Μεγάλη προσέλευση κόσμου στον Αρχιερατικό εσπερινό με τον Σεβασμιώτατο και το μεγάλο παραδοσιακό Πανηγύρι του Άη Γιάννη στην Κέφαλο

4
8154

Ιδιαίτερα μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν και φέτος η προσέλευση προσκυνητών στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θυμιανού στην Κέφαλο  με ειδυλλιακή θέα.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της ΙΜ , πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο Κουζούκα και τον π. Ιωάννη Σεβαστάκη της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου.

Έψαλλαν: ο Πρωτοψάλτης Γιάννης Πεταλάς και οι Ιεροψάλτες Γιάννης Κουζούκας και Νίκος Τσιφτσής.

Η 29η Αυγούστου, είναι πένθιμη τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο θείο λόγο του, καθώς τιμούμε τη μνήμη του Αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Προδρόμου. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής , αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος μαθητής του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Πρόδρομος», τον οποίο και βάπτισε. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του  «Μπορεί να αποκεφαλίστηκε ο Πρόδρομος αλλά η φωνή του δεν έπαψε. Ηχεί αιωνίως και θα ηχεί έως το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας».

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο Πρόεδρος Κεφάλου Γιώργος Κοκαλάκης, ο πρ. Δήμαρχος και επικ. της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, ο πρ. Δήμαρχος Ηρακλειδών και άρχων του πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκας, κοινοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι και πλήθος πιστών που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν.
Ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με άφθονο φαγητό (πολλές μερίδες κοκκινιστό κρέας με πιλάφι και κεφαλιανο ψωμί), αλλά και πολύ χορό και διασκέδαση με την παραδοσιακή και πάντα δυναμική ορχήστρα των: Νίκου Παριανού (λαούτο-τραγούδι), Βασίλη Κοκκαλάκη (λαούτο-τραγούδι).
Ο Άη Γιάννης της Κρικέλου ή Κρικέλλου, όπως πολλοί τον αναφέρουν, βρίσκεται στη νότια πλευρά του όρους Λάθρα και απέναντι από το βουνό Θυμιανός. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου (Αποτομή του Προδρόμου) και ανήκει στην ενορία των Εισοδίων Θεοτόκο της Κεφάλου.

Πηγή: https://www.kostv.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γιατι κυριε ΤΕΟ πηγες στην Κεφαλο στο Αη Γιαννη παρκαρες το αμαξι σου ηβγες και ξανα μπηκες αμεσως και εικοψες ? η δεν ηβγες καθολου μονο εικοψες?

  2. Ο δήμαρχος γιατί δεν ήρθε ; Τι φοβόταν ; Μήπως από την προηγούμενη χρόνια έταξε δρόμο ; Έπρεπε να έρθει να δεις ποσά θα άκουγε κάτι ήξερε η του σφύριξαν του την είχαν στημένη πολύ !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ