η χαρά των οικογενειών τους είναι και δική μας χαρά.

Ανοίγεται πλέον μπροστά τους ένας νέος δρόμος, με προκλήσεις αλλά και νέες ελπίδες που εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθούν.

Θα ήθελα να απευθυνθώ και στα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να τους πω ότι στη ζωή η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Η ζωή βρίσκεται μπροστά τους και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα αγγίξουν τα όνειρά τους.

Το αύριο της Κω είναι οι νέοι άνθρωποι, που πρέπει να έχουν βήμα και ευκαιρίες. Το νησί μας χρειάζεται τον ενθουσιασμό τους, την αμφισβήτηση, τις ιδέες τους.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Γιώργος Χατζημάρκος: «Το μέλλον ανήκει σ’ εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους»

Συγχαρητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά που με τις δικές τους δυνάμεις, με πίστη και αφοσίωση στον στόχο τους, σήμερα κάνουν ένα μεγάλο βήμα, για την κατάκτηση των ονείρων τους.

Κι όσο υπάρχουν όνειρα, δεν υπάρχουν επιτυχόντες και αποτυχόντες. Υπάρχουν μόνο νέοι δρόμοι, νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες, νέες προκλήσεις.

Το μέλλον ανήκει σ’ εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους. Είναι αυτοί που κινούν τον κόσμο.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, να έχουν σ’ ολόκληρη τη διαδρομή της ζωής τους  την τόλμη να πιστεύουν στα όνειρά τους και τη δύναμη να παλεύουν γι αυτά.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Το Γραφείο Τύπου

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και οι εργαζόμενοι στις σχολικές επιτροπές,

εκφράζουν από καρδιάς τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία που είχαν οι μαθητές του νησιού μας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Δώσατε μια σπουδαία μάχη και αυτή η στιγμή είναι μια από εκείνες που τα όνειρα τέμνονται με την πραγματικότητα, οι ρίζες της παιδείας είναι πικρές, μα οι καρποί γλυκοί. Ανοίγεται πλέον μπροστά σας ο δρόμος της γνώσης, της συλλογής επαγγελματικών εφοδίων και της καλλιέργειας των ταλέντων σας, για την μετέπειτα σταδιοδρομία σας στον επαγγελματικό στίβο.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, να γνωρίζουν ό,τι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή, όχι όμως αυτή που κρίνει τα πάντα, δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση ευκαιρίες θα σας δοθούν πολλές. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, προκλήσεις και ευκαιρίες. Ο καθένας σας είναι μια προσωπικότητα μοναδική με ξεχωριστές δυνατότητες και είναι στο χέρι σας να αξιοποιήσετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σας να δουλέψετε σκληρά για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και να πετύχετε τους στόχους σας .

Καλή αρχή σε όλους και όλες.

Αγαπητοί/ές επιτυχόντες/ούσες,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την εισαγωγή σας σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των εκπαιδευτικών σας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί/ές που θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο καλά θα τα πάτε και στο νέο κύκλο σπουδών που ξεκινάτε σε λίγο και εύχομαι τα χρόνια αυτά στη Σχολή να αποτελέσουν τα πρώτα βήματα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας.

Όσο για αυτούς/ές που δεν πέτυχαν, να γνωρίζουν ότι δεν τελειώνει εδώ ο δρόμος. Αντίθετα τώρα ξεκινάει από άλλη αφετηρία και με περισσότερες εμπειρίες. Στο χέρι σας είναι να κάνετε μια νέα αρχή. Βάλτε στόχους, δουλέψετε μεθοδικά, δείξετε υπομονή και επιμονή και να είστε βέβαιοι/ες ότι η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Φιλικά,

Γιάννης Κρητικός
Διευθυντής Γυμνασίου Αντιμάχειας
Δημοτικός Σύμβουλος Κω
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Ρόδος, 27.08.2018
 
Συγχαρητήριο μήνυμα στους επιτυχόντες Δωδεκανήσιους
 
Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων που μετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: 
‘Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στους Δωδεκανήσιους μαθητές που απέδειξαν γι’ ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους, ότι οι νησιώτες έχουν μεγάλες ικανότητες και διαπρέπουν. 
    Συγχαρητήρια και στις οικογένειες των επιτυχόντων που πέρασαν την δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στα παιδιά και μοιράστηκαν την αγωνία και την προσπάθειά τους, αλλά και στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που στηρίζουν τα παιδιά στα βήματά τους στην εκπαίδευση.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία από εδώ και πέρα σε κάθε επιλογή σας. 
Να μας κάνετε πάντα Υπερήφανους.
         Σε όσα παιδιά δεν ήταν τα αποτελέσματα τα αναμενόμενα, θυμίζουμε ότι υπάρχουν πάντα επιλογές για σταδιοδρομία σε πολλά επίπεδα εκπαίδευσης .
Μην ξεχνάτε ότι το μέλλον είναι δικό σας και οι επιλογές είναι πολλές.
Πάντα  να έχουμε στο μυαλό μας, ότι για όλα χρειάζεται Αγώνας , προσπάθεια επιμονή και τόλμη. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες .

 

 
Ιωάννης Κ.Παππάς
π.Βουλευτής Δωδεκανήσου
μέλος πολιτικής επιτροπής ΝΔ
 Οικονομολόγος

Θέμα: Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, το μοναδικό υγιές & ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου

«Οι κόποι και οι θυσίες μαθητών και γονέων, γεννούν πάντοτε μεγάλες προσδοκίες, αλλά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Τα παιδιά μας, αποτελούν το μοναδικό υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας.

Εκείνα περιμένουμε να αγωνιστούν για να αλλάξουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και το ταξίδι ξεκινά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα είναι γεμάτο όνειρα και αξέχαστες αναμνήσεις.

Η ανακοίνωση των βάσεων ανοίγει τα φτερά των δικών μας παιδιών για την υλοποίηση του μεγαλύτερου στόχου.

Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι σε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν αυτή τη χαρά, να την απολαύσουν και να σεβαστούν στην κάθε τους στιγμή τον κόπο και την αγωνία των δικών τους ανθρώπων. 

Συγχαρητήρια και καλό ταξίδι στη νέα σας συναρπαστική διαδρομή!».

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 
«Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δωδεκανήσου που κατάφεραν με πείσμα και εργατικότητα να ανταποκριθούν με επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018. Ξεκινά σήμερα μια νέα, δημιουργική και ουσιαστική περίοδος στη ζωή σας. Σας συγχαίρουμε, μαζί με τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας, που στάθηκαν πλάι σας, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά από τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου που και φέτος με όλες τις δυσκολίες, πάλεψαν και πολλά τα κατάφεραν κάνοντας περήφανους όλους εμάς.

Η φοιτητική ζωή θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε γνώσεις, δύναμη, νέες εμπειρίες  για τη μετέπειτα ζωή σας. Αξιοποιείστε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια των σπουδών σας. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το γαλάζιο του Αιγαίου, την ιστορία του αλλά και την πρόσκληση, να το υπηρετήσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας με τον καλύτερο τρόπο!  Από όλους εσάς περιμένουμε τα καλύτερα!

Επίσης, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν σε αυτές τις εξετάσεις.

Οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν στα 18 χρόνια!  
Με επιμονή, χωρίς φόβο αλλά με πάθος,  να πιστέψουν στα όνειρα τους, να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το «παιχνίδι» της ζωής! 
Το πεπρωμένο μας το καθορίζουμε εμείς! Με απόλυτη προσήλωση στο στόχο σας, να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε!
Καλή συνέχεια σε όλους».  

 
Για τη ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου ΝΔ
Ο Πρόεδρος 
Παύλος Μπακίρης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ