Χριστούγεννα. Φωνή ελπίδας – Οι τρεις φωνές | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη

5
4456

Έρχεται η  φωνή της αναμονής στην Παλαιά Διαθήκη. Αιώνες πριν, οι θεόπνευστοι προφήτες μιλούσαν για τον ερχομό του Σωτήρα Μεσσία. Μάλιστα ο 5ος Ευαγγελιστής Προφήτης  Ησαΐας 800 χρόνια προ Χριστού,  μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την ζωή του Χριστού.

Ήρθε.  Η φωνή της Καινής Διαθήκης. Ήρθε όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ήρθε χωρίς αστροπελέκια και βροντές. Ήρθε θεοπρεπώς. Ταπεινά, σιωπηλά, αθόρυβα μέσα  στην βαρυχειμωνιά μέσα  σε ένα παγωμένο στάβλο, με συντροφιά τους Αγγέλους, τα ζωάκια και τους ξάγρυπνους ποιμένες (όχι βέβαια σε κοσμικές διασκεδάσεις) αλλά φυλάττοντας τα πρόβατα τους.

Χριστέ μου γιατί όμως ήρθες; Τι σε έκανε να  αφήσεις τα παλάτια σου στον  Ουρανό και να έρθεις στην  παγωμένη από την αμαρτία γη μας; Για ποιον έκανες αυτό το  μεγάλο ταξίδι; Και η φωνή του αυστηρή και γλυκιά, ελεγκτική και εύσπλαχνη:< Για σένα ανθρωπέ μου ήρθα στη γη. Έγινα  όμοιος με σένα ( εκτός την αμαρτία) για να μπορέσεις και εσύ να γίνεις όμοιος με μένα. Ήρθα σε σένα για να μην είσαι μόνος.  Είμαι δίπλα στον αγώνα σου.  Σκουπίζω τα  δάκρυα σου. Εσύ θα έρθεις σ εμένα; θα ζεις με εμένα; >

Ποια ψυχή μένει ασυγκίνητη όταν σκέφτεται αυτή την απεραντοσύνη της  αγάπης του Χριστού;

Αυτό ακριβώς είναι το βαθύτερο νόημα των  Χριστουγέννων.  Για αυτό με χαρά και ευγνωμοσύνη ας φωνάζουμε το <Χαίρε η γη και οι ουρανοί. Γεννήθηκε ο Χριστός. Κάθε ψυχή ας Τον υποδεχθεί . Παντού σκορπά το Φως>

Επομένως  Χριστούγεννα, η μητρόπολη των εορτών, δεν είναι τα δεντράκια και τα φωτάκια. Είναι φωνή της  ελπίδας, της σωτηρίας του ουρανού  και του θριάμβου.

Ας τρέξουμε και εμείς, όπως οι μάγοι(οι σοφοί), και  με πίστη, με καθαρή καρδιά ας Του  απαντήσουμε, και μαζί με τους Αγγέλους ας  διαλαλούμε <  το ετέχθην υμίν σήμερον Σωτήρ και ας  ψάλλουμε το δόξα εν υψίστης Θεώ και  επί γής Ειρήνη ευδοκία>

Και  μην ξεχνούμε την Τρίτη Φωνή. Θα έρθει μας λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη του, το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής  με όλη Του την δόξα. Θα έρθει αλλά όχι σαν Σωτήρας αλλά σαν Κριτής.

Επομένως αξίζει να αγαπήσουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, με πόθο και ιερή ευγνωμοσύνη, Εκείνον που για χάρη μας έγινε βρέφος.

 

Καλά Χριστούγεννα

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικαιοσύνη..επί της Γης..επειδή ο έχων ολίγον μυελό εγκεφάλου βλέπει ότι δεν πάμε καλά.

    • Αυτό είναι το ΝΟΗΜΑ των Χριστουγέννων.
      Από την στιγμή που μπλέξαν οι Εβραίοι και το είδαν σαν παιγνίδι εμπορικό!!! χάθηκε όλο το νόημα και το ΠΝΕΥΜΑ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝ.
      Και το έκαναν Xmass γιατί πονάγανε για πολλούς λόγους.
      Μακρυά από μαγαζιά με την ένδειξη Xmass.

  2. …και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν αντίστοιχες «προφητείες» από Σιβυλλα – Σωκράτη περί της ελευσεως Του, ακριβώς οι ίδιες.
    Ο ίδιος ο Ιησούς πρώτα δέχθηκε την επίσκεψη δύο Ελλήνων και αμέσως μετά ξεκινησε τον κύκλο των εμφανίσεων Του ευρέως.
    Ψαχτητε ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  3. Η αποστασία από τον Θεό και Δημιουργό μας η βασική αιτία της ηθικής και πνευματικής μας εξαθλίωσης που μας διαπερνά όλους μεγάλους αλλά και μικρούς! Ο κατήφορος της ήσσονος προσπάθειας αλλά και του άκρατου δικαιωματισμού οδηγεί σταθερά την ανθρωπότητα σε αδιέξοδο! Μακάρι φέτος να γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά μας και να μας οδηγήσει στο φως της Αλήθειάς του!
    Καλά Χριστούγεννα με…Χριστό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ