Θ. Βαρκάς: Οι εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων από το σεισμό ναών 1.800.000 για τον Άγιο Νικόλαο και 500 χιλ. για Αγία Παρασκευή

1
3311

Πριν το τέλος του έτους θα είναι έτοιμοι οι Ιεροί ναοί Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής – Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου
Πριν το τέλος του έτους θα είναι έτοιμοι οι Ιεροί ναοί της Κω, που επλήγησαν από το σεισμό του 2017, επισημαίνει ο μηχανικός Θεοδόσης Βαρκάς με το κόστος του Αγίου Νικολάου να φτάνει τα 1.800.000 ευρώ και στις 500.000 η Αγία Παρασκευή.
Ο κ. Βαρκάς στη συνέντευξη στο kostv, αναφέρθηκε στις εργασίες που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, στις δυσκολίες αλλά και στο πολύ καλό αποτέλεσμα και στους δύο ναούς.
Αναφορικά με τις εργασίες , ο κ.Βαρκάς επισήμανε ότι έγιναν τροποποιήσεις στη μελέτη, αφού προέκυψαν αφανείς εργασίες, γεγονός που ανέβασε το κόστος και των δύο έργων.
Ο μεγαλύτερος όγκος παρεμβάσεων σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο , αφού χρειάστηκε να γίνουν εξ’ αρχής ακόμα και τα μαρμάρινα πατώματα, νέος άμβωνας , ενίσχυση και επισκευή του τέμπλου και φυσικά ενίσχυση του σκυροδέματος και της τοιχοποιίας με διατήρηση των κόκκινων Πατμιακών πλακών ενώ χαρακτήρισε το έργο , δύσκολο από τεχνικής άποψης, λόγω των πολλών παρεμβάσεων.
Οι αλλαγές έγιναν από το τεχνικό συμβούλιο και τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, με την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής επιτροπής, ενώ υπογράμμισε την πολύ καλή δουλειά της εργολήπτριας εταιρείας. Όσον αφορά στις τοιχογραφίες του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου, αυτές ξηλώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και θα γίνουν εκ νέου.
Στην Αγία Παρασκευή οι εργασίες ήταν λιγότερες σε σχέση με αυτές του Αγίου Νικολάου. Έγινε ενίσχυση και θεμελίωση μέσα, έξω με κατάλληλο σκυρόδεμα, ενώ υπογράμμισε ότι η Αγία Παρασκευή ήταν από τα κτήρια που άντεξαν στο σεισμό του 1933 στη Κω.

πηγή: https://www.kostv.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι ποσά είναι αυτά που αναγράφονται ,σε κάθε δημόσιο έργο ????? Γιατί τόσα μεγάλαποσό ?????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ