Μητσοτάκης και Ιερώνυμος βρήκαν τη «χρυσή τομή» για τη λειτουργία των εκκλησιών τα Χριστούγεννα

5
669

«Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου για το εάν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο ζήτημα της προσέλευσης των πιστών στις Εκκλησίες.

Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε:

«Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, νομίζω ναι! Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που »κολλάνε» και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη.

»Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα».

πηγή: parapolitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εκείνο που με τρομάζει είναι το ενδεχόμενο μην τυχόν η «νίκη» αυτή συνοδεύεται από … ανταλλάγματα.
    Διότι…πλέον ΤΊΠΟΤΑ δεν χαρίζεται !!!
    Για να λάβεις, πρέπει κάτι να δώσεις.
    Το… αλισβερίσι… αποτελεί συνηθισμένη … τακτική, μεταξύ των ηγεσιών….
    Οι πραγματικές νίκες κερδίζονται μόνο με αγώνες…
    Βέβαια..μια μικρή ικανοποίηση θα ένιωθα αν το «άνοιγμα» των Ιερών Ναών δεν διαρκούσε μόνον .. τρεις ημέρες, οπότε οι χριστιανοί μας θα είχαν την δυνατότητα εναλλάξ να εκκλησιάζονται…και να μετέχουν του Ποτηρίου της Ζωής.
    Και τώρα σκέφτομαι…!!!

    • το αντάλλαγμα θα είναι να πεθάνουν όσο περισσότεροι ευάλωτοι ηλικιωμένοι Έλληνες γίνεται, επομένως μετά θα μένουν άφοβα ανοιχτές οι (άδειες) εκκλησίες, και εσείς θα μείνετε επιτέλους ικανοποιημένος. Ουίν, ουίν, ουίν.

      • Βρε εσύ, τέτοια εμπάθεια με τους κληρικούς;; Μήπως σε παρενόχλησε κανείς τους όταν ήσουν μικρούλης;; Γιατί κι εγώ δε τους χωνεύω, αλλά δεν έχω και ψύχωση εναντίον τους..!

        • του ξεμάσκωτου παπά στη μούρη, την ώρα που μου δίνει το κουτάλι από το οποίο έχει κοινωνήσει ολόκληρη η εκκλησία, και μάλιστα σε καιρό πανδημίας.

          Δε θα το έλεγα εμπάθεια. Θα έλεγα ζήλεια. Πόσο σπουδαίοι και αξιοζήλευτοι είναι που αγνοούν την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς κανόνες, την ηθική, τον νόμο, παροτρύνουν να μην τηρούνται τα μέτρα, καθησυχάζουν ότι σαν Χριστιανοί δεν κολλάμε, και μας χρησιμοποιούν για να ανοίξουν κανονικά οι ναοί σε καιρό πανδημίας, ενώ αυτοί συνεχίζουν να μολύνουν τις πιο ευπαθείς ομάδες, ενώ όταν μολύνονται οι ίδιοι καίνε διαθήκες, ιερά και αγιασμούς και αναζητούν θεραπεία και βοήθεια από τους επιστήμονες;

          Δεν είναι σπουδαίοι. Δεν είναι κορόιδα. Είναι Θεοί.
          Πώς να μην του ζηλεύω;

  2. βάλτε στην άκρη λίγα υλικά από τα μελομακάρονα, για τα κόλλυβα που θα χρειαστούμε λίγο πριν το 3ο lockdown.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ