«Πιστός οδηγός» | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη-Κίννα

1
5263

ΠΙΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Θέλεις έναν πιστό οδηγό, ένα καλό φίλο, να είναι πάντα κοντά σου, να σε συντροφεύει, στην κάθε λύπη και χαρά σου;  Μην ψάχνεις μακριά. Είναι αοράτως δίπλα σου. Ναι είναι ο φύλακας-άγγελος σου.

Αυτό θα μας θυμίσει η Αγία Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στους παμμέγιστους ταξιαρχας Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλους τους αγγέλους.

Μα υπάρχουν Αγγελοι; 1000% θα μας πουν  όσοι διαβάζουν και πιστεύουν στην Αγία Γραφή ( Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και στην Ιερά παράδοση. Γιατί στα ιερά θεόπνευστα βιβλία τους, έχουμε πολλές μαρτυρίες για την ύπαρξή τους.

Αχ πόσο ήθελα να δω τον άγγελό μου! Με τα  σωματικά μάτια είναι αδύνατο. Μόνο με καθαρά πνευματικά αγια μάτια. Είναι όμως μία επιθυμία που δεν πρέπει να επιμένουμε. Γιατί ίσως μας οδηγήσει σε πλάνη. Δηλαδή μπορεί ο παμπόνηρος κακός άγγελος να μας εμφανιστεί σαν καλός, να μας εξαπάτησει και να μας οδήγησει στο δικό του δρόμο;

Για αυτό ο Απόστολος Παύλος μας λέει <Δια πίστεως περίπαιτουμεν ου δια είδους>.

Μα τι είναι οι Αγγελοι; είναι δημιουργήματα του ίδιου  Πλάστη και Δημιουργού μας Θεού. Είναι όμως ασώματα, πνευματικά, αθάνατα έκπτωτα στην αμαρτία, δηλαδή ακίνητα στο κακό. Η θέληση τους δοκιμάστηκε τότε με την ανταρσία του Εωσφόρου, τρόμαξαν με την ασέβεια του εωσφόρου προς το Θεό και φώναξαν: <Στωμεν  καλώς, στώμεν με τά φόβου>. Ετσι έμειναν μόνο καλοί Άγγελοι.

Το έργο τους;

Να υμνούν, να δοξολογούν και να προσκυνούν την προαιώνια Θεία δόξα, όχι από καθήκον, αλλά από βαθιά ευλάβεια και ευγνωμοσύνη στον Δημιουργό τους.

Επίσης έργο τους είναι να υπηρετούν και εμάς, και τον καθένα χωριστά, πάλι όχι από δική τους πρωτοβουλία αλλά του Πατέρα μας Θεού.  Είναι οι Αγγελιοφόροι μας και οι Βοηθοί μας.  Πόση ασφάλεια, ηρεμία, γαλήνη θα νιώθουμε όταν πιστεύουμε και επαναλαμβάνουμε το: < Αγγελον   Ειρήνης, πιστόν  οδηγό, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών>.

Από την Αγία Γραφή μαθαίνουμε ότι είναι αμέτρητοι, < μυριάδες μυριάδων, χιλιάδες χιλιάδων>. Επίσης μαθαίνουμε ότι είναι οργανωμένοι σε ιεραρχημένα  9 τάγματα, και ότι μόνο 3 ονόματα Αρχαγγέλων γνωρίζουμε: Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ. Ο Μιχαήλ είναι ο Αρχάγγελος της κρίσεως και της δικαιοσύνης και θεωρείται προστάτης της Δωδεκανήσου και των ναυτικών. Ο Γαβριήλ είναι ο Αρχάγγελος του ελέους και της ευσπλαχνίας. Και ο  Ραφαήλ είναι ο Αρχάγγελος της θεραπείας, των προσευχών , των καλών πράξεων.  Θεωρείται προστάτης κυρίως αυτών που ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Ας μην ξεχνάμε ότι μας αγαπούν και προσεύχονται για εμάς και από ευγνωμοσύνη να προσπαθούμε να τους χαροποιούμε με ζωή μετάνοιάς και αγιασμού.

Παράκληση

Άγιοι Άγγελοι φρουροί μας. Μην παύσετε να μας προστατεύετε και να ικετεύετε την Αγία Τριάδα για την Σωτηρία μας.

 

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ