Eπεισόδιο στον αέρα με Boeing 737 Max – Αναγκαστική προσγείωση μετά από μηχανικό πρόβλημα

0
1851

Καθόλου ενθαρρυντικά για την ασφάλεια πληρωμάτων και επιβατών είναι τα νέα από το διαβόητο πλέον αεροσκάφος της Boeing, 737-8 Max καθώς ένα από αυτά αναγκάστηκε σε προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας περί διόρθωσης της βλάβης που είχε προκαλέσει δύο αεροπορικές τραγωδίες και εκατοντάδες νεκρούς, αεροσκάφος Boeing 737 Max των καναδικών αερογραμμών πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον Καναδά, λόγω προβλημάτων στον κινητήρα του.

Η αναγκαστική προσγείωση στέφθηκε με επιτυχία και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

Το αεροπλάνο πετούσε από την Αριζόνα προς το Μόντρεαλ όταν οι πιλότοι έλαβαν ειδοποίηση για πρόβλημα στον κινητήρα και αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαδρομή τους ώστε να μπορέσουν να κατεβούν στο Tucson της Αριζόνα, όπως ανέφερε το BBC.

Η προειδοποίηση αφορούσε «υδραυλική χαμηλή πίεση αριστερού κινητήρα» και πρόβλημα ανισορροπίας καυσίμου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρέθηκε πρόσφατα ξανά στον αέρα, μετά από 20 μήνες υποχρεωτικής διακοπής πτήσεων, για βελτιώσεις και ελέγχους ασφαλείας.

Είχαν προηγηθεί δύο πολύνεκρα δυστυχήματα με αεροσκάφη που κατέπεσαν, όπως αποδείχτηκε λόγω ελαττωματικών αισθητήρων και ενός λάθους στο σχεδιασμό.

Στην πρώτη συντριβή, αεροσκάφος της Lion κατέπεσε στην Τζακάρτα παρασύροντας 189 ανθρώπους στο θάνατο, ενώ το 737 Max της Ethiopian σκότωσε 157 ανθρώπους από 35 διαφορετικές χώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ