Ειλικρίνεια και στενή συνεργασία (ακόμη και καθημερινή επικοινωνία) Δημάρχου-Επάρχου-Περιφερειάρχη-Βουλευτών

12
1180

Στην εθιμοτυπική δεξίωση της Πρωτοχρονιάς στο Επαρχείο ακροθίχτηκε στα πηγαδάκια συζητήσεων το θέμα της στενότερης συνεργασίας μεταξύ δήμου-επαρχείου (περιφέρειας) για τα θέματα που «καίνε» την Κω.

Με κυρίαρχα βέβαια την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των εκκλησιών (τις οποίες ανέλαβε εξαρχής η Περιφέρεια).

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος πραγματοποίησε μια επίσκεψη «αστραπή» παραμονές Πρωτοχρονιάς στην Κω και ίσα ίσα που πρόλαβε να βγάλει την καθησυχαστική ανακοίνωση για την «εξαιρετική ποιότητα» του παραχθέντος λαδιού στο νησί, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί του αντιθέτου.

Το ζητούμενο, στην περίπτωσή μας, δεν είναι οι συσκέψεις για τις συσκέψεις αλλά ο καθορισμός μιας ατζέντας ουσιαστικής συνεργασίας των δύο βαθμών εξουσίας που είναι πιο κοντά στον πολίτη.

Άλλωστε και η σύσκεψη στην Κω, όλων των βουλευτών Δωδεκανήσου, που ζήτησε ο Δήμαρχος Κω, για το επίσης φλέγον θέμα του μεταναστευτικού, είναι όπως φαίνεται (για αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους) αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Έπειτα, είναι τόσο προχωρημένη η επικοινωνία στην εποχή μας που είτε μέσω διαδικτύου, είτε ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου μπορούν να έχουν μια ομαδική συζήτηση επί του θέματος. Αν το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει λοιπόν και σε μια ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία του Δημάρχου, του Επάρχου και του Περιφερειάρχη για τα θέματα αυτά που απασχολούν το νησί.

Και αν μέσα από την επικοινωνία αυτή και την ειλικρινή συζήτηση και ανάλυση όλων των παραμέτρων, προκύπτουν αντικειμενικά προβλήματα έλλειψης πόρων ή άλλων προτεραιοτήτων της Περιφέρειας (όπως μας τα είχε εξηγήσει και στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη ο Περιφερειάρχης στην Κω), τότε να κανονίσει ο δήμος τον δικό του προγραμματισμό για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο. Με αναζήτηση πόρων μέσω εθνικών προγραμμάτων (αλήθεια τι θα γίνει τελικά το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» του ΥΠΕΣ, για την στήριξη των δήμων με μεταναστευτικό, θα προχωρήσει ή πάει κι αυτό στις ελληνικές καλένδες μαζί με τα «κλειστά κέντρα»;)

Το ίδιο και για το θέμα αποκατάστασης των εκκλησιών. Αν -όπως φημολογείται- το πρόβλημα είναι ότι ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, τότε να γίνει ακόμα και έρανος, όπως και ενεργοποίηση των Κωακών συλλόγων του εξωτερικού. Ο σκοπός είναι ιερός και τα χρήματα θα συγκεντρωθούν.

Γι’ αυτό, εκείνο που προέχει ως βασική προϋπόθεση επίλυσης όλων των προβλημάτων, είναι να υπάρχει ειλικρίνεια και στενή συνεργασία (ακόμη και καθημερινή επικοινωνία σε ουσιαστικό επίπεδο) Δημάρχου-Επάρχου-Περιφερειάρχη-Βουλευτών.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΤΗ, ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΑΡΧΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΜΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕ3ΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

  2. Το παραμύθι της μη συνεργασίας του Κυριτση κάποια στιγμή να το αφήσετε στην άκρη . Όντως υπήρχε ένα θέμα με τον Καματερο που στην αγωνία του για επανεκλογή προσπαθούσε να φαίνεται περισσότερο από ότι πρόσφερε , μπέρδευε το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό του νησιού μας πράγμα που ποτέ δεν έκανε ο Κυριτσης με κανένα πολιτικό σχηματισμό είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε της περιφέρειας. Για τον Κυριτση το μοναδικό κόμμα ή παράταξη ήταν η ίδια η Κως!! Αγωνία για επανεκλογή δεν αισθάνθηκε ποτέ ήταν τόσο συγουρος και βέβαιος ότι κάνει τα σωστά βήματα για το νησί μας και ήταν συγουρος πως είχε την συμπαράσταση τουλάχιστον τη μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών του. (Μπορώ να γράφω ώρες , θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να το κάνει ο ίδιος .)

  3. κ Κισρη με την τοποθετηση σας αποθεωνετε την ανθπαρξοα της περιφεριας και κατατασετε τον ευατο σας αυλικο της αυλης του.θα πρεπει μα ντρεπεστε που λετε για ερανους και αδυναμιες στο οδικο δικτυο.75εκ προυπολογισμο και ολο το εσπα εχει η περιφ.

    • Ρε κακομοιρε Ανωνυμε αυτο καταλαβες;Δεν ειναι τυχαιο λοιπον,που με πολιτες σαν και σενα θα εχουμε ,μνημονια και μνημοσυνα ,μεχρι ο ηλιος να βγαλει κερατα!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ